Nesnáším psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5682
7.4.17 11:39
@J_Doe píše:
To je jiná situace.
@Pavlos-Grey předestřel sice absurdní situaci, která ale poukazuje na to, že někdo dává (i když hypoteticky) přednost jinému živočišnímu druhu.
To, co popisuješ ty - dvě děti, přičemž zachránit je možné jenom jedno, nic takového neřeší.I když tady mnoho pejskařů „hrdinně“ píše, jak je jim cizí člověk šumák, pořád ještě doufám, že jsou to jenom silácké řeči, a prakticky by to neudělali. Protože pokud ano, pak opravdu nevím, jak by takový člověk se sebou mohl dál žít.

A představ si že žiju a dokonce v pohodě i můj přítel by to udělal stejně a moje máma která naši Jessinku úplně zbožňuje, také tak. K cizímu člověku žádný cit nemám ke svému psu ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15474
7.4.17 11:40
@Brita83 píše:
A představ si že žiju a dokonce v pohodě i můj přítel by to udělal stejně a moje máma která naši Jessinku úplně zbožňuje, také tak. K cizímu člověku žádný cit nemám ke svému psu ano…

Mám to stejně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.4.17 11:42
@Aenne píše:
A mužu se zeptat, čiste hypoteticky, co by jste udelala, kdyby jste videla, že se topí sadistický vrah a vedle dobrák pejsek, koho by jste tahala z vody prvního?

Sadistický vrah to nemá napsáno na čele a pes umí plavat.

Že vás to pořád baví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59379
7.4.17 11:49
@Brita83 píše:
Teda že vás to tahání z vody pořád baví :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: já bych tedy také rozhodně vytáhla bez přemýšlení radši svého psa než cizího člověka, ať se to komukoliv líbí nebo ne. Ale tohle jsou s prominutím tak debi. lní úvahy. By mě zajímalo jak by se rozhodoval pak takový člověk, kterému by se topily obě děti. Kterého by vytáhl první, jak by se rozhodl, ha? ;)
Konečně vy nepejskaři pochopte, že my své psy milujem a máme je jako členy rodiny a nic to nezmění. My vás nenutíme aby jste to měli taky tak :nevim:

to je věc o které občas přemýšlím dle čeho bych se rozhodovala. Zase že by se topili všechny 3 děti a obě feny a další lidi kolem je hodně nepravděpodobné :lol: asi teda vím koho bych z dětí vytáhla jako první :oops: ale tahle volba musí být ze všech nejhorších protže nikdy se neví jestli bych pak zvládla zachránit i další :? Počítám že psi snad plavat umí :think: zase jako že by najeddnou všichni spadli do vody je nereálné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21025
7.4.17 11:53
@Nimie píše:
150× jsem ti řekla, že mluvím o přirozeném ekosystému, protože je potřeba vzít v potaz jak to vyvažování vlastně funguje a srovnávat to s vyumělkovanou situací stvořenou člověkem je naprostá demence. Já už opravdu nevím, jestli jsi skutečně tak hloupý nebo to jen předstíráš, ale tohle se vážně nedá. Snad i školkové děcko je chápavější.

Ne, je to jinak. Tys proste neco placla a nedokazes priznat ze nemas pravdu a tak to ted okecavas „prirozenym ekosystemem“ coz je neco asi jako idealni plyn - existuje to jen teoreticky.

Dalsi priklady:

In Australia, over several days a single fox once killed eleven wallabies and 74 penguins, eating almost none.

Up to 19 spotted hyenas once killed 82 Thomson's gazelle and badly injured 27, eating just 16%.

On February 7, 1991, in Denali National Park, six wolves killed at least 17 caribou and left many untouched.

In March 2016, a Wyoming wolf pack of 9 wolves were found to have slaughtered 19 Elk. John Lund from the Wyoming Game and Fish Department, claimed to have never documented surplus killings to that extreme.

Abstract from Canadian Journal of Zoology:

We searched for newborn calf carcasses of migratory barren-ground caribou (Rangifer tarandus groenlandicus) in June 1982 in the Northwest Territories. On 17 June, we found 34 calves killed by wolves (Canis lupus), clumped in a 3-km2 area. The calves had been killed apparently within minutes of each other and about 24 h before being found. Wolves had not fed on 17 of the carcasses and had only partially eaten the other 17. Ground observations illustrate the speed of and efficiency with which wolves can kill calves: a single wolf killed three calves on one occasion and three and possibly four calves on a second occasion at average kill rates of 1 calf/min, and 1 calf/8 min or 1 calf/6 min between the first and last deaths. We attributed the surplus killing of newborn caribou calves to their high densities and their vulnerability on the calving grounds. We recommend that a distinction be made between „surplus killing“ and „excessive killing“ by predators.

http://www.nrcresearchpress.com/…1139/z85-045#…

Příspěvek upraven 07.04.17 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21025
7.4.17 11:55
@Nimie píše:
To je pointa veškerého problému…

Tezko, na rozdill od tebe, ja jen uvadim co se skutecne stalo, nikoliv z palce vycucane teorie o chovani selem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21025
7.4.17 11:56
@Dirndljager píše:
@KalamityJohn Zatím se k té debatě stavím velmi mírně a věcně, tak si to nepokaž. Tak budeme slovíčkařit, fajn, ale ono to možná bude ku prospěchu. Co přesně myslela @Nimie tím „nikdy nestane, že by lovili nadměrné množství“ nechám tedy na ní, i když mám představu, ale nechci mluvit za ní. (A btw. bych takové vyjádření asi nepoužil, i když si dokážu představit, že na serveru, který se jmenuje emimino, je taková simplifikace pochopitelná, byť pro mě osobně je to už trochu moc zjednodušené) Pokud jde o to, co je pro mě stovka ovcí… Znáš tenhle vtip?

„Utíká takhle Roubíček ze Sovětského svazu a na hranicích mu celníci najdou v kufru bustu Lenina.
"Co to je?“, ptají se Roubíčka.
„To se ptají špatně“, povídá Roubíček, „měli by se spíš zeptat: kdo to je? - To je Lenin! Zachránce proletariátu celého světa, zakladatel mé milované vlasti, Sovětského svazu, génius, který naplnil Marxovy myšlenky.“
„Dobře, můžete jít“, říkají celníci.
Na izraelské hranici celníci u Roubíčka v kufru znovu najdou Leninovu bustu a ptají se ho: „Co to je?“
„To se ptají špatně,“ povídá Roubíček", měli by se spíš zeptat: kdo to je? - To je Lenin! Ten šílenec, co přivedl polovinu světa do chudoby, největší zločinec dvacátého století, nastrčená figurka, aby pomohla Němčourům."
„Dobře, můžete jít.“ říkají celníci.
Roubíček přijede ke svým příbuzným, a když si vybaluje věci, jeho synovec si všimne Leninovy busty a ptá se Roubíčka: „Strýčku, kdo to je?“
„Ale to se ptáš špatně, synovče, měl by ses spíš zeptat: co to je? To je totiž pět kilo zlata!“

A podobně je to s těmi ovcemi. Sto domácích ovcí, pobitých vlky, je pro farmáře hlavně materiální škoda a bude se ptát po tom, kdo mu jí nahradí a dá mu případně peníze na opatření proti tomu, aby se to opakovalo, pokud se těch vlků nemůže zbavit. Pro milovníka zvířátek to bude nejspíš děsivý zážitek, protože ti predátoři nezabíjejí zrovna „humánně“. Pro etologa to bude zajímavý jev, a začne se ptát na věci typu - proč to ti vlci udělali, bude se to opakovat, bude to mít nějaký vliv na jejich chování, třeba jestli to ovlivní preferenci kořisti, naučí to svoje mláďata atd. Z hlediska dynamiky populací a vlivu na ekosystém je to v podstatě fuk, zejména pokud farmář nehodlá ty ovce takhle vlkům servírovat opakovaně.

