Nesnáším psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
4.4.17 15:06
@Pavlos-Grey píše:
No budiž, když uznám, že ta otázka byla trochu podpásovka, tak stejně mě zajímá proč. Proč jmenovaný stavíš nad velký procento populace? To je nějakej keř důležitější než člověk? Nechápu to.

hele, nikdo nikoho nad nikoho nestaví. Přeci jsi chytrej chlap, tak co to tady předvádíš? Mám ráda svého psa, nesrovnávám ho s lidmi, mám ho velmi ráda, soused je mi putna, k tomu nemám žádný vztah, cizí člověk je mi tuplem putna. Nebo ty miluješ všechny lidi i ty cizí? Tohle je přeci velmi velmi hloupě položená otázka. Tak trochu manipulace, že? A k té manipulaci s dítětem se ani nevyjadřuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:18
@Pavlos-Grey píše:
No jo, ale IS nebo ti piráti jsou jen vředem na lidstvu obecně. O důležitosti je těžký polemizovat, protože všechno špatný je pro něco dobrý, a to že se nám naší optikou zdá, že je něco špatný neznamená nic. Pro někoho dalšího to může bejt jinak.
Zvířata vymírají naprosto spontáně, akorát pár posledních tisíciletí jim trochu víc pomáháme. V přírodě od jejího vzniku neexistuje, resp. bylo vyhubeno víc než 99% zvířat. Nějakej velkej savec je jen kapka v moři.
Celým tím chci říct, že člověk bejt bez planety teoreticky může, potřebujeme jen trochu času a techniologie. Ale planeta bez člověka je jen jedním z terčů na vesmírné střelnici. Takže pokud bych si měl vsadit kdo přežije, jestli človek bez planety a nebo planeta bez člověka, tak sázím na člověka. Ovšem musí tam být obsazení i ti piráti atd. Bez nich by totiž nebyla ta pro pokrok nutná pestrost.
¨
To je velký a hluboký omyl. Jsme závislí na ekosystému planety víc, než jen tušíš. Pokud se zhroutí, ani lidstvo nepřežije.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:19
@Pavlos-Grey píše:
Rozhodně člověka. Nemám s tím rozhodnutím vůbec problém.

Sice je ta otázka už z principu ujetá, ale ty jsi s tím začal - máš se rozhodnout, jestli zachráníš svojí kočku, nebo člověka, který je pro tebe úplně cizí…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:20
@Pavlos-Grey píše:
Opět bez zaváhání toho člověka. Nedokážu postavit zvíře nad člověka. I kdybys napsala, že ten člověk minutu po vytažení na břeh zemře, stejně bych volil jeho. Prostě zvíře je jen zvíře, my jsme víc. Mnohem víc.

Tak to se opět neshodneme, jsme jen nahé opice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:22
@adam75 píše:
Taky už nesnáším psy. Respektive lidi, kteří si psy pořizují. Když byl syn menší, nemohli jsme ani jednou vyjít normálně na procházku, aniž by nepřišel s h… na botě. Nedávno jsme šli na nádraží do podchodu, na syna se tam vyřítil pes větší než on, samozřejmě bez vodítka, syn se lekl, začal brečet a ženská „nebojte se, on nic neudělá“… Na pěst, fakt. Člověk by chtěl jít do parku a sednout si tam na trávu, ale to nejde, všude h…
Zakomplexovaný je podle mě ten, kdo zcela vážně postaví psa nad člověka. A kdyby lidi aspoň měli jednoho psa - ne, tři psi je tady standard.

S většinou toho, co tu píšeš, vcelku souhlasím, jen tady mě zajímá, jestli podle tebe tedy všichni mají mít vždy nutně psa na vodítku, aby se náhodou nelekl zcela zbytečně někdo, kdo k tomu nemá žádný důvod, protože si ho ten pes vůbec nevšímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:26
@Pavlos-Grey píše:
To je právě ten problém, nežijeme v bajce. Lidi mají rozum, dar plánování, možnost vývoje atd. Čokl zůstane čoklem, nikdy nebude jinej. Pořád to bude stejnej blb co se honí za vlastním ocasem. Nedávej jim lidský vlastnosti, nemilujou Tě. Nikoho z vás. Veškerá ta vaše domělá láska vychází ze strachu, kterej jim naháníte, nebo jste dřív nahnali. Vzpamatujte se lidi, nejste v pohádce. Jedinej kdo vás může milovat a pracovat nezištně pro vás je člověk, nikdy zvíře. Nebo to alespoň nebylo nikdy zaznamenáno. :zed: :zed: :zed:

V tomhle případě se zcela objektivně mýlíš. Ve smečkách zrovna třeba psovitých šelem, ať to jsou vlci, psi hyenoví, atd. jsou poměrně přesně rozdělené a vymezené role, a zvířata pracují nesobecky ve prospěch smečky, a je-li třeba, se i obětují. Stejně tak pes pracuje pro svého pána, tedy svojí smečku. Zažívám to zcela pravidelně. Slovo „nezištně“ bych sem netahal, protože z úspěchu smečky má samozřejmě prospěch i jedinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:27
@Pavlos-Grey píše:
Promiň, vážím si Tě jako diskutéra, ale teď jsi napsala tak obrovskou hovadinu, že jsem fakt překvapenej. Člověk má z principu právo a povinnost devastovat co se mu zlíbí. Jsme tak naprogramovaní, a není síla, která by to mohla změnit. Mimochodem právě pokrok dovoluje tyhle scestný myšlenky a je pokrytecký tohle napsat, a pak si jít dát guláš. Zargumentuju to pozdějc, jdu se projít.

Touhle větou jsi mě přesvědčil, že asi nemá cenu se pokoušet o diskuzi, protože fakt máme oba zcela diametrálně odlišné názory a chápání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:28
@Pavlos-Grey píše:
Ale vůbec nejsme součástí přírody. To že z ní možná pocházíme neznamená, že se k ní musíme chovat jako k matce rodné. Naopak, příroda je tu pro nás. Musíme ji využít jak to jen půjde.

Dtto. Ono se obávám, že není až tak daleko chvíle, kdy nám to ta příroda spočítá, pokud se rychle neprobereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21016
4.4.17 15:29

Dotaz mimo mísu - máte někdo Barzoje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:29
@Pavlos-Grey píše:
Hele to je teorie nějakých ekošílenců. Každej den vymírá nějakej druh, a pořád žádná lavina není. Člověk se tu angažuje bez rozmyslu tisíce let a zas furt nic. Myslím, že lidé si o své síle a vlivu na přírodu myslí mnohem víc, než je realita.
Takže Ty bys kvůli nosorožci odpráckla chlapa jo? Co když byl k tomu aby toho nosorožce sejmul nějak donucenej. Co když mu vyhrožují že mu vybijí rodinu, když nepřinese roh? Nebo potřebuje peníze na léky pro děti…těch scénářů je milon! Zamysli se nad sebou!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed:

V Africe strážci pytláky střílí celkem běžně. Taková skrytá válka. A osobně mně to nijak zvlášť nevadí. Lidi jsou přemnožení, těch je…jak těch psích ho…, narozdíl od nosorožců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 15:34
@Andrea.Tom píše:
věř, že u mnohých jde… :roll:

Nedávno mě naštvala scénka na dětském hřišti: My a spousta dalších dětí s rodiči na hřišti… Najednu přijde matka s dítětem a jejich babička se psem na vodítku, bez náhubku.. Pes neustále štěkal, přivázán k lavičce, přímo na hřišti… To by nebylo ještě nic až tak strašného, kdyby si všechny děti samozřejmě nechtěli psa pohladit, nezačali k němu utíkat.. Rodiče za nimi.. Až se můj muž zeptal " můžeme si pohladit pejska?" a paní mu řekla " Radši ne, já nevím, jak bude na cizí reagovat.." :pocitac: jooooo je super, že řekla, upozornila, že neví, co ten pes udělá… Ale proč ho tahá na hřiště k dětem..??! A všechny si ho chtěli pohladit a vysvětlit rok a půl starým dětem, že NE.. je vážně těžké.. Takže děti pořád běhaly za psem a pes pořád štěkal a rodiče pořád drželi děti a říkali jim, Ne, nesmíš.. Apod..

Pointa? Buď jdu s děckem na hřiště.. Nebo se psem na procházku.. Obě dvě věci nefungují…

Je to sice trošku něco jiného, než o čem zde ostatní diskutují.. Ale něco na tom je, prostě spousta lidí tahá nevychované nebo „špatně“ zaopatřené psy (bez náhubku, hůř bez vodítka) na dětská hřiště, nebo tam, kam nepatří a berou to za normální „akci“ ;) o hovnech co kolem zůstávají ani nemluvím radši.. Jen co lidi vyjdou ze vchodu, nechají psa vysrat před dětské hřiště a šup domů :cert:… ale to je zas na jinou diskuzi :)

V principu souhlasím, a chápu, že ve městech při té koncentraci lidí a psů to asi jinak nejde, a souhlasím, že za takových okolností na tom hřišti ten pes nemá co dělat. Jen jsem šťastný za to, že jsem vyrůstal v době a prostředí, kdy jsme si prostě chodili hrát ven, my děti spolu, i se psy a se zvířaty, a nikdo neřešil, kam kdo smí nebo nesmí. A celkem rychle jsme se taky naučili, co můžeme a nemůžeme. Kupodivu - všichni přežili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105916
4.4.17 15:40
@Dirndljager píše:
V principu souhlasím, a chápu, že ve městech při té koncentraci lidí a psů to asi jinak nejde, a souhlasím, že za takových okolností na tom hřišti ten pes nemá co dělat. Jen jsem šťastný za to, že jsem vyrůstal v době a prostředí, kdy jsme si prostě chodili hrát ven, my děti spolu, i se psy a se zvířaty, a nikdo neřešil, kam kdo smí nebo nesmí. A celkem rychle jsme se taky naučili, co můžeme a nemůžeme. Kupodivu - všichni přežili.

jj, vek ma i sva pozitiva…za chvili budeme zit v ghettech dle zamereni, aby jsme se navzajem nepotkavali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
4.4.17 16:08
@Dirndljager píše:
Sice je ta otázka už z principu ujetá, ale ty jsi s tím začal - máš se rozhodnout, jestli zachráníš svojí kočku, nebo člověka, který je pro tebe úplně cizí…?

Omlouvám se, vím že otázka nebyla mířená na mě, ale prostě mi to nedá.
Fakt si myslíš, že by někdo ( no možná kromě tebe) zachránil svou kočku a radši nechal utopit člověka?? 8o 8o 8o
No nemám slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.17 16:22

@elunaH proč ne. Na zachraňování lidí jsou profesionálové. Stačí zavolat 155. Ještě mě bude žalovat že jsem s ním praštil o kámen, to zrovna. Na to tak jsem zvědavej. ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
4.4.17 16:26
@strýček sally píše:
@elunaH proč ne. Na zachraňování lidí jsou profesionálové. Stačí zavolat 155. Ještě mě bude žalovat že jsem s ním praštil o kámen, to zrovna. Na to tak jsem zvědavej. ;) :)

Tak to jo.
Tak jen doufám, že nikdo v Tvé blízkosti nikdy nebude potřebovat první pomoc, aby si s ním náhodou nepraštil o ten kámen :roll:
Ono se dá ale i zažalovat za neposkytnutí první pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová