Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aenne píše:
podle mne nejspu jako roboti, oni mají taky své povahy, které jsou rozdílne a mají svou historii a anamnézu a traumy, které je pak formují a dokonce mají i dušené choroby, kamarátka má psa autistu, vážne. Třeba já jsem našla na ulici vyhozeného, starého, nemeckého ovčáka, (jasne že jsem ho adoptovala, hledala majitele, nenašla)…to byl pán pes. Moudrý, klidný, vyrovnaný, kamarát, společník, inteligentní a položil by za nás svuj život, ale žádny robot.
No o tom to právě je. Mně se na kočkách líbí to, co psi zkrátka nemají. Kočka je osobnost, která člověka vyloženě zneužívá. Vlastně nás svou přítulností oblbuje a dělá si z nás srandu, jak jí to žereme. Kdyby člověka napadlo nějaký zvíře, tak pes ho bude bránit dokud sám nezemře, kočka počká až se predátor nasytí, a pak si z „páníčka“ půjde taky uzobnout svůj kousek. To je to co se mi na nich tak líbí, jsou to šelmy se vším všudy, hlavně tou svou nezávislostí.
@Aenne píše:
já toho pejska, nejsem antropocentrista.
zeptám se ješte víc hypotetecky, máte topíciho se sadistického vraha a pejska, koho zachránite prvního?
Opět bez zaváhání toho člověka. Nedokážu postavit zvíře nad člověka. I kdybys napsala, že ten člověk minutu po vytažení na břeh zemře, stejně bych volil jeho. Prostě zvíře je jen zvíře, my jsme víc. Mnohem víc.
@Aenne píše:
no přesne.
A skuste kočke neco poručit. Koukne na vás takovým tím spýtavým pohledem, jakože " snad nechceš poroučet mne, z boží vuli kočičímu aristokratovi? " a se vztýčeným ocasem si pomalu odkráči udelat věci po svém.
A v ideálním případě u toho ještě něco shodí na zem ![]()
@Aenne píše:pŔesne!
Ještě takový ty msty, jako je drápání nábytku a trhání čalounění, to taky dělá rád neřád ![]()
Taky už nesnáším psy. Respektive lidi, kteří si psy pořizují. Když byl syn menší, nemohli jsme ani jednou vyjít normálně na procházku, aniž by nepřišel s h… na botě. Nedávno jsme šli na nádraží do podchodu, na syna se tam vyřítil pes větší než on, samozřejmě bez vodítka, syn se lekl, začal brečet a ženská „nebojte se, on nic neudělá“… Na pěst, fakt. Člověk by chtěl jít do parku a sednout si tam na trávu, ale to nejde, všude h…
Zakomplexovaný je podle mě ten, kdo zcela vážně postaví psa nad člověka. A kdyby lidi aspoň měli jednoho psa - ne, tři psi je tady standard.
@Pavlos-Grey píše:
To je jak můj Pollock, ten taky přišel a nepozorován obsadil gauč s tím, že do budoucna míní kolonizovat celej barák a mě zotročitV tomhle jsou kočky naprosto dokonalý. Psi jsou jak roboti.
Kdo napíše, že pes je jak robot, tak sorry, ale ví o psech úplné kulové ![]()
Teď když se tu tak probírá to srovnávání psů, lidí-dětí, jsem náhodně narazila na toto.
Jak výstižné
![]()
@Pavlos-Grey píše:
No o tom to právě je. Mně se na kočkách líbí to, co psi zkrátka nemají. Kočka je osobnost, která člověka vyloženě zneužívá. Vlastně nás svou přítulností oblbuje a dělá si z nás srandu, jak jí to žereme. Kdyby člověka napadlo nějaký zvíře, tak pes ho bude bránit dokud sám nezemře, kočka počká až se predátor nasytí, a pak si z „páníčka“ půjde taky uzobnout svůj kousek. To je to co se mi na nich tak líbí, jsou to šelmy se vším všudy, hlavně tou svou nezávislostí.
takže vlastně přeneseně na to zda vytáhnout topícího člověka nebo psa, když vytáhnu toho psa a na břehu spolu budeme koukat až se tamto utopí a pak mu seberu peněženku a hodinky, tak vlastně budu ten kočičí aristokrat a budu mít tu „vznešenou vlastnost“ Joo, to beru, s tím dokážu žít.
![]()
@Brita83 píše:
Teď když se tu tak probírá to srovnávání psů, lidí-dětí, jsem náhodně narazila na toto.Jak výstižné
![]()
![]()
http://torpeda.cz/1770/ZLAT
No mně to přijde spíš smutný…
@Brita83 píše:
Teď když se tu tak probírá to srovnávání psů, lidí-dětí, jsem náhodně narazila na toto.Jak výstižné
![]()
![]()
http://torpeda.cz/1770/ZLAT
@Brita83
pobavilo.
A taky jsem exot a můj pes pro mě znamená tisíckrát více, než kdejaký člověk. Nemám k nim žádnou citovou vazbu a i zde vidím, jak jsou lidé zlý. Můj pes mě bezmezně miluje. To je, co?
otázka s topením je mimo, snažila bych se zachránit jak dítě, tak svého psa. A nemám problém ho stavět na stejnou úroveň, pes je můj parťák, to že to je jiný živočišný druh, a co? Někdo úmyslně ublížit mému psovi, tak ho nemám problém přizabít,.Nebo protože to je pes, tak mám dotyčnému ještě poděkovat? ![]()
@Aenne píše:
já toho pejska, nejsem antropocentrista.
zeptám se ješte víc hypotetecky, máte topíciho se sadistického vraha a pejska, koho zachránite prvního?
Věcná… jak se na člověku pozná, že je vrah, hmmm…? http://smileys.cz/…s-cz-169.gif
@Barbucha3 píše:
@Brita83![]()
pobavilo.
A taky jsem exot a můj pes pro mě znamená tisíckrát více, než kdejaký člověk. Nemám k nim žádnou citovou vazbu a i zde vidím, jak jsou lidé zlý. Můj pes mě bezmezně miluje. To je, co?otázka s topením je mimo, snažila bych se zachránit jak dítě, tak svého psa. A nemám problém ho stavět na stejnou úroveň, pes je můj parťák, to že to je jiný živočišný druh, a co? Někdo úmyslně ublížit mému psovi, tak ho nemám problém přizabít,.Nebo protože to je pes, tak mám dotyčnému ještě poděkovat?
Přesně, lidé mě už několikrát zklamali a ublížili mi. Psi ještě nikdy. Ale to samozřejmě neznamená, že nemám ráda lidi a děti, mám je ráda. Ale zkrátka víc než cizí lidi a cizí děti, mám radši svoje psy, nevidím na tom absolutně nic špatného.
![]()
@Barbucha3 píše:
@Brita83![]()
pobavilo.
A taky jsem exot a můj pes pro mě znamená tisíckrát více, než kdejaký člověk. Nemám k nim žádnou citovou vazbu a i zde vidím, jak jsou lidé zlý. Můj pes mě bezmezně miluje. To je, co?otázka s topením je mimo, snažila bych se zachránit jak dítě, tak svého psa. A nemám problém ho stavět na stejnou úroveň, pes je můj parťák, to že to je jiný živočišný druh, a co? Někdo úmyslně ublížit mému psovi, tak ho nemám problém přizabít,.Nebo protože to je pes, tak mám dotyčnému ještě poděkovat?
@kdochcekam píše:
No tak tady se to zvrhává do jiného levelu. Tady už je konec všem diskusím a začíná docela solidní diagnóza. Z takových sociopatů by ani Chocholoušek neměl radost. Teď už nesnáším tydle zamindrákované pejskaře ještě víc než před tím. Jsou ještě víc zbyteční, než ti jejich psi.![]()
![]()
Naštěstí mám mezi přáteli slušné pejskaře, kteří nepozbyly zdravý rozum a nevyměnili by zvíře za dítě
Takže budu raději vycházet z toho, že tady je jen vadný vzorek několika málo narušených psofanatiků, kteří nenávidí lidi a děti. Těžko chtít normální postoj od někoho, kdo žije tím, že dá zvíře na špagátek a prochází se ulicemi…![]()
![]()
Trošku síla psát tu o někom že je diagnóza, sociopat, případ pro Chocholouška, že je zamindrákovaný a narušený fanatik. Na někoho kdo tvrdí, že miluje Iidi, jsi na ně pěkně hnusná. KroŤ se Iaskavě. Urážet lidi jen proto, že mají jiný názor než ty je fakt projev inteligence ![]()