Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3946
5.4.17 00:29
@Pavlos-Grey píše:
To jako fakt?

Jako fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:30
@Dirndljager píše:
S tebou diskuze nemá absolutně smysl. Protože na jakýkoliv věcný a podložený argument můžeš říct, že „by se to nějak udělalo“ nebo „někdo by to vymyslel“. Jak malý děcko, co bezmezně věří v omnipotenci dospělých. Ano, nejsi v tom moc kovaný, přesněji víš o tom houby. Ale budeš omílat to svoje, jak gramofon. Nemá to cenu.

Ne, vzdáváš to, protože máš naučených pár termínů ze stránek Greenpeace, a prostě nemáš argumenty. Argumentuj, nenálepkuj, vyvracej, prokazuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:31
@Dirndljager píše:
Jako fakt.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.4.17 00:31
@Pavlos-Grey píše:
No otázka je v kontextu. Stavíš lidskej život nad život nosorožce. Ptám se jak je to možný. Jsi nosorožcům nějak zavázanej?

Jsem přesvědčený, že z pozice toho údajně nejvyvinutějšího a nejvyspělejšího tvora na planetě mám odpovědnost k ní a k jejímu prostředí, a povinnost udělat maximum pro jeho zachování jako správný hospodář. Ten nosorožec je kriticky ohrožený druh. Vinou člověka, jak jinak. Krom toho, jsem nějak zavázaný tomu pytlákovi, abych ho nechal být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148374
5.4.17 00:34
@Pavlos-Grey píše:
To je právě to, co je pro mě nepochopitelný. Říct svý zvíře miluju, člověk o dva kilometry dál je mi fuk. Mně prostě přijde ten člověk vždycky důležitější. Ale asi je to o…nevím o čem, o nějakým vnímání člověka/lidstva obecně? Nevím.

Já třeba dokážu pochopit že ke svýmu psovi může někdo cítit mnohem víc příchylnosti a ano, lásky…než k sousedovi o kterém ví např. že je to debil, co chlastá a tříská svou ženu a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:36
@Dirndljager píše:
Jsem přesvědčený, že z pozice toho údajně nejvyvinutějšího a nejvyspělejšího tvora na planetě mám odpovědnost k ní a k jejímu prostředí, a povinnost udělat maximum pro jeho zachování jako správný hospodář. Ten nosorožec je kriticky ohrožený druh. Vinou člověka, jak jinak. Krom toho, jsem nějak zavázaný tomu pytlákovi, abych ho nechal být?

Hele nevím, kdo Tě pasoval do role správnýho a odpovědnýho hospodáře planety, ale určtě jse na to měli na Rainbow warrior školení, tak to prostě víš. :mrgreen:
Druhy vymírají i zcela přirozeně bez zásahu člověka. Vědci počítají, že od vzniku života vyhynulo nějakých 99% živočišných a rostliných druhů. A nebylo to vinou člověka, jak to? :mrgreen: No a vysvětlovat Ti provázanost druhu je nesmysl, to je věc, kterou bys měl prostě vědět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.4.17 00:37
@Pavlos-Grey píše:
Ne, vzdáváš to, protože máš naučených pár termínů ze stránek Greenpeace, a prostě nemáš argumenty. Argumentuj, nenálepkuj, vyvracej, prokazuj…

To se opět pleteš, Greenpeace zrovna není moje krevní skupina. Argumentovat má smysl, až s tím začneš i ty. A sorry, argumenty na úrovni prvního stupně základky jsem nemyslel. Protože to přesně tohle - „ale nemyslím si, že by je nezastoupil jinej druh. A pokud ne, rostliny by se naučily opilovat jinak“ jsou. Jen tak na okraj, ty rostliny se to nenaučily asi tak za 300 milionů let. Máš pocit, že se to najednou naučí tak rychle, než člověk stihne chcípnout hlady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:38
@Anna766 píše:
Já třeba dokážu pochopit že ke svýmu psovi může někdo cítit mnohem víc příchylnosti a ano, lásky…než k sousedovi o kterém ví např. že je to debil, co chlastá a tříská svou ženu a děti.

Ale jo, ať cejtí, třeba ať ho drží za packu při Esmeraldě. Ale ať mi netvrdí, že je ten pes víc, než nějakej pro něj neznámej člověk. To prostě nepolknu, je to zvrácený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.4.17 00:39
@Pavlos-Grey píše:
Hele nevím, kdo Tě pasoval do role správnýho a odpovědnýho hospodáře planety, ale určtě jse na to měli na Rainbow warrior školení, tak to prostě víš. :mrgreen:

Aha, díky za ukázku toho, jak si představuješ věcnou argumentaci a objektivní diskuzi. Což mě jen utvrzuje v tom, že nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:40
@Dirndljager píše:
To se opět pleteš, Greenpeace zrovna není moje krevní skupina. Argumentovat má smysl, až s tím začneš i ty. A sorry, argumenty na úrovni prvního stupně základky jsem nemyslel. Protože to přesně tohle - „ale nemyslím si, že by je nezastoupil jinej druh. A pokud ne, rostliny by se naučily opilovat jinak“ jsou. Jen tak na okraj, ty rostliny se to nenaučily asi tak za 300 milionů let. Máš pocit, že se to najednou naučí tak rychle, než člověk stihne chcípnout hlady?

Ok, když jsem teda takovej Neználek, tak mi vysvětli, jak teda ty rostliny přežily, když tu schopnost neměly? To už byly včely? A pokud nebyly, co třeba v Permu, Kambriu, to se vymyslelo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:41
@Dirndljager píše:
Aha, díky za ukázku toho, jak si představuješ věcnou argumentaci a objektivní diskuzi. Což mě jen utvrzuje v tom, že nemá smysl.

Jako nezlob se na mě, ale tvrdit o sobě veřejně, že se cítíš být správcem planety je přinejmenším legrační. Volil jsem ten nejnižší kalibr, měl bys mi poděkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148374
5.4.17 00:41
@Pavlos-Grey píše:
Ale jo, ať cejtí, třeba ať ho drží za packu při Esmeraldě. Ale ať mi netvrdí, že je ten pes víc, než nějakej pro něj neznámej člověk. To prostě nepolknu, je to zvrácený.

Proč zvrácený? :lol: proč by pro mě měl třeba nějaký masový vrah, prznitel malých dětí a dosaď si…znamenat víc, jen proto že je homo sapiens?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:42
@Anna766 píše:
Proč zvrácený? :lol: proč by pro mě měl třeba nějaký masový vrah, prznitel malých dětí a dosaď si…znamenat víc, jen proto že je homo sapiens?

Tady nejde o konkrétní lidi. Už vůbec ne o úchylky. Tady jde o člověka jako druh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148374
5.4.17 00:43
@Pavlos-Grey píše:
Tady nejde o konkrétní lidi. Už vůbec ne o úchylky. Tady jde o člověka jako druh.
Člověk jako druh je dost často pěkný dobytek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.4.17 00:45
@Pavlos-Grey píše:
Druhy vymírají i zcela přirozeně bez zásahu člověka. Vědci počítají, že od vzniku života vyhynulo nějakých 99% živočišných a rostliných druhů. A nebylo to vinou člověka, jak to? :mrgreen: No a vysvětlovat Ti provázanost druhu je nesmysl, to je věc, kterou bys měl prostě vědět. :nevim:

Podstatné nepochopení u tebe je toho, co jsou to ty přirozené příčiny vyhynutí. Dinosauři nevyhynuli vinou člověka, tedy vyhynuli „z přirozených příčin“, které ovšem spočívaly v tom, že se ekosystém planety změnil tak náhle a tak radikálně, že byl příliš nepříznivý pro život dinosaurů a neměli šanci se změnám přizpůsobit. Pokud se takhle radikálně změní systém opět, může klidně vyhynout jako druh člověk. Ano, bude to z přirozených příčin a planetě bude třeba dominovat hmyz nebo v metanu žijící bakterie. Pořád to bude přirozené, ale lidstvu už kulové platné.
Druhá věc je ta, že nikdy vy historii nevymíralo tolik druhů a takovou rychlostí, jako vlivem člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová