Nesnáším psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75565
7.4.17 08:36

@Aenne @Markéta80 Úplný souhlas, je to nesmyslne vyhrocene.
Sofiina volba, kterou ja osobne vůbec nedokážu číst. :nevim:
Je fakt, že v případě takhle dramatické situace - pořád koukám výhrůžné vzhuru :andel: - asi moc nepracuje logika, kdo je „hodnotnejsi“ a kdo míň.
Moji psi jsou pro mě zatraceně hodnotni, takže se obávám, že bych stejně instinktivně tahala toho psa a pak se koukala vrátit, ale opravdu je to naštěstí jen hra na co by kdyby.
Jak se tu rozjela ta diskuze s presahem… myslím, že obecně vyšší živočich rozlišuje okruhy dalších tvorů podle významu pro sebe. Úmyslně nepisu člověk.
Nejužší vztah cítím ke členům svojí smečky, dál jsou známi a kamarádi - v tomhle nemůžu mluvit třeba za medvěda, těžko říct, jak on to má hozeny. :nevim: :mrgreen:
Dál příslušníci mého druhu obecně a zbytek vsehomira.
V mých ocich logicky odstupnovano: savec bližší než pták.. ryba… snecek… a buhvijaka sinice v kaluzi. ;) Kaktusar to třeba bude mít postavené zase jinak. :kytka:
Každopádně tohle je vlakno o psech a ne o preslickach, takže historické éry vynechám.

Pes je členem mojí smečky, takže na prioritním žebříčku stojí zatraceně vysoko. Řekla bych, že tohle je téma z oboru vztahove psychologie a ne ekologie. :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
7.4.17 08:52

@sirikit právě nevím jak bych se pak srovnala že jsme mohla vlastní psy zachránit a neudělala to a to bych obě odnesla najednou :mrgreen:. Jasně že prvně bych zachránila vlastní děti, jen teda doufám že nejstarší by se nějak zachránil sám protože s jeho váhou nevim :jazyk: :mrgreen: A až bych měla venku vlastní včetně psů pak můžu pomáhat ostatním. Já to říkala manželovi a prý je snad jasné že by jsme zachránili psy, už jen proto kolik stáli peněz :mrgreen: :mrgreen: pokud by u nás začalo hořet, tak vím že bych čapla dceru a mladší fenu, obě je mam v posteli :mrgreen: a pak bych se vrátila pro další :lol: Průser by byl kdyby požár šel z vedlejšího pokoje kde jsou kluci, nejstarší snad by inteligentně běžel na balkon ale prostřední by sám z postýlky nevylezl :oops: Ale tady by to hořelo pěkně rychle, skoro všude obložení ze dřeva :jazyk: V tu chvíli kolikrát člověk vůbec nepřemýšlí a jedná úplně jinak než si myslí před nehodou. Na silvestra blbou náhodnou chytnul pes, šílený pohled a byl u toho nejstarší a ten spadndul, začal ječet a já v tu chvíli jí začala rukama hasit :mrgreen:, naštěstí jen smrděla spálenou srstí a po vykoupání to ani nebylo poznat :lol:,ale v tu chvíli člověk jedná zvláštně a mě vše došlo co se mohlo stát až potom :jazyk:. vypadala jak fénix :mrgreen:, ona vůbec neječela takže naštěstí jen chlupy a na kůži vůbec nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75565
7.4.17 09:02

@Markéta80 To je šílený… 8o 8o
Honem pryč od apokalyptickych představ, přesně jak píšes - ono to jde stejně vyteoretizovat těžko. :hug: :hug:
Za 14 dní si jedeme pro nové štěně, takže preference jsou jasné. :srdce: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
7.4.17 09:07

@sirikit :palec: co budete mít? my máme štěně od listopadu, jak ráda mám nejhorší štěněcí za sebou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75565
7.4.17 09:20

@Markéta80 Máme westiky, a pro mě je ideální počet dva kusy. :mrgreen:
V domečku se zahradou, na kterou mají vratka a venci se, kdy chtějí, takže členové rodiny.
Jenomže loni v létě Ker diagnostikovali zvětšené srdíčko, vodu na plicích… pejskari už vědí. :,( :,(
Rve se jak lev, já bojuju s ní - ale… je to prostě otázkou času. :zed: :zed:
Jeden pes je málo psů, takže když jsem se trochu oklepala, začala jsem pragmaticky řešit, jestli si můžu pořídit nové stendo, aniž by Kerusku slehlo zbytečně dřív - a pár veterinářů mi nezávisle na sobě řeklo, že i pro nemocného pejska je to radostná událost a stenouch se ve fungující smečce lip začlení do rodiny. Když mi s výchovou pichnou dospělé feny.
Mrne se narodilo na Valentyna, takže za chvíli tu pro samý psy nebude kam plivnout. :mrgreen: Těším se jak blázen. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
7.4.17 09:31

