Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pavlos-Grey píše:
Protože je člověk, a když si mám vybrat mezi rozvojem člověka a vyhlazením želvy mořské, tak už se těším na polívku z ní. Jinak s tou srážkou, můžeš být konkrétnější?
Počkej až ti ta zeměkoule kvůli rozvoji lidstva exploduje pod zadelí
jo jo, můžu, třeba jeden můj soused je hroznej blbec ![]()
@Pavlos-Grey píše:
Promiň, vážím si Tě jako diskutéra, ale teď jsi napsala tak obrovskou hovadinu, že jsem fakt překvapenej. Člověk má z principu právo a povinnost devastovat co se mu zlíbí. Jsme tak naprogramovaní, a není síla, která by to mohla změnit. Mimochodem právě pokrok dovoluje tyhle scestný myšlenky a je pokrytecký tohle napsat, a pak si jít dát guláš. Zargumentuju to pozdějc, jdu se projít.
No ty kráso, tak jestli tvůj názor je takový, že člověk má právo a povinnost devastovat co se mu zlíbí, tak to sorry, to se spolu nemáme o čem bavit ![]()
@Brita83 píše:
No ty kráso, tak jestli tvůj názor je takový, že člověk má právo a povinnost devastovat co se mu zlíbí, tak to sorry, to se spolu nemáme o čem bavit
Asi tak. Naopak, pokud jsme tedy pány tvorstva, máme povinnost chránit přírodu a snažit se napravovat to, co jsme jí způsobili. Bez přírody totiž nemůžeme přežít.
A to že vyhobíme nějaký živočišný druh? Že se nic neděje? Opak je pravdou. Díky vyhubení jednoho druhu se může strhnout lavina dalšího vymírání a naopak přemnožování jiných druhů. Když už jsme ti lidé, měli bychom víc přemýšlet a víc chránit to, co žije kolem nás. I kdyby to žilo na opačném konci světa.
Když pojedu autem a budu si muset vybrat, jestli sejmu třeba srnu, nebo člověka, je volba jasná, napálím to do srny. Ale být správcem národního parku v Africe a volit mezi možností sejmout pytláka, nebo nechat odstřelit kriticky ohroženého nosorožce, volba bude jiná… A to i s ohledem k lidstvu. Kolik takový pytlácký gang zastřelil ochranářů, že?
@Aenne píše:
nejsme naprogramovaní a to, že budeme destruovat, co se nám zalíbí, protože máme možnost SVOBODY rozhodnutí…
a taky máme reflexní vědomi a máme mozgovou kapacitu chápat, že jsme závislí od prostředí, od prírody, od zvířat, sme součást toho všeho.
![]()
Amen. OT, miluji Tvou českoslovenštinu ![]()
@Ester13 píše:
Asi tak. Naopak, pokud jsme tedy pány tvorstva, máme povinnost chránit přírodu a snažit se napravovat to, co jsme jí způsobili. Bez přírody totiž nemůžeme přežít.
A to že vyhobíme nějaký živočišný druh? Že se nic neděje? Opak je pravdou. Díky vyhubení jednoho druhu se může strhnout lavina dalšího vymírání a naopak přemnožování jiných druhů. Když už jsme ti lidé, měli bychom víc přemýšlet a víc chránit to, co žije kolem nás. I kdyby to žilo na opačném konci světa.
Když pojedu autem a budu si muset vybrat, jestli sejmu třeba srnu, nebo člověka, je volba jasná, napálím to do srny. Ale být správcem národního parku v Africe a volit mezi možností sejmout pytláka, nebo nechat odstřelit kriticky ohroženého nosorožce, volba bude jiná… A to i s ohledem k lidstvu. Kolik takový pytlácký gang zastřelil ochranářů, že?
Dovoluji si se vším souhlasit
@Pavlos-Grey píše:
To je právě ten problém, nežijeme v bajce. Lidi mají rozum, dar plánování, možnost vývoje atd. Čokl zůstane čoklem, nikdy nebude jinej. Pořád to bude stejnej blb co se honí za vlastním ocasem. Nedávej jim lidský vlastnosti, nemilujou Tě. Nikoho z vás. Veškerá ta vaše domělá láska vychází ze strachu, kterej jim naháníte, nebo jste dřív nahnali. Vzpamatujte se lidi, nejste v pohádce. Jedinej kdo vás může milovat a pracovat nezištně pro vás je člověk, nikdy zvíře. Nebo to alespoň nebylo nikdy zaznamenáno.![]()
![]()
tak s tim se neda souhlasit…clovek neni niceho takoveho schopen… zvire nezklame, nema to v povaze
@kdochcekam píše:
No tak tady se to zvrhává do jiného levelu. Tady už je konec všem diskusím a začíná docela solidní diagnóza. Z takových sociopatů by ani Chocholoušek neměl radost. Teď už nesnáším tydle zamindrákované pejskaře ještě víc než před tím. Jsou ještě víc zbyteční, než ti jejich psi.![]()
![]()
Naštěstí mám mezi přáteli slušné pejskaře, kteří nepozbyly zdravý rozum a nevyměnili by zvíře za dítě
Takže budu raději vycházet z toho, že tady je jen vadný vzorek několika málo narušených psofanatiků, kteří nenávidí lidi a děti. Těžko chtít normální postoj od někoho, kdo žije tím, že dá zvíře na špagátek a prochází se ulicemi…![]()
![]()
Hmm, říká se že kdo má rád zvířata, má rád lidi. Ty asi nemáš ráda ani sama sebe. Celou diskusi jen argumentuješ nesmyslama a děláš ze sebe něco víc, tyhle tvoje výroky značí hodně o tvém charakteru. Nechápu proč neustále útočíš? Už všichni víme že psa doma nemáš, nemáš je ráda a hotovo. To ti ale nedává právo dělat z lidí co mají hafany rádi případy pro chocholouška
Fakt by ses měla nad sebou zamyslet, nesmyslně kolem sebe kopeš a čím dál víc jen urážíš. Nestačím zírat kolik máš v sobě zášti…
@elunaH píše:Náhodou, máš jedny z nejlepších nazorů v této diskusi
Děkuju
, polechtala jsi mi ego
.
@terinka4444 píše:
@radúna já miluju svýho psa ( nestavím ho nad své lidi, nad cizí jo), ale nenormální páníčky taky nesnáším.ale mně nevadí, že někdo nemá rád psy, mně vadí nenávistné kecy. Moje tchýně nemá ráda psy ( tedy ani kočky, ani žádné jiné zvíře), pro ni zvíře domů nepatří, nepustí přes práh žádné zvíře, nechce a víme to všichni, takže tam se svýma psama nejezdíme. Je studená čumák, ano je, nicméně není zlý člověk, zvířeti by nikdy neublížila, v zimě kupuje ptákům zob, obírá kůže a nosí je sousedovic psovi za plot, páč to má ten pes rád ( má povolení souseda), ale nikdy ho nepohladí, nemá potřebu. Ale neplká nenávistné kecičky.
Teri, jsi jedna z nejrozumnějších oponentů tady. Proto ještě reaguji, jinak mě ty hádky tady nebaví, je to už přes čáru téměř od všech tady.
Co se týče těch nenávistných keců - naučila jsem se takové hemzy prostě neřešit. Každý má právo ten svůj nenávistný kec vypustit ven. Tak jak nadáváme na politiky anebo cokoliv jiného, co nás sejří, tak ať si lidi nadávají i na psy. Jejich věc.
Mám takovou švagrovou, nemá ráda zvířata. Celkem snese psy, kočky úplně nenávidí - dává všem kočkám na světě vinu za potrat díky toxoplazmóze.
Mám doma ke třem psům čtyři kočky, nejezdí k nám kvůli nim. Její volba.
A její blbé hemzy ohledně koček přecházím s úsměvem.
Proč bych se měla rozčilovat s člověkem, kterého stejně nepřesvědčím o kladech koček?
Ona to stejně nikdy neuzná jako rozumné argumenty, proč máme doma zvířata, potažmo kočky.
A tahle diskuze je vlastně totéž.
Všichni se tu přesvědčují navzájem, že oni mají pravdu.
Ano, každý má tu svou, ale nutí ji násilím druhým.
Holky a @Pavlos-Grey, nekousejte se zbytečně.
![]()
Pěkný den vám přeji,
ať se na nás „smějí“ -
naši psi a kočky,
nechť jsou sami nebo smečky.
@Andrea.Tom píše:
Tady se to teda doooooost semleloJá prostě úplně nemám ráda srovnávání psů a dětí… To nesnáším
Když má někdo psa na takové úrovni, jako by měl mít dítě.. je to jeho věc, ale cpát to každému, že jen tak je to správně.. to je děs
co znamena mit psa na stejne urovni..to snad ani nejde, ne?
@radúna píše:
Teri, jsi jedna z nejrozumnějších oponentů tady. Proto ještě reaguji, jinak mě ty hádky tady nebaví, je to už přes čáru téměř od všech tady.Co se týče těch nenávistných keců - naučila jsem se takové hemzy prostě neřešit. Každý má právo ten svůj nenávistný kec vypustit ven. Tak jak nadáváme na politiky anebo cokoliv jiného, co nás sejří, tak ať si lidi nadávají i na psy. Jejich věc.
Mám takovou švagrovou, nemá ráda zvířata. Celkem snese psy, kočky úplně nenávidí - dává všem kočkám na světě vinu za potrat díky toxoplazmóze.
Mám doma ke třem psům čtyři kočky, nejezdí k nám kvůli nim. Její volba.
A její blbé hemzy ohledně koček přecházím s úsměvem.
Proč bych se měla rozčilovat s člověkem, kterého stejně nepřesvědčím o kladech koček?
Ona to stejně nikdy neuzná jako rozumné argumenty, proč máme doma zvířata, potažmo kočky.A tahle diskuze je vlastně totéž.
Všichni se tu přesvědčují navzájem, že oni mají pravdu.
Ano, každý má tu svou, ale nutí ji násilím druhým.Holky a @Pavlos-Grey, nekousejte se zbytečně.
Pěkný den vám přeji,
ať se na nás „smějí“ -
naši psi a kočky,
nechť jsou sami nebo smečky.
Tvůj názor je rozumný, a takové já s radostí akceptuji. Dokážeš uznat pravdu obou stran na rozdíl od některých.
A mimochodem hezká rýmovačka ![]()
@Aenne píše:
teď řeknu neco, co se mnohým nebude líbit, ale já si myslím, ze antropocentrizmus vychází z našé nevědomosti, z naší nabubřelosti a pýchy…člověk je z hlediska vesmíru malinká epizodka stejne, jako zvířata… a sme na téhle zemi spolu se zvířatami a oni mají taky právo na tenhle prostor a na život, jako my.
Buď se budeme chovat jako přimitívni, egoističntí a krutí předátoři a budeme ničit všechno kolem sebe, až nakonec zničíme zem, na které žijeme a podle vědcu sme na dobré ceste ke globálním katastrofam…anebo se začneme konečne chovat jako lidé, kterí mají na rozdíl od zvířat, dar mozgové kapacity tohle všechno chápat a kterí mají dar empatie a vědí, že zvířatá cejtí rovnako jako my radost, strach, bolest, že strach ze smrti mají taky rovnaký, jako my a při zabití trpí tak, jako my lidi a proto nemáme právo jim ubližovat tak krute, jak třeba ubližujeme zvířarum v prumyslových chovech a na jatkach…to je zvířecí koncetrák a desná hanba naší společnosti, že člověk, který si říka, že je civilizovaný a kultúrný člověk 21 století, je schopný být lhostejný k bolesti všech tech miliard zvířat v prumyslových chovech a necháva je trpět v zájmu zisku v otrasných podmínkach… takže až se člověk stane tím, čím má být, člověkem, a nebude jen krutím pŔedátorem, který zneužíva a používa jiné lidi a zvířetá, profituje na slabších a bezbranných, pak mužeme být tak trochu hrdí na to, že patříme k lidské rase.
naprosto souhlasim.. jen se mi sem nechtelo tuhle problematiku tahat.
Clovek je nejkrutejsi stvoreni na svete. Ve znameni lidstva je schopen tyrat ostatni zive tvory..at uz jde o jidlo, penize, pokusy
@J_Doe píše:
Přečti si diskuzi, zaznělo to tady několikrát, od několika uživatelek, které mají divnou potřebu exhibovat svou lásku k psovi / psům v diskuzi, kde si několik lidí stěžuje na to, jak jim psy pokousali děti, ničí majetek, špiní trávníky, ohrožuje je…
a co s tim maji ti, jejichz pes nikomu nic nedela spolecneho?
Člověk má z principu právo a povinnost devastovat co se mu zlíbí. Jsme tak naprogramovaní, a není síla, která by to mohla změnit
prosim te, jak jsi na tohle prisel
?