Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pejskaři, ještě mi to nedá…
Vy se rozčilujete nad výrokem: „Nesnáším psy“, a voláte, jak ten chudák pejsek nevychovaný za to nemůže, že má páníčka, který ho nezvládá.
A pak druhým dechem dodáte, jak nesnášíte cizí uřvané a neposlušné děti, a vůbec vám nedochází, že to dítě je na tom stejně jak ten pes. Proč neříkáte, že nesnášíte jejich rodiče?
@Venetia píše:
No taky nevím, kdo je větší fanatik a používá silnější slova, jestli pejskari nebo milovníci lidi
Hele začínáte generalizovat, to nikam nevede.
@Mišmiš píše:
@kdochcekam diskuze na urovni nebude tva silna stranka co?!
Dekuji za potvrzeni me hypotezy o charakterovych vlastnostech lidi, kteri se vyjadruji o psech podobne jako ty. Opravdu to o mnohem vypovida.
Uvědomuješ si, že používáš rétoriku, která tu už jedno byla? Měli ve znaku takovej černej křížek pozohýbanej na koncích doprava…
@Ester13 píše:
Hihi, mám smečku psů, nikdy se žádný nehonil za svým ocasem. U nás to dělají kočky
@kdochcekam píše:![]()
![]()
Já se úplně tetelím blahem.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Já Ti to nepokrytě závidím! ![]()
@Ester13 píše:
Hihi, mám smečku psů, nikdy se žádný nehonil za svým ocasem. U nás to dělají kočky
Tyjo, tak to jsem fakt ještě neviděl ![]()
No člověk je opravdu móc inteligentní tvor to je pravda, tak proč ničí přírodu, kácí lesy, vybíjí ohrožená zvířata, znečišťuje vodu a ovzduší
Nejhoší je podle mého srážka s blbcem a to se mi dnes a denně potvrzuje ![]()
@J_Doe Taky nečteš? Všichni pejskaři jsme tu psali, že nemáme rádi nevychované psy a jejich nevychované paníčky, kteří nesbírají hovna. Prostě nejde generalizovat, to tu dělají ty, kteří ignorují příspěvky a domýšlí si pravdy. ![]()
@Aenne píše:
já jsem třeba nikde neŔekla, že neznáším cizí deti, naopak…co je to za blbost stavět lidi - deti a zvířata proti sobě?
Je to hrozná hovadina. Je to jako stavět proti sobě Rembrandta a pastelkový klání dětí ve školce. Nicméně ne každej to chápe.
@Aenne ano prave zachazeni se zviraty, prumysl a likvidace prostredi je dusledek antropocentrismu…planete jsme uplne u zadele. Probehla velka petka vymirani, az probehne seste tak to bude prae populace lidi a to jen z duvodu nemoschopnosti sebereflexe a milneho pocitu nadrazenosti
@Brita83 píše:
No člověk je opravdu móc inteligentní tvor to je pravda, tak proč ničí přírodu, kácí lesy, vybíjí ohrožená zvířata, znečišťuje vodu a ovzduší![]()
Nejhoší je podle mého srážka s blbcem a to se mi dnes a denně potvrzuje
Protože je člověk, a když si mám vybrat mezi rozvojem člověka a vyhlazením želvy mořské, tak už se těším na polívku z ní. Jinak s tou srážkou, můžeš být konkrétnější?
@Aenne píše:
já jsem třeba nikde neŔekla, že neznáším cizí deti, naopak…co je to za blbost stavět lidi - deti a zvířata proti sobě?
Přečti si diskuzi, zaznělo to tady několikrát, od několika uživatelek, které mají divnou potřebu exhibovat svou lásku k psovi / psům v diskuzi, kde si několik lidí stěžuje na to, jak jim psy pokousali děti, ničí majetek, špiní trávníky, ohrožuje je…
@Aenne píše:
teď řeknu neco, co se mnohým nebude líbit, ale já si myslím, ze antropocentrizmus vychází z našé nevědomosti, z naší nabubřelosti a pýchy…člověk je z hlediska vesmíru malinká epizodka stejne, jako zvířata… a sme na téhle zemi spolu se zvířatami a oni mají taky právo na tenhle prostor a na život, jako my.
Buď se budeme chovat jako přimitívni, egoističntí a krutí předátoři a budeme ničit všechno kolem sebe, až nakonec zničíme zem, na které žijeme a podle vědcu sme na dobré ceste ke globálním katastrofam…anebo se začneme konečne chovat jako lidé, kterí mají na rozdíl od zvířat, dar mozgové kapacity tohle všechno chápat a kterí mají dar empatie a vědí, že zvířatá cejtí rovnako jako my radost, strach, bolest, že strach ze smrti mají taky rovnaký, jako my a při zabití trpí tak, jako my lidi a proto nemáme právo jim ubližovat tak krute, jak třeba ubližujeme zvířarum v prumyslových chovech a na jatkach…to je zvířecí koncetrák a desná hanba naší společnosti, že člověk, který si říka, že je civilizovaný a kultúrný člověk 21 století, je schopný být lhostejný k bolesti všech tech miliard zvířat v prumyslových chovech a necháva je trpět v zájmu zisku v otrasných podmínkach… takže až se člověk stane tím, čím má být, člověkem, a nebude jen krutím pŔedátorem, který zneužíva a používa jiné lidi a zvířetá, profituje na slabších a bezbranných, pak mužeme být tak trochu hrdí na to, že patříme k lidské rase.
Promiň, vážím si Tě jako diskutéra, ale teď jsi napsala tak obrovskou hovadinu, že jsem fakt překvapenej. Člověk má z principu právo a povinnost devastovat co se mu zlíbí. Jsme tak naprogramovaní, a není síla, která by to mohla změnit. Mimochodem právě pokrok dovoluje tyhle scestný myšlenky a je pokrytecký tohle napsat, a pak si jít dát guláš. Zargumentuju to pozdějc, jdu se projít.
@Barbucha3 píše:
@J_Doe Taky nečteš? Všichni pejskaři jsme tu psali, že nemáme rádi nevychované psy a jejich nevychované paníčky, kteří nesbírají hovna. Prostě nejde generalizovat, to tu dělají ty, kteří ignorují příspěvky a domýšlí si pravdy.
Ty asi moc psanému textu nerozumíš…
@J_Doe Já jsem teda nečetla asi těch prvních 90 stran, ale ty poslední, které diskutujeme posledních pár dní, všichni psali, že taky nemají rádi nezodpovědné pejskaře, kde je problém? ![]()