@sirikit taky ted máme dvě a je to paráda :palec:, starší se asi před štěnětem stydí chovat blbě takže ani neštěká když odcházím :mrgreen:. mladší je dost akční, ted teda obě chrápou, starší v pelechu a mladší si vždy jde lehnout na můj polštář :mrgreen: U mladší řešíme citlivé zažívání a jediné co jí sedí je jehně jak dostane něco jiného je to průser :jazyk: tak jsem ještě včera objednávala jehněčí pamlsky a brala jsem pro ní i šampon, ten sice mám pro starší jenže na dlouhou srst což pro hrubosrstou je špatně :lol: Tak snad ted konečně váhově půjde nahoru když jsme našla krmivo co jí sedne na 100% :mrgreen: To je mě líto že starší má zdravotní problémy ale štěně by jí mohlo zabavit :mrgreen: Kolik jí je? Já doufám že u nás dlouho nic takového řešit nebudeme, starší měla v lednu 2 roky, chtěla jsem cca 2letý rozdíl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75565
7.4.17 09:36

@Markéta80 My máme dvě už teď - v srpnu jim bylo 7, jsou z jednoho vrhu. Taková rodinná historie… :)
Takže štěně bude zabavovat spíš ta druhá velká, to je taková pancitelka a už „vychovala“ dcerinu borderku. Keruska se, počítám, bude držet spíš stranou. :roll: Takže - teď chvíli tři, a když se kouzlo nepovede, zustanou tu prostě dvě. A pak pořád tak. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.4.17 10:54
@sirikit píše: …
Pak jsem pokračovala v práci a zatímco tady se diskuze přelila z odpovědi na prostou otázku do polemiky celoplanetárního významu, já si přízemně představovala pořád tu samou situaci.
Topí se úplně cizí děcko - a můj pes. Milovanej. Co se mnou spí v posteli.
Dívá se na mě zoufalejma, důvěřivejma očima. Protože já jsem mu přece vždycky se vším pomohla. Koukám nahoru a prosím, abych se podobně nikdy rozhodovat nemusela.
Ale pokud by, čistě teoreticky… já bych sáhla pro to děcko. :(
I pro cizího chlapa, pokud bych mu hypoteticky dokázala pomoct, a to i v případě, že on může být asociál a mlátit doma manželku. :roll:
A pak by mě pro zbytek života pronásledovaly oči mýho psa, kterému jsem nepomohla. :zed: :zed: :zed:
Protože… Vy všichni, kteří jste teď zvedli vidle.
Otočte to. Topí se Vám děcko a přítomný pejskař se vrhne do vody pro svého psa, který se shodou okolností právě topí taky.
Pořád pochopení pro pejskaře?

Myslím, že tohle se tu snažil Pavlos říct.

Dobrou noc. :)

Zpátky k Sofiině volbě…
Ne že bych s @Pavlos-Grey souhlasila ve všem, ale v tomto ale rozhodně. Pokud pejskař tvrdí, že raději zachrání svého psa, než člověka, pak má pokřivený vztah k lidem, a řekla bych, že by s tím měl něco dělat. Opravdu nevím, jak bych se pak zachovala, vědět, že například z hořícího baráku někdo vynesl svého psa, ale mého manžela, otce x-dětí, tam nechal shořet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
7.4.17 10:55

@sirikit 7 neni zase tolik :? naštěstí člověk má to moc a nemusí pak psa nechat trápit :? My vždy měli jen jednoho psa a ted máme dvě a je to fakt fajn :palec:, každá jiná rasa a asi to byl dobrý nápad i když ta mladší ta se ničeho nebojí, přinesla jsme jí a vůbec se nebála, prolítla byt a pak si lehla pod stůl :mrgreen: a starší se jí bála 8o. pak ok a ted už kolikrát spolu spí v jednom pelechu, většinou tom nejmenšim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.17 10:57

@Pavlos-Grey ehe, tohle preci neni vubec o inteligenci - i mezi jednotlivyma rasama psu jsou v inteligenci obrovsky rozdily. Vycvicitelnost psa vs kocky je dana zejmena charakterem podstaty jejich chovani a byti jako zivocisneho druhu. Nehlede teda pak na nemoznost presneho mereni inteligence (vcetne jeji definice)i u lidi natoz u zvirat. Pokud chces chovat inteligentniho tvora, porid si krkavce nebo delfina (nebo partnerku?). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15474
7.4.17 11:13
@J_Doe píše:
Zpátky k Sofiině volbě…
Ne že bych s @Pavlos-Grey souhlasila ve všem, ale v tomto ale rozhodně. Pokud pejskař tvrdí, že raději zachrání svého psa, než člověka, pak má pokřivený vztah k lidem, a řekla bych, že by s tím měl něco dělat. Opravdu nevím, jak bych se pak zachovala, vědět, že například z hořícího baráku někdo vynesl svého psa, ale mého manžela, otce x-dětí, tam nechal shořet.

Pokud by se jednalo o moji rodinu, blízké či kamarády, tak jako první bych pomohla samozřejmě jim. I když bych si nikdy neodpustila, že jsem tam nechala svého psa. Ale pokud bych si měla vybrat mezi našim psem a cizím člověkem, tak jednoznačně můj pes.
A to z toho důvodu, že jsem prostě sobec a zajímá mě především MOJE rodina, do které patří ( pro někoho JENOM ) i ten pes. U nás vždy byli psi bráni jako členové rodiny, nikoli jen jako nějaké zvíře. Takže mi záleží především na nás, ne na nikom cizím.
Takže tvůj manžel, vs můj pes. Volba by byla jasná. Ať se ti to líbí, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.4.17 11:22
@Šmoulice píše:
Pokud by se jednalo o moji rodinu, blízké či kamarády, tak jako první bych pomohla samozřejmě jim. I když bych si nikdy neodpustila, že jsem tam nechala svého psa. Ale pokud bych si měla vybrat mezi našim psem a cizím člověkem, tak jednoznačně můj pes.
A to z toho důvodu, že jsem prostě sobec a zajímá mě především MOJE rodina, do které patří ( pro někoho JENOM ) i ten pes. U nás vždy byli psi bráni jako členové rodiny, nikoli jen jako nějaké zvíře. Takže mi záleží především na nás, ne na nikom cizím.
Takže tvůj manžel, vs můj pes. Volba by byla jasná. Ať se ti to líbí, nebo ne.

No, hezké no není, to souhlas, a řekla bych, že je to i dost zvrácené. :nevim: Ale co už, tvoje volba.

Teď přemýšlím nad výrokem mnoha pejskařů o tom, jak jsou psi lepší než mnozí lidé… Pokud se pod těmi lidmi myslí ti, kteří půjdou raději zachraňovat psa než vlastní druh, tak souhlasím bez výhrad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
7.4.17 11:27

Teda že vás to tahání z vody pořád baví :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: já bych tedy také rozhodně vytáhla bez přemýšlení radši svého psa než cizího člověka, ať se to komukoliv líbí nebo ne. Ale tohle jsou s prominutím tak debi. lní úvahy. By mě zajímalo jak by se rozhodoval pak takový člověk, kterému by se topily obě děti. Kterého by vytáhl první, jak by se rozhodl, ha? ;)
Konečně vy nepejskaři pochopte, že my své psy milujem a máme je jako členy rodiny a nic to nezmění. My vás nenutíme aby jste to měli taky tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.4.17 11:35
@Brita83 píše:
Teda že vás to tahání z vody pořád baví :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: já bych tedy také rozhodně vytáhla bez přemýšlení radši svého psa než cizího člověka, ať se to komukoliv líbí nebo ne. Ale tohle jsou s prominutím tak debi. lní úvahy. By mě zajímalo jak by se rozhodoval pak takový člověk, kterému by se topily obě děti. Kterého by vytáhl první, jak by se rozhodl, ha? ;)
Konečně vy nepejskaři pochopte, že my své psy milujem a máme je jako členy rodiny a nic to nezmění. My vás nenutíme aby jste to měli taky tak :nevim:

To je jiná situace.
@Pavlos-Grey předestřel sice absurdní situaci, která ale poukazuje na to, že někdo dává (i když hypoteticky) přednost jinému živočišnímu druhu.
To, co popisuješ ty - dvě děti, přičemž zachránit je možné jenom jedno, nic takového neřeší.

I když tady mnoho pejskařů „hrdinně“ píše, jak je jim cizí člověk šumák, pořád ještě doufám, že jsou to jenom silácké řeči, a prakticky by to neudělali. Protože pokud ano, pak opravdu nevím, jak by takový člověk se sebou mohl dál žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.4.17 11:38
@Aenne píše:
A mužu se zeptat, čiste hypoteticky, co by jste udelala, kdyby jste videla, že se topí sadistický vrah a vedle dobrák pejsek, koho by jste tahala z vody prvního?
člověka

V tom momentě, když bych skákala do vody, bych patrně jednala instinktivně, a ten mi velí, abych zachraňovala člověka HNED, a ne nejdřív přemýšlela, kdo je větším přínosem pro lidstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová