Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31534
7.4.17 15:09

@KalamityJohn já nic neokecávám, pochopili to zatím snad všichni kromě tebe. A ty, buď tak laskav, se už ani neopovažuj to podávat takhle, rozhodně ne po tom, co se tu zeptáš, co je přirozený ekosystém a nadáváš mi do volů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31534
7.4.17 15:14
@Aenne píše:
ale ne, tohle neporovnávejte s realitou, je to jenom modelová situace a otázka je čiste hypotetická…chci se dovědet v čem spočíva tá hodnota človÉka, pokud by měl vrah přednost před zvířatami…proste jestli má nekto přednost proto, že se „zhodou náhod zrovna“ narodil jako člověk, o není to jeho zasluha a proto težko muže být na neco takové hrdý, ale pro jistou skupinu lidi už jenom přislušnost k lidskému rodu je nejaká hodnota sama o sebe.
Jsou lidí, kterí upřednostní svoji ulici, své město, svuj futbalový klub, svuj region, svuj národ, pak jsou takoví, kterí upřednostní svou rasu a jsou takoví, kterí upřednostní svuj druh - homo sapiens sapiens.
já si myslím, že hodnota nespočíva sama o sebe v tom že nekto se narodí jako člověk, nekto jako zvíře a moje otázka směruje na to, v čem komkrétne spočíva tá hodnota nejakýho vraha, když by ho nekto tahal z vody jako prvního.
:palec: hlavně bych fakt chtěla vidět v reálu toho člověka, kterému třeba druhý člověk zkusí něco udělat, pak se při tom přizabije a zdejší hrdinové pro něj skočí kamkoliv, protože je řídí instinkt… pokud bychom se řídili čistým instinktem, tak oš*ustáme každého kdo se nám líbí hned na ulici a silnější bude fyzickou silou běžně utlačovat slabšího, jen abychom teda „přežili“.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.4.17 15:15
@Nimie píše: Člověk umí plavat a ohledně toho „napsáno na čele“ bych v diskuzi raději nepokračovala, protože to je fakt nesmysl. Situace může být jakákoliv a zdejší debatou se dostáváme do podobně zvrácených absurdností, kdy se považuje za správné dát přednost člověku, který mě jde vykrást nebo na mě míří pistolí před vlastním psem.

Souhlasím.
Ale ne všichni lidé plavat umí, člověk se to musí učit, ale psi to mají tak nějak od narození zakódované. I když jsou asi výjimky u psů, kdy prý může pes zpanikařit a šok z vody může být větší než instinkt a pes se placatí. Ale údajně ten instinkt zvítězí nad tím šokem. Jsem četla, heč :lol: :lol: :mrgreen:.
Tím se nechci hádat, fakt nejsem kynolog par excellence.
Ovšem nepopírám, že nastane situace, kdy i ten pes se může utopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31534
7.4.17 15:16
@radúna píše:
Ale jak říkám, tohle přirovnávání a absurdní situace v téhle diskuzi jsou šílené.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.4.17 15:17

@Nimie :kytka:.
No nic, jdu radši do práce, ahojte :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59370
7.4.17 15:20

@radúna tak si myslím že každý pes umí plavat :mrgreen: ale zkoušet to nebudu :mrgreen:. hořící byt by byl horší :( my by jsme byli odepsaní, na oknech máme napevno zábrany se sítí. takže přes okno by nás nikdo nezachránil a asi by záleželo kde by začalo hořet, všude obložení to by hořelo asi hodně rychle :? a než by dojeli hasiči a začala záchrana, navíc máme bezpečnostní dveře :lol: tak by to tady lehlo popelem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20985
7.4.17 15:23

@Nimie

A co tohle, na to se ti reagovat nehodi? Tentokrat zadne ovce

In Australia, over several days a single fox once killed eleven wallabies and 74 penguins, eating almost none.

Up to 19 spotted hyenas once killed 82 Thomson's ga­zelle and badly injured 27, eating just 16%.

On February 7, 1991, in Denali National Park, six wolves killed at least 17 caribou and left many untouched.

In March 2016, a Wyoming wolf pack of 9 wolves were found to have slaughtered 19 Elk. John Lund from the Wyoming Game and Fish Department, claimed to have never documented surplus killings to that extreme.

Abstract from Canadian Journal of Zoology:

We searched for newborn calf carcasses of migratory barren-ground caribou (Rangifer tarandus groenlandicus) in June 1982 in the Northwest Territories. On 17 June, we found 34 calves killed by wolves (Canis lupus), clumped in a 3-km2 area. The calves had been killed apparently within minutes of each other and about 24 h before being found. Wolves had not fed on 17 of the carcasses and had only partially eaten the other 17. Ground observations illustrate the speed of and efficiency with which wolves can kill calves: a single wolf killed three calves on one occasion and three and possibly four calves on a second occasion at average kill rates of 1 calf/min, and 1 calf/8 min or 1 calf/6 min between the first and last deaths. We attributed the surplus killing of newborn caribou calves to their high densities and their vulnerability on the calving grounds. We recommend that a distinction be made between „surplus killing“ and „excessive killing“ by predators.

http://www.nrcresearchpress.com/…1139/z85-045

Příspěvek upraven 07.04.17 v 15:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20985
7.4.17 15:24
@Nimie píše:
@KalamityJohn já nic neokecávám, pochopili to zatím snad všichni kromě tebe. A ty, buď tak laskav, se už ani neopovažuj to podávat takhle, rozhodně ne po tom, co se tu zeptáš, co je přirozený ekosystém a nadáváš mi do volů.

To bude spis tim, ze se s tebou nikdo nechce hadat po tom co si od tebe neco precetli. Slusne receno, valis bludy a musis mit vzdycky pravdu. Nebezpecna kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31534
7.4.17 15:25
@radúna píše:
Souhlasím.
Ale ne všichni lidé plavat umí, člověk se to musí učit, ale psi to mají tak nějak od narození zakódované. I když jsou asi výjimky u psů, kdy prý může pes zpanikařit a šok z vody může být větší než instinkt a pes se placatí. Ale údajně ten instinkt zvítězí nad tím šokem. Jsem četla, heč :lol: :lol: :mrgreen:.
Tím se nechci hádat, fakt nejsem kynolog par excellence.
Ovšem nepopírám, že nastane situace, kdy i ten pes se může utopit.
Šlo mi hlavně o to, že samozřejmě pokud nastane apokalypsa typu „Children of men“ nebo nějaká podobná filmová hrůza, tak je asi jasné, že budeš zachraňovat jak to jen půjde. Na druhou stranu už se při několika živelných katastrofách ukázalo, že lidé běžně zvládají zachraňovat i ta zvířata. Ne, že by dávali přednost, ale když už mají tu příležitost, tak to udělají. A je to skvělé, protože mezi zachráněnýma jsou i pracovní zvířata (která už stihla zachránit nespočet lidí do té doby a dalších x i poté), asistenční psi nebo prostě zvířata, která byla tím jediným, co dotyčnému zbylo poté co mu poumíral zbytek rodiny. To je něco, co si člověk žijící v poklidném prostředí vůbec nedokáže představit podle mě.

A pointou je, že my tady zažíváme obvykle situace mnohem běžnější - něco ve stylu „sousedka si stěžuje“ nebo „partner má alergii“.

Mimochodem, to je taky zajímavá otázka, která tu kdysi rozpoutala docela válku. Jestli je v pořádku, když někdo odmítne pokračovat ve vztahu s partnerem, který přijde po zvířeti a nárokuje si jeho odchod. Je to docela častá situace, relativně obyčejná a skončilo to dost podobně jako tady. Tedy, že kdo upřednostní zvíře je asi nemocný blbec, který nemá rád lidstvo, což v dané situaci je samozřejmě naprostý nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31534
7.4.17 15:27

@KalamityJohn pokud sis nevšiml, psala jsem, že mě diskuze s tebou už nebaví minimálně protože půlku doby akorát urážíš. A ty si teď myslíš, že když přijdeš s další vlnou hulvátství a pak něco nadhodíš, tak pokračujeme jakoby se nechumelilo? Ne, sorry, na to si pořiď třeba boxovací pytel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20985
7.4.17 15:29
@Nimie píše:
@KalamityJohn pokud sis nevšiml, psala jsem, že mě diskuze s tebou už nebaví minimálně protože půlku doby akorát urážíš. A ty si teď myslíš, že když přijdeš s další vlnou hulvátství a pak něco nadhodíš, tak pokračujeme jakoby se nechumelilo? Ne, sorry, na to si pořiď třeba boxovací pytel :roll:

Kdepak, jen pripominam, ze ty masakry zvirat selmami jsi nechala spadnout pod stul protoze - za a v tom nejsou ovce a za b na to nemas co rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31534
7.4.17 15:36
@KalamityJohn píše:
Kdepak, jen pripominam, ze ty masakry zvirat selmami jsi nechala spadnout pod stul protoze - za a v tom nejsou ovce a za b na to nemas co rict.

Máš tu popsané tři příklady, strávila jsem nad tím docela dost času. A co jsi udělal? Začal jsi se chovat jako nevychované děcko, k věci ani slovo a akorát jsi fňukal, že máš určitě pravdu, protože sis přečetl pár článků. Nebudu ti znova vysvětlovat další tvůj případ, protože se zase akorát spustí předchozí vlna, kdy ty nepřečteš vůbec nic z toho, co napíšu, akorát budeš do kolečka postovat ten samý příklad a fňukat jak jsou všichni nechápaví a jenom ty, který o etologii ani nezavadil, víš přesně jak to je.

Ještě jednou stručně pro tvůj strojařský mozek: nebudu s tebou diskutovat. Chováš se jako hulvát a odpověď stejně ignoruješ, protože se ti nehodí do krámu. Diskutovat nechceš. Takže tu přestaň plevelit diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20985
7.4.17 15:41
@Nimie píše:
Máš tu popsané tři příklady, strávila jsem nad tím docela dost času. A co jsi udělal? Začal jsi se chovat jako nevychované děcko, k věci ani slovo a akorát jsi fňukal, že máš určitě pravdu, protože sis přečetl pár článků. Nebudu ti znova vysvětlovat další tvůj případ, protože se zase akorát spustí předchozí vlna, kdy ty nepřečteš vůbec nic z toho, co napíšu, akorát budeš do kolečka postovat ten samý příklad a fňukat jak jsou všichni nechápaví a jenom ty, který o etologii ani nezavadil, víš přesně jak to je.Ještě jednou stručně pro tvůj strojařský mozek: nebudu s tebou diskutovat. Chováš se jako hulvát a odpověď stejně ignoruješ, protože se ti nehodí do krámu. Diskutovat nechceš. Takže tu přestaň plevelit diskuzi.

Jojo, hulvat je kazdej kdo s tebou nesouhlasi, co? Proste nedokazes obhajit, ze selmy nikdy nezabijeji nad svou potrebu a priznat ze kecas neumis.

Jedine co umis je zlehcovat fakta a zdroje ktera nepasuji k tvemu nazoru. Treba Canadian Journal of Zoology mi neprijde zrovna jako bulvarni platek,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20985
7.4.17 15:46

But I learned quite a bit about surplus killing, quite the topic. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31534
7.4.17 15:47

@KalamityJohn neznáš-li slovo hulvát, vygoogli si to. Neumíš-li číst, přelož si to do jakéhokoliv jazyka, který ti jde lépe. Více už ti pomoct nemohu. Všechno podstatné už bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová