Nesnáším psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3946
8.4.17 18:49

@Inaris @kacka52 Tady by se to koukám mohl přejmenovat na „Fámy, předsudky, pomluvy“ 8) Což je v nemalé míře vina toho, jak „objektivní“ naše sdělovací prostředky jsou.
Alkohol se kontroluje stejně jako dodržování dalších předpisů, a třeba v našem kraji už x let nebyl žádný záchyt, podle evidence PČR, která kontroly provádí. On si nikdo normální netroufne, protože výsledek je pak to, že je bez papírů, s kterými to je horší a složitější, než s řidičákem.
Pokud jde o psy, nevím jak to upravuje zákon na Slovensku, ale v ČR běžný myslivec nesmí psa zastřelit. Psa může usmrtit pouze myslivecký hospodář nebo myslivecká stráž, což jsou lidé, kteří mají zvláštní odpovědnosti a oprávnění, musí mít složenou příslušnou zkoušku (normální myslivecké zkoušky nestačí)… a to za splnění podmínek daných zákonem, např. pes musí být mimo vliv svého vedoucího, musí pronásledovat zvěř, musí být víc jak 200 m od nejbližšího sídla, a nesmí to být pes ovčáckých a loveckých plemen, nebo pes slepecký, zdravotnický, záchranářský a služební. Takže všechny výše uvedené případy byly podle mě hrubým porušením zákona, aspoň u nás by byly, a ten kdo to udělal, zaslouží flastr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75573
8.4.17 19:08

@Dirndljager To zaslouží, otázkou je, jestli dostane, na základě čeho a od koho.
Jdu po louce u lesa, psa mám na volno, čmuchá si deset metrů predemnou, nikoho nepronasleduje.
Z lesa prask, pes mrtvej, nikoho nevidis, většina lidí zpanikari.
Asi by šlo vzit to přes poldy, o jejichž pátracích schopnostech a v tomto případě i motivaci mám důvodné pochybnosti, ale dobře.
Podaří se jim vypátrat střelce a slovo proti slovu: pes byl mimo vliv svého vedoucího a pronásledoval zvěř, nazdar. :nevim:

Od známých myslivců vím, že většina z nich si po na volno puštěném psovi praskne s potěšením.
Protože tohle je jejich revír a žádní prochazkari tam nemají co dělat.
Pokud se začnou bát do lesa, potěšení na myslivcove straně.
Ale třeba mi jenom kecali. :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
8.4.17 19:25

Možná budu střílet do vlastních řad, ale „řadový“ myslivec nemá na psa co vystřelit. A je třeba, aby to neprocházelo. Oni si to pak rozmyslí. Osobně střílení psů nesnáším a pokládám za krajní opatření pro řešení výjimečných situací. Na druhou stranu, to co předvádějí velmi často neukáznění výletníci i s jejich mazlíčky v lesích, to je taky síla. A říct si nedají, nebo že by se aspoň zamysleli. Naopak jsou ještě arogantní a agresivní. Pak se ta určitá averze vůči „civilům“ v lese otočí i proti těm slušným, tak jako naštvanost na neukázněné pejskaře dopadá na ty ostatní a excesy (ne)myslivců - pitomců na ty poctivé, atd. A zase můžeme skončit u toho, že je to v lidech, a zdravý rozum často chybí na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75573
8.4.17 19:43

V tomhle souhlas.
Osobně s našimi holomky bez vodítka k lesu nepachnu, protože jsou to přeci jenom terieri. :nevim:
Diagnóza. :roll: Doma gaucovi povaleči, kteří poslechnou nejen na slovo, ale též na gesto a často i pouhou myšlenku ( pomyslim si v kuchyni, že musím obrat to kuře - a mám je u nohou v plné sestavě, přestože do té doby si oba čmuchali na zahradě :zed: :mrgreen: ), ale jsou schopní iniciativně lovit cokoli od myší, přes ptáky, potkany až po kočky s chabrus pudem sebezáchovy.
Venku přivolání a všecko taky o. k… ale už jsem dvakrát zažila, že při svém vzrůstu :zed: :zed: sebevědomě vystartovali po srni, odvolat se nedali ani náhodou a vrátili se za půl hodiny, idioti. :cert: :cert:
Bych se panu myslivcovi vůbec nemohla divit. :roll:
Naštěstí tam buď zrovna žádnej nebyl, nebo v zachvatu smíchu nebyl schopen zamířit.
Já měla tu půlhodinu nervy v kýblu a další šanci proběhnout se s vysokou už psychopati nedostanou. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39569
8.4.17 23:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
9.4.17 00:24
@Inaris píše:
A co předvádějí? Nějak si to neumím představit.