A popravdě se začínám trochu ztrácet v tom, co je předmětem tohohle sporu a má být výsledkem diskuze.

ten vtip je tak starej ze ma fousy a s nicim tady nesouvisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
7.4.17 11:58
@Markéta80 píše:
to je věc o které občas přemýšlím dle čeho bych se rozhodovala. Zase že by se topili všechny 3 děti a obě feny a další lidi kolem je hodně nepravděpodobné :lol: asi teda vím koho bych z dětí vytáhla jako první :oops: ale tahle volba musí být ze všech nejhorších protže nikdy se neví jestli bych pak zvládla zachránit i další :? Počítám že psi snad plavat umí :think: zase jako že by najeddnou všichni spadli do vody je nereálné :mrgreen:

Právě jsou to nesmyslné úvahy :mrgreen: a dospělí lidé se tu dokážou o tom dohadovat několik dní :mrgreen: :mrgreen:

Já to mám snadné, moji psi jsou neskutečně dobří plavci, ti by přeplavali i kanál La Manche (retrívři). :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.4.17 11:58
@radúna píše:
Sadistický vrah to nemá napsáno na čele a pes umí plavat.Že vás to pořád baví…

Nejde o tu situaci jako takovou, ale o to, komu dáš přednost. Místo tonutí si můžeš představit hořící dům, autonehodu… cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
7.4.17 11:59
@J_Doe píše:I když tady mnoho pejskařů „hrdinně“ píše, jak je jim cizí člověk šumák, pořád ještě doufám, že jsou to jenom silácké řeči, a prakticky by to neudělali. Protože pokud ano, pak opravdu nevím, jak by takový člověk se sebou mohl dál žít.

Naprosto souhlasím.
Koukám, že žijeme v době, kdy se radši budou zachraňovat psi než lidi?
No začínáte mě, vy pejakaři, vážně trochu děsit.
I když na druhou uznávám, že takhle otázka (koho zachránit dřív) je trošku na hlavu.
A doufám, že se moje děti nebo blízcí nikdy neocitnou se psy někde v hořícím třeba paneláku, kde budou mít možnost pomáhat majitelé psů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.4.17 12:00
@Markéta80 píše:
to je věc o které občas přemýšlím dle čeho bych se rozhodovala. Zase že by se topili všechny 3 děti a obě feny a další lidi kolem je hodně nepravděpodobné :lol:asi teda vím koho bych z dětí vytáhla jako první :oops: ale tahle volba musí být ze všech nejhorších protže nikdy se neví jestli bych pak zvládla zachránit i další :? Počítám že psi snad plavat umí :think: zase jako že by najeddnou všichni spadli do vody je nereálné :mrgreen:

8o
Uff!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75577
7.4.17 12:01
@J_Doe píše:
To je jiná situace.
@Pavlos-Grey předestřel sice absurdní situaci, která ale poukazuje na to, že někdo dává (i když hypoteticky) přednost jinému živočišnímu druhu.
To, co popisuješ ty - dvě děti, přičemž zachránit je možné jenom jedno, nic takového neřeší.I když tady mnoho pejskařů „hrdinně“ píše, jak je jim cizí člověk šumák, pořád ještě doufám, že jsou to jenom silácké řeči, a prakticky by to neudělali. Protože pokud ano, pak opravdu nevím, jak by takový člověk se sebou mohl dál žít.

Ano. Tady je to podáváno hrozně vyhroceně a když jsem četla tu včerejší expresivní debatu, připadlo mi, že už vůbec nejde o to, dojít k nějakému závěru, ale dokázat oponentovi četnými doklady počínaje Darwinem a konče wikipedií, že on je úplně blbej, zatímco jen já já já mám pravdu.
A zdaleka to neplatilo jenom pro Pavlose.
Jestli je po absolvování tohoto někomu líp, je mu samozřejmě přáno. :kytka:

Mě by bavila - samozřejmě svůj pohled nikomu necpu - míň osobní a víc čistě filozofická verze. Protože on měl Pavlos v lecčems pravdu.
I jeho oponenti.
Obecně bych řekla, že každý druh se snaží vykousat si své místo na slunci - a moc neřeší zájmy jiného druhu. Ostatní druhy se brání, vykousávají si zase své místo k životu a když všechno dobře dopadne, spokojně spolu vespolek kooperují.
Netuším, nakolik má tenhle jev sociologicky podložený takový mravenec. ;)
Ovšem hnedle „civilizace“ dravých mravenců - nemyslím tím naše „hodné“ lesní - je krásnou ukázkou agresora z živočišné říše, který táhne krajem a sežere, na co přijde.
O dopadu svého působení zřejmě příliš neuvažuje a pokud uvažuje, plácá si po ramínkách střídavě všemi šesti pacičkami. Člověk má díky své inteligenci evoluční výhodu - a bylo by dobré tu inteligenci používat nejen k radostnému plácání pacičkama. :mrgreen:

Na druhou stranu nemám ráda kálení do vlastního hnízda v tom ohledu, že lidstvo je ďáblův vynález a něco, co se dobrýmu Pánbičkovi hrubě nepovedlo. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21025
7.4.17 12:03
@Markéta80 píše:
@sirikit právě nevím jak bych se pak srovnala že jsme mohla vlastní psy zachránit a neudělala to a to bych obě odnesla najednou :mrgreen:. Jasně že prvně bych zachránila vlastní děti, jen teda doufám že nejstarší by se nějak zachránil sám protože s jeho váhou nevim :jazyk: :mrgreen: A až bych měla venku vlastní včetně psů pak můžu pomáhat ostatním. Já to říkala manželovi a prý je snad jasné že by jsme zachránili psy, už jen proto kolik stáli peněz :mrgreen: :mrgreen: pokud by u nás začalo hořet, tak vím že bych čapla dceru a mladší fenu, obě je mam v posteli :mrgreen: a pak bych se vrátila pro další :lol: Průser by byl kdyby požár šel z vedlejšího pokoje kde jsou kluci, nejstarší snad by inteligentně běžel na balkon ale prostřední by sám z postýlky nevylezl :oops: Ale tady by to hořelo pěkně rychle, skoro všude obložení ze dřeva :jazyk: V tu chvíli kolikrát člověk vůbec nepřemýšlí a jedná úplně jinak než si myslí před nehodou. Na silvestra blbou náhodnou chytnul pes, šílený pohled a byl u toho nejstarší a ten spadndul, začal ječet a já v tu chvíli jí začala rukama hasit :mrgreen:, naštěstí jen smrděla spálenou srstí a po vykoupání to ani nebylo poznat :lol:,ale v tu chvíli člověk jedná zvláštně a mě vše došlo co se mohlo stát až potom :jazyk:. vypadala jak fénix :mrgreen:, ona vůbec neječela takže naštěstí jen chlupy a na kůži vůbec nic :mrgreen:

Tohle mi pripomnelo, ze Americane zhusta davaji na dvere domu specialni nalepky pro hasice aby vedeli ze v dome je pes, kocka. Je to potreba, protoze prumerny americky dum shori do zakladu za 40 minut nebo tak.

Jo a ten pes na ty nalepce je dalmatin, z nejakeho duvodu se dalmatinec povazuje za hasicskeho psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.4.17 12:04
@J_Doe píše:
Nejde o tu situaci jako takovou, ale o to, komu dáš přednost. Místo tonutí si můžeš představit hořící dům, autonehodu… cokoliv.

No já mám jasno, já bych dala přednost člověku.
Tady v té diskuzi s tebou souhlasím a líbí se mi, co napsal Pavlos - že tu se začalo dělit na druhy lidí a ne na lidi jako takové. Čili tu začali hledat chyby na lidech, jen aby je z té vody nemuseli tahat.

Ale pořád se plácáme v nějakým hypotetickém co by kdyby. A to už zase zabředává do nesmyslných argumentů. Diskuze se odklonila do absurdna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21025
7.4.17 12:16
@radúna píše:
No já mám jasno, já bych dala přednost člověku.
Tady v té diskuzi s tebou souhlasím a líbí se mi, co napsal Pavlos - že tu se začalo dělit na druhy lidí a ne na lidi jako takové. Čili tu začali hledat chyby na lidech, jen aby je z té vody nemuseli tahat.Ale pořád se plácáme v nějakým hypotetickém co by kdyby. A to už zase zabředává do nesmyslných argumentů. Diskuze se odklonila do absurdna.

Staci jen si predstavit ze si musim vybrat mezi dvema lidmi koho zachranit, fakt nocni mura.

V osmdesatych letech ve Vysokych Tatrach chytla otce s dvema detmi vanice, nevim detaily ale podstata byla to, ze on zmrzl aby deti prezily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová