Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
7.4.17 12:47
@Aenne píše:
ale ne, tohle neporovnávejte s realitou, je to jenom modelová situace a otázka je čiste hypotetická…chci se dovědet v čem spočíva tá hodnota človÉka, pokud by měl vrah přednost před zvířatami…proste jestli má nekto přednost proto, že se „zhodou náhod zrovna“ narodil jako člověk, o není to jeho zasluha a proto težko muže být na neco takové hrdý, ale pro jistou skupinu lidi už jenom přislušnost k lidskému rodu je nejaká hodnota sama o sebe.
Jsou lidí, kterí upřednostní svoji ulici, své město, svuj futbalový klub, svuj region, svuj národ, pak jsou takoví, kterí upřednostní svou rasu a jsou takoví, kterí upřednostní svuj druh - homo sapiens sapiens.
já si myslím, že hodnota nespočíva sama o sebe v tom že nekto se narodí jako člověk, nekto jako zvíře a moje otázka směruje na to, v čem komkrétne spočíva tá hodnota nejakýho vraha, když by ho nekto tahal z vody jako prvního.

Hovorí sa: „Bližšia košeľa ako kabát“, pokiaľ má niekto „bližší“ kabát, tak je nesprávne oblečený ;)

Ako som už písala, ja si myslím, že človek, so zdravými inštinktami, bude zachraňovať človeka. Nedokážem to nijako odborne podložiť, možno ma niekto doplní.
Možno to vychádza z pudového chovania. Jeden zo základných pudov je zachovanie rodu. I keď je to samozrejme prehnané, v príklade sa netopí celé ľudstvo, možno vďaka možnosti prežitia, by pudovo mal človek ťahať von človeka. :nevim:

Kažopádne mi situácia, že ťahám von psa, a medzitým nechávam človeka sa utopiť, pripadá fakt absurdná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75535
7.4.17 12:47

@Aenne Můžu poprosit: tykej mi. Já jsem zvyklá tady v diskuzích lidem normálně tykat a ve Tvém případě bych se cítila špatně, kdybych dál automaticky tykala a Ty jsi Vykala. Děkuju. :kytka:
A k věci: myslím, že to zbytečně vyhrocuješ.
Samozřejmě existují lidé, v jejichž případě by se světu ulevilo, kdyby se bez náhrady odpařili. :cert: :cert: Vrah, kterým tu často operuješ, patří mezi ně bez ohledu na to, jestli bych proti jeho „hodnotě“ postavila jakéhokoli psa.

My ale neřešíme lidskost nebo hodnotu toho konkrétního zachraňovaného. Řešíme naši vlastní lidskost.
Počkej, nevztekej se. Já se nechci hádat. Zamysli se prosím nad tím, co jsem napsala, než mi to smeteš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
7.4.17 12:52

No my máme sice psa, ale při tonutí bych asi nějak instinktivně pomáhala jako první lidem. Samozřejmě bych se snažila pomoci všem, pokud by to bylo v mých silách. Psa mám ráda, ale nad lidi (ani cizí) ho nestavím. Jako nad takovou situací raději ani nepřemýšlet, do té se nechce dostat nikdo. A s dětmi už vůbec ne. Takové masochistické úvahy takhle při pátku :mrgreen: Od té doby, co máme děti, máme k psovi trochu jiný vztah. Je to člen rodiny, máme ho rádi, dělá nám společnost, ale nikdy nebude nic víc než domácí mazlíček a společník. Pes rodičů má rakovinu, jak se teď zjistilo, bude mu už 13, takže nějakou dobu se mnou ‚vyrůstal‘. A nějak intenzivně mě to nezasáhlo, je to pořád zvíře :nevim: Ano, až zemře, bude mi to líto, ale spíš kvůli našim (tátovi), kteří jsou na něm hodně závislí. Tak snad trochu napravím reputaci pejskařům, že jsou i ‚normální‘ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20999
7.4.17 12:57
@kacka52 píše:
No my máme sice psa, ale při tonutí bych asi nějak instinktivně pomáhala jako první lidem. Samozřejmě bych se snažila pomoci všem, pokud by to bylo v mých silách. Psa mám ráda, ale nad lidi (ani cizí) ho nestavím. Jako nad takovou situací raději ani nepřemýšlet, do té se nechce dostat nikdo. A s dětmi už vůbec ne. Takové masochistické úvahy takhle při pátku :mrgreen: Od té doby, co máme děti, máme k psovi trochu jiný vztah. Je to člen rodiny, máme ho rádi, dělá nám společnost, ale nikdy nebude nic víc než domácí mazlíček a společník. Pes rodičů má rakovinu, jak se teď zjistilo, bude mu už 13, takže nějakou dobu se mnou ‚vyrůstal‘. A nějak intenzivně mě to nezasáhlo, je to pořád zvíře :nevim: Ano, až zemře, bude mi to líto, ale spíš kvůli našim (tátovi), kteří jsou na něm hodně závislí. Tak snad trochu napravím reputaci pejskařům, že jsou i ‚normální‘ :mrgreen:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
7.4.17 13:32
@kacka52 píše:
No my máme sice psa, ale při tonutí bych asi nějak instinktivně pomáhala jako první lidem. Samozřejmě bych se snažila pomoci všem, pokud by to bylo v mých silách. Psa mám ráda, ale nad lidi (ani cizí) ho nestavím. Jako nad takovou situací raději ani nepřemýšlet, do té se nechce dostat nikdo. A s dětmi už vůbec ne. Takové masochistické úvahy takhle při pátku :mrgreen: Od té doby, co máme děti, máme k psovi trochu jiný vztah. Je to člen rodiny, máme ho rádi, dělá nám společnost, ale nikdy nebude nic víc než domácí mazlíček a společník. Pes rodičů má rakovinu, jak se teď zjistilo, bude mu už 13, takže nějakou dobu se mnou ‚vyrůstal‘. A nějak intenzivně mě to nezasáhlo, je to pořád zvíře :nevim: Ano, až zemře, bude mi to líto, ale spíš kvůli našim (tátovi), kteří jsou na něm hodně závislí. Tak snad trochu napravím reputaci pejskařům, že jsou i ‚normální‘ :mrgreen:

Pěkně napsáno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.4.17 13:50
@kacka52 píše:

Máme to stejně, psa, psy mám taky a přesto bych v té vodě první sáhla po člověku.

Ale jak říkám, tohle přirovnávání a absurdní situace v téhle diskuzi jsou šílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.4.17 13:55
@kacka52 píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.4.17 14:01
@KalamityJohn píše:
Staci jen si predstavit ze si musim vybrat mezi dvema lidmi koho zachranit, fakt nocni mura.V osmdesatych letech ve Vysokych Tatrach chytla otce s dvema detmi vanice, nevim detaily ale podstata byla to, ze on zmrzl aby deti prezily.

No, moc příjemná volba to fakt není.
Já jsem sice nezažila nic extra šíleného, ale stalo se mi jednou, že jsem chránila obě své děti před psy a zlomek sekundy jsem váhala, které z dětí budu bránit „víc“. Šli jsme s dětmi po normální veřejné cestě kolem cvičáku (neoploceného) a náhodou tam byla jen jedna ženská s šesti psy. Jedna fena NO a její štěňata, cca půl roku starými.
No, milá štěňátka se k nám rozběhla a bránící fena za nimi.
Parádní situace, kdy chráníte tělem dvě děti a nemáte chviličku ani páru, které upřednostníte před kousnutím a jak nabídnout rozzuřené feně radši sebe.
Baba na mě řvala, že se mi nic nestane…Nějak mě nenapadá slušné označení takové osoby.

No, fena sice na nás ve finále nezaútočila, protože jsem dětem nakázala se nehýbat a být v klidu, jak jen můžou. Já se ani nehla, ale madam panička stejně musela pro tu psici dojít osobně, nějak ji neposlechla.
Nějak nepobírám neoplocené cvičáky… :think:.

No, na obci jsem udělala takový cirkus pak, že dneska tam už žádný cvičák není.
Protože obec měla a neustále má, že kynologové mají ten pozemek oplocený a řádně označený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
7.4.17 14:07
@KalamityJohn píše:
Ne, je to jinak. Tys proste neco placla a nedokazes priznat ze nemas pravdu a tak to ted okecavas „prirozenym ekosystemem“ coz je neco asi jako idealni plyn - existuje to jen teoreticky.

Dalsi priklady:

In Australia, over several days a single fox once killed eleven wallabies and 74 penguins, eating almost none.

Up to 19 spotted hyenas once killed 82 Thomson's gazelle and badly injured 27, eating just 16%.

On February 7, 1991, in Denali National Park, six wolves killed at least 17 caribou and left many untouched.

In March 2016, a Wyoming wolf pack of 9 wolves were found to have slaughtered 19 Elk. John Lund from the Wyoming Game and Fish Department, claimed to have never documented surplus killings to that extreme.

Abstract from Canadian Journal of Zoology:

We searched for newborn calf carcasses of migratory barren-ground caribou (Rangifer tarandus groenlandicus) in June 1982 in the Northwest Territories. On 17 June, we found 34 calves killed by wolves (Canis lupus), clumped in a 3-km2 area. The calves had been killed apparently within minutes of each other and about 24 h before being found. Wolves had not fed on 17 of the carcasses and had only partially eaten the other 17. Ground observations illustrate the speed of and efficiency with which wolves can kill calves: a single wolf killed three calves on one occasion and three and possibly four calves on a second occasion at average kill rates of 1 calf/min, and 1 calf/8 min or 1 calf/6 min between the first and last deaths. We attributed the surplus killing of newborn caribou calves to their high densities and their vulnerability on the calving grounds. We recommend that a distinction be made between „surplus killing“ and „excessive killing“ by predators.

http://www.nrcresearchpress.com/…1139/z85-045#…

Pomalu tu debatu začínám vzdávat. Bohužel žijeme v době, kdy si fůra lidí přečte pár článků na internetu, často nedostatečně ozdrojovaných, natož aby prošly nějakou recenzí, a myslí si pomalu, že jsou rázem odborníci. Pak to končí tím, že radí lékařům, jak a čím je mají léčit, protože na netu přece… celkem častý jev. Prosím tě, přirozené ekosystémy, tak jak jsou definované, reálně existují, samozřejmě. Pokud ty si vytváříš nějakou jinou definici, tak se pak těžko můžeš s někým domluvit. Pokud tě to zajímá, zajdi do knihovny a něco si o tom přečti. Pokud nezajímá, drž se svých materiálů, pevností, účinností a nevím čeho všeho ještě, protože tomu houby rozumím, a aspoň přemýšlej o tom, o čem je řeč.
Nicméně, aby nedošlo k mýlce, já nijak netvrdím, že ty odkazy, které pořád cituješ, nejsou pravdivé. Já jen asi nechápu, co se tím tedy snažíš říct, nebo dokázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
7.4.17 14:16

Já mám třeba i jinak hozenou tu péči o psa. Pokud je pes nemocný, tak péče ‚vocamcaď pocamcaď‘. Naši třeba vážně uvažovali, že 50kg labradora, který cestu autem proštěká a zvrací, povezou 120km do Prahy na magnetickou rezonanci nebo tak něco. Nebo případně, že ho vezmou na ct do nemocnice :roll: Nakonec od toho upustili, že ho nechají dožít, což se mi zdá jako nejrozumnější řešení. Já bych to udělala stejně. Jako když náš pes v zimě začala čurat krev, okamžitě jsme jeli na veterinu, běhala jsem s ním po parku a odchytávala mu moč do misky, ale v pokročilém věku a při takové diagnóze bych se ho také nesnažila zachránit za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148332
7.4.17 14:17
@radúna píše:
Máme to stejně, psa, psy mám taky a přesto bych v té vodě první sáhla po člověku.Ale jak říkám, tohle přirovnávání a absurdní situace v téhle diskuzi jsou šílené.

Je to šílené. A je to absurdní. Samozřejmě že člověk pomůže člověku. To je jasná věc. Já osobně jsem tu napsala že nevím proč bych měla souseda, o kterém vím že je to hovado co chlastá a mlátí ženu a děti(to je příklad),milovat víc než svého psa, jen proto že je to člověk.
Diskuze je ovšem uhozená už delší dobu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.4.17 14:32

@Anna766 to je.

@kacka52 stejně. Je to člen rodiny, ale odtud potud.
Ale samozřejmě respektuji ty, kteří jsou třeba (!) schopni utratit za operaci či cokoliv jiného takovou částku, kterou já bych třeba nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
7.4.17 15:01
@J_Doe píše:
Zpátky k Sofiině volbě…
Ne že bych s @Pavlos-Grey souhlasila ve všem, ale v tomto ale rozhodně. Pokud pejskař tvrdí, že raději zachrání svého psa, než člověka, pak má pokřivený vztah k lidem, a řekla bych, že by s tím měl něco dělat. Opravdu nevím, jak bych se pak zachovala, vědět, že například z hořícího baráku někdo vynesl svého psa, ale mého manžela, otce x-dětí, tam nechal shořet.

Já si osobně myslím, že se tyhle situace až tak moc nestávají. V tu chvíli instinktivně skutečně skočíš nejdřív po tom člověku. Na druhou stranu když se prodíráš hořící barákem a jako první natrefíš na psa, tak pochybuju, že ho tam necháš a půjdeš dál hledat člověka s tím, že pro psa se kdyžtak vrátíš :nevim:

Čistě hypoteticky, pro případ krize mám teoreticky připravené přepravky pro všechna zvířata. Pokud si odmyslím to zděšené a šok v tu chvíli, které prostě musí jít stranou, tak mám „naučenou“ evakuaci v jakémsi efektivním pořadí z letadla - nejdřív já, pak dítě/druhý dospělý, který by případně mohl pomoct s dětmi či staršími, pak zvířata a zvířata by šla s tím, které má větší šanci na přežití.

A hlavně… zvrtlo se to z diskuze o tom, že tu Pavlos tvrdil, že když naproti přes ulici půjde člověk, kterému se nebude líbit můj pes, tak já jsem povinna se tomu člověku přizpůsobit, protože jakémukoliv člověku musím dát přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
7.4.17 15:04
@KalamityJohn píše:
Tezko, na rozdill od tebe, ja jen uvadim co se skutecne stalo, nikoliv z palce vycucane teorie o chovani selem.

Zase já o koze, ty o voze… podívej se prosim tě ještě jednou na co jsem reagovala, když už zase startuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31548
7.4.17 15:07
@radúna píše:
Sadistický vrah to nemá napsáno na čele a pes umí plavat.Že vás to pořád baví…
Člověk umí plavat a ohledně toho „napsáno na čele“ bych v diskuzi raději nepokračovala, protože to je fakt nesmysl. Situace může být jakákoliv a zdejší debatou se dostáváme do podobně zvrácených absurdností, kdy se považuje za správné dát přednost člověku, který mě jde vykrást nebo na mě míří pistolí před vlastním psem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová