Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3946
4.4.17 16:32
@elunaH píše:
Omlouvám se, vím že otázka nebyla mířená na mě, ale prostě mi to nedá.
Fakt si myslíš, že by někdo ( no možná kromě tebe) zachránil svou kočku a radši nechal utopit člověka?? 8o 8o 8o
No nemám slov.

Ne, ta otazka opravdu nebyla na tebe a sam o sobe bych takovou vubec nepokladal. Byla to reakce na Pavla, ktery s tim zacal a jemu take urcena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
4.4.17 16:35
@Dirndljager píše:
Ne, ta otazka opravdu nebyla na tebe a sam o sobe bych takovou vubec nepokladal. Byla to reakce na Pavla, ktery s tim zacal a jemu take urcena.

Ok, beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.4.17 19:53
@Dirndljager píše:
S většinou toho, co tu píšeš, vcelku souhlasím, jen tady mě zajímá, jestli podle tebe tedy všichni mají mít vždy nutně psa na vodítku, aby se náhodou nelekl zcela zbytečně někdo, kdo k tomu nemá žádný důvod, protože si ho ten pes vůbec nevšímá.

Ten pes si ho všímal. Vylítl proti němu. Je takový problém mít psa na vodítku? Bez vodítka ho můžeš pustit třeba na poli, ne na vlakovém nádraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.4.17 19:58
@adam75 píše:
Ten pes si ho všímal. Vylítl proti němu. Je takový problém mít psa na vodítku? Bez vodítka ho můžeš pustit třeba na poli, ne na vlakovém nádraží.

Tak takhle ano, s tim souhlasim. Pes na volno na nadrazi je blbost z rady duvodu. To jen ze obcas posloucham reci i tam, kde je to v pohode a kde pes, ktery si jde po svem, pripadne me u nohy bez voditka, nema duvod nikomu vadit.

Příspěvek upraven 04.04.17 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.4.17 19:58
@Dirndljager píše:
V principu souhlasím, a chápu, že ve městech při té koncentraci lidí a psů to asi jinak nejde, a souhlasím, že za takových okolností na tom hřišti ten pes nemá co dělat. Jen jsem šťastný za to, že jsem vyrůstal v době a prostředí, kdy jsme si prostě chodili hrát ven, my děti spolu, i se psy a se zvířaty, a nikdo neřešil, kam kdo smí nebo nesmí. A celkem rychle jsme se taky naučili, co můžeme a nemůžeme. Kupodivu - všichni přežili.

Jde to jinak. Jde to tak, aby si lidi nepořizovali tolik psů. Zvedla bych poplatky za psy o 500 % a z příjmů z poplatků bych zaplatila větší kontrolu chování pejskařů a zbytek bych dala na lepší čištění ulic. Když chtějí psa, ať nesou náklady a jsou za něj zodpovědní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
4.4.17 20:01

@adam75
1200kč je malý poplatek za psa? Kolik bych měla platit podle Vás? Já jsem zrovna ta, co bojuje proti znečištění psími exkrementy, navrhla jsem, aby se z poplatků zařídilo častější čištění a hlídky městskou policii a odpověď, ne bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.4.17 20:20

@Lucy 21 asi to je malý poplatek, když spousta lidí má doma třeba tři psy. Nedá se hodnotit absolutní výše toho poplatku, ale efekt, který vyvolá. Pokud je psů pořád moc, znamená to, že je poplatek nízký anebo špatně kontrolováno, jestli ho lidi platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
4.4.17 20:26
@Lucy 21 píše:
@adam75
1200kč je malý poplatek za psa? Kolik bych měla platit podle Vás? Já jsem zrovna ta, co bojuje proti znečištění psími exkrementy, navrhla jsem, aby se z poplatků zařídilo častější čištění a hlídky městskou policii a odpověď, ne bohužel.

Hele z vlastní zkušenosti vím, že se na radnicích a městských úřadech zabývají kravinama a financujou nepraktické a zbytečné věci. Taky jsme je o něco žádali, co tedy nesouviselo s hafanama, ale každopádně jsme se se zlou potázali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
4.4.17 20:33

@adam75
Spíš lidi přihlašují psy na známé co bydlí na vesnicích a nebo na prarodiče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
4.4.17 20:34

@Brita83
Mě by třeba zajímalo kam jdou peníze z poplatků psů, do úklidu rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.4.17 20:38
@Dirndljager píše:
S většinou toho, co tu píšeš, vcelku souhlasím, jen tady mě zajímá, jestli podle tebe tedy všichni mají mít vždy nutně psa na vodítku, aby se náhodou nelekl zcela zbytečně někdo, kdo k tomu nemá žádný důvod, protože si ho ten pes vůbec nevšímá.

Já ti na tohle odpovím.
Představ si 2-leté dítě na ulici, přiběhne pes, majitel nikde, a pes začne dorážet na dítě. Dítě, doposud bez strachu se psů, začne právem vyšilovat, a i dospělý má co dělat, aby se psa zbavil. Důsledek - dítě získá neuvěřitelný strach ze psů, a jakmile nějaký zaštěká, i když je za plotem, dítě v panice vybíhá do silnice.
A když pak projde kolem dítěte pes, a i když si dítěte nevšímá, dítě má okamžitě panický strach a vybíhá do silnice…

Takže za mě ANO, v obydlené oblasti pes patří na vodítko, protože není možné dopředu vědět, kdo toho vychovaného psa potká, a jak na to bude reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
4.4.17 20:38
@Lucy 21 píše:
@Brita83
Mě by třeba zajímalo kam jdou peníze z poplatků psů, do úklidu rozhodně ne.

Hele tak to netuším, v našem malém městě je to s úklidem na štíru celkově a nejen kvůli neukázněným pejskařům a jejich hromádkám :nevim: V zimě třeba zledovatělé chodníky, neodklizený sníh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
4.4.17 20:54

@J_Doe
Já tedy za sebe musím říct, že mě psi na volno nevadí, pokud jsou vychovaní, máme štěstí, i když tu máme přepejskováno, všichni psi jsou poslušní, nekonfliktní a pokud je pes nevychovaný, má ho majitel na vodítku, každopádně situace, kterou popisujete by neměla vůbec nastat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.4.17 21:07

@Lucy 21 Ale to mě taky ne. Mám je ráda, respektuji je, a to až tak, že jsem se naučila nevrhat se na každého, abych si ho pohladila, a to jsem naučila i své děti - cizí pes se nehladí, prostě ne. Ale já nejsem na světě jediná, jsou tady i lidé, kteří se psů bojí. I když jejich páníčci říkají „on vám nic neudělá“, naučila jsem se, že je to zvíře, a v určitém okamžiku může nastat situace, kdy ani majitel neví, jak se zachová. Prostě to je zvíře a umí být nebezpečné. Proč by jinak nastávaly situace, kdy pes neočekávaně zaútočí na člověka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.4.17 21:10
@Inaris píše:
Tak hlavně to konkrétně upravuje vyhláška daného města.
Ale za celý život jsem nebyla svědkem situace, kdy by jen tak přiběhl pes k nevinnému děťátku a dorážel na něj. Prostě jsem to ještě nikdy neviděla - asi jsem měla štěstí. Zato jsem kdysi venčila na vodítku našeho 7kilového KKCHS a když měl jednou tendence ňuchat (naprosto bez jiného zájmu) u kraje trávníku, kde stál asi 6letý kluk, ten se nalepil zády ke zdi a zajíkavě začal kvíkat, jako by ho někdo vraždil. No hysterik jak vyšitý - zřejmě po rodičích.

A ty víš, co má to dítě za sebou? Třebas ho podobný kousek pokousal…

Tohle fakt nesnáším - „hysterik“, nejlépe po rodičích… Trochu ho respektuj, proboha. A nauč svého psa takové dítě ignorovat, a běžet k noze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová