Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
co znamena mit psa na stejne urovni..to snad ani nejde, ne?
věř, že u mnohých jde… ![]()
Nedávno mě naštvala scénka na dětském hřišti: My a spousta dalších dětí s rodiči na hřišti… Najednu přijde matka s dítětem a jejich babička se psem na vodítku, bez náhubku.. Pes neustále štěkal, přivázán k lavičce, přímo na hřišti… To by nebylo ještě nic až tak strašného, kdyby si všechny děti samozřejmě nechtěli psa pohladit, nezačali k němu utíkat.. Rodiče za nimi.. Až se můj muž zeptal " můžeme si pohladit pejska?" a paní mu řekla " Radši ne, já nevím, jak bude na cizí reagovat.."
jooooo je super, že řekla, upozornila, že neví, co ten pes udělá… Ale proč ho tahá na hřiště k dětem..??! A všechny si ho chtěli pohladit a vysvětlit rok a půl starým dětem, že NE.. je vážně těžké.. Takže děti pořád běhaly za psem a pes pořád štěkal a rodiče pořád drželi děti a říkali jim, Ne, nesmíš.. Apod..
Pointa? Buď jdu s děckem na hřiště.. Nebo se psem na procházku.. Obě dvě věci nefungují…
Je to sice trošku něco jiného, než o čem zde ostatní diskutují.. Ale něco na tom je, prostě spousta lidí tahá nevychované nebo „špatně“ zaopatřené psy (bez náhubku, hůř bez vodítka) na dětská hřiště, nebo tam, kam nepatří a berou to za normální „akci“
o hovnech co kolem zůstávají ani nemluvím radši.. Jen co lidi vyjdou ze vchodu, nechají psa vysrat před dětské hřiště a šup domů
… ale to je zas na jinou diskuzi ![]()
@kdochcekam píše:
@Andrea.Tom nene, to je přesně na tuto diskusi.
no, ale znáš to tady
je třeba to tam radši napsat, jinak se toho někdo chytí a budu na pranýři, že nerespektuju potřeby psa
I pes se přece potřebuje „někde“ vysrat ![]()
@Pavlos-Grey píše:
Promiň, vážím si Tě jako diskutéra, ale teď jsi napsala tak obrovskou hovadinu, že jsem fakt překvapenej. Člověk má z principu právo a povinnost devastovat co se mu zlíbí. Jsme tak naprogramovaní, a není síla, která by to mohla změnit. Mimochodem právě pokrok dovoluje tyhle scestný myšlenky a je pokrytecký tohle napsat, a pak si jít dát guláš. Zargumentuju to pozdějc, jdu se projít.
Já teda budu pevně doufat že je to provokace a tohle nemyslíš vážně.
@Andrea.Tom píše:
věř, že u mnohých jde…![]()
Nedávno mě naštvala scénka na dětském hřišti: My a spousta dalších dětí s rodiči na hřišti… Najednu přijde matka s dítětem a jejich babička se psem na vodítku, bez náhubku.. Pes neustále štěkal, přivázán k lavičce, přímo na hřišti… To by nebylo ještě nic až tak strašného, kdyby si všechny děti samozřejmě nechtěli psa pohladit, nezačali k němu utíkat.. Rodiče za nimi.. Až se můj muž zeptal " můžeme si pohladit pejska?" a paní mu řekla " Radši ne, já nevím, jak bude na cizí reagovat.."
jooooo je super, že řekla, upozornila, že neví, co ten pes udělá… Ale proč ho tahá na hřiště k dětem..??! A všechny si ho chtěli pohladit a vysvětlit rok a půl starým dětem, že NE.. je vážně těžké.. Takže děti pořád běhaly za psem a pes pořád štěkal a rodiče pořád drželi děti a říkali jim, Ne, nesmíš.. Apod..
Pointa? Buď jdu s děckem na hřiště.. Nebo se psem na procházku.. Obě dvě věci nefungují…
Je to sice trošku něco jiného, než o čem zde ostatní diskutují.. Ale něco na tom je, prostě spousta lidí tahá nevychované nebo „špatně“ zaopatřené psy (bez náhubku, hůř bez vodítka) na dětská hřiště, nebo tam, kam nepatří a berou to za normální „akci“o hovnech co kolem zůstávají ani nemluvím radši.. Jen co lidi vyjdou ze vchodu, nechají psa vysrat před dětské hřiště a šup domů
… ale to je zas na jinou diskuzi
to se snad ani nesmi brat psa dovnitr?
My to vyresili tak, ze dite je v te ohradce a my se psem za ohradkou, abysme na nej videli
Ty snad nevíš, co je právo a povinnost… Člověk má z principu právo a povinnost devastovat co se mu zlíbí.
@Venetia píše:
to se snad ani nesmi brat psa dovnitr?
My to vyresili tak, ze dite je v te ohradce a my se psem za ohradkou, abysme na nej videli
Ne, opravdu pes nepatří před klouzačku, kde jsou děti
To ti řekne mnoho lidí.. Je něco jiného si psa a své děti pouštět na vlastní zahradě, kde si člověk může klidně kadit před vchod a může to bý každému jedno, nebo dvě… Ale brát psa, který se neumí k cizím lidem a dětem chovat, či podobně, mezi mnoho dětí, kterým nijak zaručeně nevysvětlíš, že prostě tenhle pejsek na hraní není… Tak ne… "Za ohraničenou část, kde jsou průlezky bych psa vážně nedotáhla..
Ale chce to myšlení ![]()
@Brita83 píše:
Počkej až ti ta zeměkoule kvůli rozvoji lidstva exploduje pod zadelíjo jo, můžu, třeba jeden můj soused je hroznej blbec
Copak, nemá rád pejsky? ![]()
@kdochcekam píše:
Já jsem na pranýři už několikátý den a docela si to užívám…![]()
Přeci není nic lepšího než pes uvázaný u lavičky na dětském hřišti![]()
jako, já pokud je pes hodný, ráda si jej pohladím, pomazlíms e pokud je přívětivý.. Ale od doby co mám dítě a myslím na jeho zájmy, mě toto opravdu dost vyloženě dokáže naštvat.. Dítě a rodiče s emají přizpůsobovat nepřizpůsobivému tvorovi ![]()
@Aenne píše:
já si guláš nedávam už léta, odkdy mi docvaklo, že to maso je kousek mrtvýho zvířete.
A co jiný věci běžnýho užívání? Nemá smysl se tomu bránit, jsi stejnej predátor, jako my všichni ostatní.
@Andrea.Tom píše:
Ne, opravdu pes nepatří před klouzačku, kde jsou dětiTo ti řekne mnoho lidí.. Je něco jiného si psa a své děti pouštět na vlastní zahradě, kde si člověk může klidně kadit před vchod a může to bý každému jedno, nebo dvě… Ale brát psa, který se neumí k cizím lidem a dětem chovat, či podobně, mezi mnoho dětí, kterým nijak zaručeně nevysvětlíš, že prostě tenhle pejsek na hraní není… Tak ne… "Za ohraničenou část, kde jsou průlezky bych psa vážně nedotáhla..
Ale chce to myšlení
no prave mi prislo divne, ze nekdo vezme psa dovnitr
Člověk by se měl chovat s úctou jak k přírodě, tak všem živým tvorům.
Ale srovnávání lidí a zvířat mi prostě nikdy hlava brát nebude.
A to, co se tady jeden čas vyvrbilo z této diskuse, kdy mnozí pejskaři stavěli své psy nad lidi a děti, to mě už trochu děsí.
@Venetia mě ani né tak divné, jako na hlavu
prostě si spojili jedno s druhým
ale tohle vážně nefunguje ![]()
@elunaH píše: Člověk by se měl chovat s úctou jak k přírodě, tak všem živým tvorům.
A to, co se tady jeden čas vyvrbilo z této diskuse, kdy mnozí pejskaři stavěli své psy nad lidi a děti, to mě už trochu děsí.
Souhlas..
Právě toto mě na tom dost irituje…
@Andrea.Tom píše:
jako, já pokud je pes hodný, ráda si jej pohladím, pomazlíms e pokud je přívětivý.. Ale od doby co mám dítě a myslím na jeho zájmy, mě toto opravdu dost vyloženě dokáže naštvat.. Dítě a rodiče s emají přizpůsobovat nepřizpůsobivému tvorovi
Tak jasně s tím, že na dětské hřiště pes nepatří, s tím s tebou také souhlasím, to bez debat.
@elunaH píše: Člověk by se měl chovat s úctou jak k přírodě, tak všem živým tvorům.
Ano, hezky napsáno, člověk by se měl chovat s úctou ke všem živým tvorům a přírodě celkově, protože příroda nám tu neúctu pomalu vrací. Ale pokud můžu mluvit za sebe, nepsala jsem nikdy, že stavim psa nad člověka, pouze to, že mám mnohdy svoje psy radši než některé cizí lidi ![]()