To si nemusíš představovat, stačí chodit a koukat. Chodí, běhají a jezdí si kdy je napadne, kam je napadne a čím je napadne a nechávají zejména svoje psy lítat a dělat si, co se jim zlíbí. Nejde jen o tom, že tím nezřídka porušují zákon, jak o myslivosti, tak o lesích, protože třeba do porostů mimo cesty je zakázáno jezdit i na kole, koni, saních lyžích… a motorka nebo čtyřkolka nemá v lese co dělat vůbec. Rádi tvrdí, jak milují přírodu a proto do ní chodí, ale že jí ubližují, to vidět nechtějí. Plno lidí buď ty svoje psy nezvládá, nebo je nechá lítat naprosto bezprizorně a dělat, co je napadne, s tím, že „se chce přeci proběhnout“, případně „aspoň ty srny nebudou přežraný a tlustý“, jak mi řekla jedna slečna, když jsem jí upozornil, že to, že nechá svého psa v zimě honit srnčí z jednoho kopce na druhý, není úplně dobře. Já vůbec neříkám, že musí být na vodítku, nevadí mi, když není. Pokud pes toho pána poslouchá, drží se kolem něj, ten pán ho má „v ruce“, ať je klidně na volno. Chápu i to, že každý pes někdy nemá den, může se stát, že neposlechne, zdrhne atd. Ale pokud se tomu ten páníček leda směje a reaguje podobným způsobem, to už mi hlava nebere. A jsme zase u těch lidí, pokud má psa zvládnutého, ať si ho vodí na volno a pes si v rozumné míře běhá. Pokud ne, měl by mít dost soudnosti a na to vodítko ho připnout.
Není to zbytečná buzerace, třeba teď zrovna je takové citlivé období. Řada ptáků hnízdí nebo brzy bude, a u řady druhů, včetně ohrožených, i takových, které hnízdí na zemi, pokud tu samici z hnízda vyžene predátor (což pro ní pes je) nebo je na něm pravidelně rušena, hnízdo opustí a nevrátí se. Pak je úplně jedno, že ten pes to hnízdo nevyplení a udělal to jen ze zvědavosti. Vejce zastydnou nebo mláďata uhynou stejně, protože je samice opustí. Srny jsou teď ve velmi vysokém stupni březosti, za chvíli budou srnčata. Srnčí ani normálně není zrovna dobrý a vytrvalý běžec, rychle spotřebuje zásoby energie, natož srna pár týdnů před porodem. Takové prohnání na doraz, zejména větším psem, často končí fatálně pro matku i pro mládě. Další takové kritické období je zima, zejména když je vysoký sníh nebo zledovatělá krusta. Atd. Ani už nemluvím o tom, že ta zvěř se taky někdy potřebuje napást, někam si zlézt, odpočinout, vyspat se. Když poslední závodníci s čelovkami mizí z lesa někdy po půlnoci, a první raní ptáčata vyrážení před rozedněním, moc toho klidu ta zvěř nemá. Atd. Takže by bylo hrozně fajn, kdyby lidi, zejména takhle na jaře, chodili po cestách, max. vysokým porostem, nelezli do houštin, rákosin a dalších míst, kde má zvěř svoje pelechy, hnízda apod., psy si drželi kolem sebe, nedělali v lese kravál a bordel a když bych byl jo moc náročný, chodili do toho lesa v nějakou normální dobu, tzn. přes den. A v lovecké sezoně, když někde uvidí ceduli, že v tom prostoru probíhá společný lov a tedy tam není nezbytně bezpečno, se šli projít kus vedle. No a ještě zmrzlinu 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148441
9.4.17 00:52

@Dirndljager amen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21025
10.4.17 12:30

@Nimie

najdi si coywolf, kdyz jsi takova odbornice tak bych cekal ze to znas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
10.4.17 19:26
@Inaris píše:
Prožila jsem minulých 5 let každý víkend v lesích. Kromě pár lidí na čtyřkolkách, což samozřejmě neschvaluji, jsem tam ale až taková dramata neviděla. Spíš tam pořád něco řezali a káceli lesáci, i o těch víkendech, to jsme se právě „smáli“, že jsme si přijeli odpočinout a řvaly tam pily z lesa. S ohleduplností vůči lesním zvířatům s Tebou samozřejmě bezvýhradně souhlasím.

Ono to není všude stejné, jsou celkem klidné lokality, a pak ty druhé. Já těch lesů sjezdím a vidím docela dost, takže mám srovnání. Nejhůř jsou na tom buď příměstské lokality okolo větších měst, nebo hojně turisticky navštěvované oblasti. S tím řezáním po odpoledních a víkendech to je v tom, že Lesy neprovádějí tyhle činnosti samy. Zadávají pěstební a těžební činnosti najatým firmám, živnostníkům atd. Větší věci dělají profi firmy, které mají svoje zaměstance atd., ale i ty jsou schopné jen nakládat dříví na skládku v 10 večer, což nechápu. No a ty menší věci si často rozeberou místní jednotlivci, na palivo a tak, tzv. samovýroba. A ti to samozřejmě dělají ve svém volném čase, tj. odpo, večer, víkend…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31615
10.4.17 19:44
@KalamityJohn píše:
@Nimienajdi si coywolf, kdyz jsi takova odbornice tak bych cekal ze to znas.

Já se tě neptala na to, co to je, ale na to, co jsi tím výrazem myslel, protože pokud jde o křížence, pak nedává smysl, abys tím argumentoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21025
10.4.17 19:57
@Nimie píše:
Já se tě neptala na to, co to je, ale na to, co jsi tím výrazem myslel, protože pokud jde o křížence, pak nedává smysl, abys tím argumentoval.

Tim vyrazem jsem myslel to cemu tu rikame coywolf, kojot ktery ma i psi a vlci krev nebo teda geny abys mne zase nechytala za slovo.

Ale elks napriklad v Coloradu strhavaji vlci - to vim od lidi kteri tam ziji, farmari a lovi.

ty ses takovej odbornik na zvirata z panelaku, co? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31615
10.4.17 20:35
@KalamityJohn píše:
Tim vyrazem jsem myslel to cemu tu rikame coywolf, kojot ktery ma i psi a vlci krev nebo teda geny abys mne zase nechytala za slovo.

Ale elks napriklad v Coloradu strhavaji vlci - to vim od lidi kteri tam ziji, farmari a lovi.

ty ses takovej odbornik na zvirata z panelaku, co? :mrgreen: :mrgreen:

Stále platí výše zmíněné. Že by tu někdo popíral ten fakt, že se vlci mimo jiné živí i jelenovitýma, toho jsem si nevšimla.

P. S.: Zase tuna zbytečného balastu a uzavřeš to jakýmsi pseudorýpnutím. Proč? Spletl ses, tak už to neřeš. Nepotřebuju přednášku. Ptala jsem se tě na jednoduchou věc, stačila jednoduchá odpověď. Holt jsi nepoužil nejvhodnější výraz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
22.4.17 18:02
@terkasestak píše:
Ahoj :) vrátili jsme se po dlouhé době do Čech, konkrétně do Prahy a všimla sem si jedné věci - přijde mi, že je všude hrozně moc psů. Je jich moc, dokonce i v centru (bydlíme tu a naše sousedka má jednoho malýho hnusáka a pořád štěká). Já je totiž úplně nenávidim, jsou to nejnechutnější zvířata jaká existují ;-) podlě mě mají vlastně všechny negativní vlastnosti, jaké existují. Jak já je nenávidím. No a teď k té sousedce - jedu s kočárkem po chodbě a ten retard mi začne běhat kolem toho kočárku. Večer sem ráda že holky usnou a ten hlupák začne štěkat. Sousedka je hrozně nepříjemná, už sem s ní o tom mluvila a ona mi řekla že tam bydlí 16 let a my měsíc a že toho psa pryč nedá, takže domluvit se s ní je těžké. Co na tyhle lidi platí? Máte v okolí taky tolik psů (taky záleží jestli bydlíte v centru města jako my nebo na vesnici - na vesnici to ještě chápu ale ve městě???)?

Znám 2 rasy psů: VŠUDESER, NAROHCHČIJE :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.7.18 13:15

@terkasestak nechápu jak tohle někdo muže říct. :cert: :nevim: 8o Nemusíš je mít ráda, ale tohle?! :jazyk: Ty bys ukamenovala zase pejskaře, který by řekli to samý o dětech. Já děti nemám a nevadějí mi. Ale co mě štve je to, když mi vlítnou na psy a bez dovolení jim sahají do obličeje, to jsem pak nepříčetná, ale neřekla bych to, co ty. 8o :cert: :pocitac: Nemusíš je mít ráda, ale měla bys je tolerovat. My taky tolerujeme uřvané děti a nepíšeme kvůli tomu, že jsou to ty nejnechutnější tvorové na Zemi. :? A jak jsem si četla tvoje diskuze, tak soudím, že jsi utekla z Bohnic. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
13.7.18 13:27

Já nesnáším většinu majitelů psů. Psi za to nemůžou, oni asi nechápou, že tohle je dětský hřiště, výběh je na druhé straně plotu. Taky určitě nečtou zákony a neví tedy, že bez vodítka nemají na ulici co dělat (na rozdíl od dětí, které na vodítku být nemusí). Neví ani, že tady nesmí kadit nebo že když už, tak to má po nich páníček sebrat..
Prostě spousta majitelů psů jsou jedno velké sprosté slovo :) Bohužel to platí i spoustě majitelů dětí. Ale ti psi ani děti za to nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová