Nesnáším psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1686
4.4.17 21:12

@J_Doe
Ja sveho psa nenechavam nikoho obtezovat, dcera si cizi psy nesmi hladit bez svoleni, proste se snazim, aby muj pes nebyl nikomu na obtiz. I kdyz psy miluju, respektuji, ze ne kazdy je jejich milovnikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.4.17 21:15
@Lucy 21 píše:
@J_Doe
Ja sveho psa nenechavam nikoho obtezovat, dcera si cizi psy nesmi hladit bez svoleni, proste se snazim, aby muj pes nebyl nikomu na obtiz. I kdyz psy miluju, respektuji, ze ne kazdy je jejich milovnikem.

Kéž bychom potkávali jenom pejskaře jako ty, kteří nenchají své psy obtěžovat jiné. Tak to ale, bohužel, není. Proto tato diskuze. Pejskaři bysi měli tady s pokorou přečíst, co ostatním na psích miláčcích vadí, a podle toho se zařídit. Není nad to, jít příkladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59380
4.4.17 21:18

@Lucy 21 spíš by skoro nikdo neplatil :lol:, u nás se platí 1000. My platit nemusíme, ale musim tam zajít a zeptat se jestli to bude platit i na druhou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
4.4.17 21:19

@J_Doe
No jo je to o lidech, dnes ma psa kazdy blb a diky temto blbum vznikaji diskuze,,nesnasim psy"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
4.4.17 21:21
@Inaris píše:
Tak to já jsem teda u nás postřehla, máme dvoje sáčky ve výběhu (pravidelně doplňovanéé) i na různě umístěných odpaďácích, ale je fakt, že do naší městské části jde od pejskařů ročně zhruba 1 500 000 Kč.

Tak to já vůbec netuším kolik je tu za rok vybráno. My v rodinných domcích platíme 350 a za dalšího psa 450. Ve městě v bytech myslím platí 800 a za dalšího psa taky o něco víc. :nevim: Ale já mám problém s tím, že bydlím úplně na okraji města a tady prostě ty koše se sáčky nejsou a tak nosím svoje a hážu to do obyčejných košů, nebo popelnic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
4.4.17 21:23

@Markéta80
Me treba nevadi tuto castku zaplatit, ale rada bych vedela na co je tato castka pouzita. Kdyz jsem chtela opravit vybeh, nic, kdyz jsem chtela mimoradny uklid exkrementu po zime, taky nic. Penize jdou do blbosti a my tu slapeme do bobku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
4.4.17 21:25

No pokud je pes vycvičený a neotravuje lidi tak si myslím, že neni problém. Unás máme pána co má dva psy nemá je teda na vodítku, ale psy jdou u nohy a nenapadne někde běhat a skákat..Samozřejmě může být dočasu.. ale asi pán své psy zná..
Pak člověk potká důchodkyni, který má malou vrčící kouli několik metrů před sebou - na cyklostezce a nadává, těm kdo jedou na kole, že její malá Fifi za nima běží a štěká a nemůže si ji přivolat :mrgreen:
Podle mě nehorší páničci a jeich psi jsou ti, co se může majitel uřvat a pe běží a nebo skáče a nebo něco a nereaguje a majitel řve jak na lesy :nevim: to je vidět, že si pes s pána nic nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
4.4.17 21:36
@Lucy 21 píše:
@Markéta80
Me treba nevadi tuto castku zaplatit, ale rada bych vedela na co je tato castka pouzita. Kdyz jsem chtela opravit vybeh, nic, kdyz jsem chtela mimoradny uklid exkrementu po zime, taky nic. Penize jdou do blbosti a my tu slapeme do bobku.

U nás zas nejsou ani koše ani pytlíky. Bylo mi řečeno, že to mám házet do směsného, ale prostě… nezabilo by je tam dát pár košů, takže jsou nejbližší několik km vzdálené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.4.17 21:52
@Inaris píše:
Asi špatně čteš - ten pes si kluka nevšímal, ňuchal si v trávě, pes od něho byl (na vodítku) dobré 3 metry.
Nestartuj prosímtě jak hysterická matka a čti pořádně.
Pochopitelně jsem si říkala, že mohl mít kluk něco za sebou, ale v tom případě - proč tedy neměl doprovod útlocitných rodičů, když měl za sebou možné vážné trauma, že??? :? Nechali ho jen tak samotného lítat po sídlišti plném psů…
To už rejpu, samozřejmě.
Protože tehdy ta situace byla jasná, kluk byl prostě hysterik. Dnes mám psa 30kilového, no to by asi chlapeček lezl po zdi.
Sama mám ráda „pořádek“ a rozhodně psa nenechávám náhodě, ale lidi jsou opravdu hysteričtí a není jich zas tak málo.

Já čtu pořádně, a ty?

Pokud nemůžeš ručit za chování všech lidí, kteří tvého psa potkají, a to nemůžeš nikdy, pak patří v obydlené oblasti na vodítko.
I když jsem já jsem k psům tolerantní, a můžu ručit za to, že mé dítě žádného psa provokovat nebude, nemohu ručit za to, že se mé dítě psa bát nebude, i když bude 3 metry daleko, obzvlášť po tom, jak mé dítě nevychovaný pes pokousal. Chceš mi říct, že mám své děti tedy doprovázet všude na veřejnosti a držet za ruku? Mám svou práci, to se nedá zkloubit, budeš mi hradit ušlou mzdu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59380
4.4.17 21:57

@Lucy 21 taky bych zaplatila ale když nemusím. U nás je košů dostatek ale třeba u baráku máme 2 během pár metrů a pak strašně dlouho žádný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 22:02
@J_Doe píše:
Já ti na tohle odpovím.
Představ si 2-leté dítě na ulici, přiběhne pes, majitel nikde, a pes začne dorážet na dítě. Dítě, doposud bez strachu se psů, začne právem vyšilovat, a i dospělý má co dělat, aby se psa zbavil. Důsledek - dítě získá neuvěřitelný strach ze psů, a jakmile nějaký zaštěká, i když je za plotem, dítě v panice vybíhá do silnice.
A když pak projde kolem dítěte pes, a i když si dítěte nevšímá, dítě má okamžitě panický strach a vybíhá do silnice…Takže za mě ANO, v obydlené oblasti pes patří na vodítko, protože není možné dopředu vědět, kdo toho vychovaného psa potká, a jak na to bude reagovat.

Tak to se neshodneme. Pokud nekdo neadekvatne reaguje a vysiluje, aniz by k tomu mel duvod, kdyz vidi psa, ktery si jde po svem a nijak si ho nevsima, je to blby, ale je to jeho problem a pripad pro terapeuta. Ne muj. Nekdo leze na strom kdyz vidi pavouka, nekdo mys. To je na lecbu. Ze bych nemohl psu odepnout voditko pro pripad, ze bych nahodou mohl potkat nekoho s fobii, to se neshodneme. Muj pes mi tedy pujde u nohy i bez voditka, kdyz mu to reknu a pochopitelne ho nenecham otravovat cizi lidi ani deti. Uplne jina vec je to, ze k situaci jakou popisujes na zacatku postu, by nemelo dochazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.4.17 22:07
@Dirndljager píše:
Tak to se neshodneme. Pokud nekdo neadekvatne reaguje a vysiluje, aniz by k tomu mel duvod, kdyz vidi psa, ktery si jde po svem a nijak si ho nevsima, je to blby, ale je to jeho problem a pripad pro terapeuta. Ne muj. Nekdo leze na strom kdyz vidi pavouka, nekdo mys. To je na lecbu. Ze bych nemohl psu odepnout voditko pro pripad, ze bych nahodou mohl potkat nekoho s fobii, to se neshodneme. Muj pes mi tedy pujde u nohy i bez voditka, kdyz mu to reknu a pochopitelne ho nenecham otravovat cizi lidi ani deti. Uplne jina vec je to, ze k situaci jakou popisujes na zacatku postu, by nemelo dochazet.

Takhle - u dospělého bychom se snad i mohli shodnout, akorát, pavouk v našich zeměpisných šířkách nepředstavuje smrtelné nebezpečí, pes ano.
U dítěte se prostě neshodneme. Fakt jsi schopný poslat 2-leté dítě dítě na léčbu??? Já tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
4.4.17 22:10
@J_Doe píše:
Já čtu pořádně, a ty?Pokud nemůžeš ručit za chování všech lidí, kteří tvého psa potkají, a to nemůžeš nikdy, pak patří v obydlené oblasti na vodítko.
I když jsem já jsem k psům tolerantní, a můžu ručit za to, že mé dítě žádného psa provokovat nebude, nemohu ručit za to, že se mé dítě psa bát nebude, i když bude 3 metry daleko, obzvlášť po tom, jak mé dítě nevychovaný pes pokousal. Chceš mi říct, že mám své děti tedy doprovázet všude na veřejnosti a držet za ruku? Mám svou práci, to se nedá zkloubit, budeš mi hradit ušlou mzdu???

Ale pes Inaris na vodítku byl :nevim: a taky se s tebou v tomhle neshodnu. Svět si opravdu nesedne na pr*el z toho, že někdo má špatný zážitek. Ano, nějaké reakce se pak dají pochopit, ale to neznamená, že je normální se chovat, že se nic neděje a že je to normální. Pokud bude dítě vyšilovat z aut a svým neadekvátním chováním způsobí nehodu, tak to taky bude vina rodiče, nikoliv řidiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 22:11
@adam75 píše:
Jde to jinak. Jde to tak, aby si lidi nepořizovali tolik psů. Zvedla bych poplatky za psy o 500 % a z příjmů z poplatků bych zaplatila větší kontrolu chování pejskařů a zbytek bych dala na lepší čištění ulic. Když chtějí psa, ať nesou náklady a jsou za něj zodpovědní.

Jestli je cesta v megavysokych poplatcich je k diskuzi, protoze tim bys zlikvidovala vsechny ty starouse, pro ktere je ten jejich vorisek casto jediny souputnik a kamarad, nehlede na pochyby o tom, jak by to s temi penezi dopadlo. Nicmene bych taky uvital, kdyby si psi porizovali lidi, kteri to s nimi mysli vazne a jsou schopni se o ne postarat, zabezpecit, vychovat, uhlidat… umel bych si predstavit, ze by chov treba nekterych plemen byl podmineny nejakym prokazanim odborne zpusobilosti, protoze autem taky muzu jezdit jen s ridicakem a na zbrane musim mit ZP atd. Ale pri hlubsim zamysleni to ma taky svoje uskali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.4.17 22:12
@Lucy 21 píše:
@Markéta80
Me treba nevadi tuto castku zaplatit, ale rada bych vedela na co je tato castka pouzita. Kdyz jsem chtela opravit vybeh, nic, kdyz jsem chtela mimoradny uklid exkrementu po zime, taky nic. Penize jdou do blbosti a my tu slapeme do bobku.

Tak jestli si někdo myslí, že si zaplatil poplatkem úklid, tak se plete… Ten poplatek je daň, regulace počtu psů v dané lokalitě, nemá sloužit na konkrétní účel a nezbavuje pejskaře povinnosti uklízet. Chápu tvou logiku, ale… Smysl je primárně regulační, nikoli ten, že si město chce vybíráním poplatků na něco vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová