Nesnáším psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3604
5.4.17 00:00
@terinka4444 píše:
hele, nikdo nikoho nad nikoho nestaví. Přeci jsi chytrej chlap, tak co to tady předvádíš? Mám ráda svého psa, nesrovnávám ho s lidmi, mám ho velmi ráda, soused je mi putna, k tomu nemám žádný vztah, cizí člověk je mi tuplem putna. Nebo ty miluješ všechny lidi i ty cizí? Tohle je přeci velmi velmi hloupě položená otázka. Tak trochu manipulace, že? A k té manipulaci s dítětem se ani nevyjadřuju.

To je právě to, co je pro mě nepochopitelný. Říct svý zvíře miluju, člověk o dva kilometry dál je mi fuk. Mně prostě přijde ten člověk vždycky důležitější. Ale asi je to o…nevím o čem, o nějakým vnímání člověka/lidstva obecně? Nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:02
@Dirndljager píše: ¨
To je velký a hluboký omyl. Jsme závislí na ekosystému planety víc, než jen tušíš. Pokud se zhroutí, ani lidstvo nepřežije.

Nevím z jakých zdrojů čerpáš, že tohle tvrdíš, ale jsem si jistej, že všichni savci můžou vyumírat, ale člověk tu vždycky bude. Jedinej totiž stojí za to, aby tu byl. Zbytek je jen větší nebo menší nádoba masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:07
@Dirndljager píše:
Sice je ta otázka už z principu ujetá, ale ty jsi s tím začal - máš se rozhodnout, jestli zachráníš svojí kočku, nebo člověka, který je pro tebe úplně cizí…?

Já si nejsem jistej, jestli jsem s tím začal, myslím, že ne, ale ono to na ničem nic stejně nemění. Vážně se na tohle seriozně ptáš? Ty bys jako váhal? Vážně bys byl schopnej se nějak rozhodovat nebo dokonce nechat utopit člověka kvůli zvířeti? Neber to zle, ale to není v pořádku, pokud se na to musíš ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:08
@Dirndljager píše:
Tak to se opět neshodneme, jsme jen nahé opice.

No já Ti to brát nemíním, pokud se tak cítíš, ale pokud se rozhlídneš okolo sebe, tak uvidíš obrovský věci, který nahý opice tak nějak nezvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:11
@Dirndljager píše:
V tomhle případě se zcela objektivně mýlíš. Ve smečkách zrovna třeba psovitých šelem, ať to jsou vlci, psi hyenoví, atd. jsou poměrně přesně rozdělené a vymezené role, a zvířata pracují nesobecky ve prospěch smečky, a je-li třeba, se i obětují. Stejně tak pes pracuje pro svého pána, tedy svojí smečku. Zažívám to zcela pravidelně. Slovo „nezištně“ bych sem netahal, protože z úspěchu smečky má samozřejmě prospěch i jedinec.

V pořádku, kooperují ve smečce. Já mluvím o přínosu pro člověka, NEZIŠTNÝM a nepodmíněným přínosu pro člověka. Popisuješ naprosto standardní věc. Čti pozorněji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:14
@Dirndljager píše:
Touhle větou jsi mě přesvědčil, že asi nemá cenu se pokoušet o diskuzi, protože fakt máme oba zcela diametrálně odlišné názory a chápání.
Četl jsi i slíbenou argumentaci? Vycházím z přísné logiky. Nemyslím si, že je na tom něco k chápání. Tím míň k polemice. Ale budu moc rád za oponenturu, to určitě :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:15
@Dirndljager píše:
V Africe strážci pytláky střílí celkem běžně. Taková skrytá válka. A osobně mně to nijak zvlášť nevadí. Lidi jsou přemnožení, těch je…jak těch psích ho…, narozdíl od nosorožců.
@Dirndljager píše:
V Africe strážci pytláky střílí celkem běžně. Taková skrytá válka. A osobně mně to nijak zvlášť nevadí. Lidi jsou přemnožení, těch je…jak těch psích ho…, narozdíl od nosorožců.

Já bych jen zkusil popřemejšlet, co Ti dává takovej nosorožec, a co člověk. Tohle napsat chce hodně jedné věci. Teď si ale nejsem jistej, jestli je to ta nebo ta. Počkám, co mi na to odpovíš, a udělám si zřejmě obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:21
@Dirndljager píše:
To jsi ale hodna, ze mi to dovolis :mrgreen: Ale vazne. Neshodneme. Samozrejme voditko pouzivam a je spousta mist, kde bych psa bez nej nenechal, nicmene pokud si v popisovanem pripade zavolam psa k noze a v klidu ty lidi mineme, nevidim na tom nic, co by melo nekomu vadit. A pokud vadi, treba proto, ze ma fobii ze psa, at me slusne pozada.

A já si myslím, že by to mělo být automatický. Je to stejný, jako bych na ulici vytáhl kvér a argumentoval tím, že nejsem blázen a nestřílím. No a pokud to někomu vadí, ať mě slušně požádá, já ho na chvilku schovám. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.4.17 00:23
@Pavlos-Grey píše:
Nevím z jakých zdrojů čerpáš, že tohle tvrdíš, ale jsem si jistej, že všichni savci můžou vyumírat, ale člověk tu vždycky bude. Jedinej totiž stojí za to, aby tu byl. Zbytek je jen větší nebo menší nádoba masa.

To by spíš zajímalo mě, z čeho čerpáš ty tu jistotu. Tenhle povýšeně arogantní přístup stál existenci už mnoho jiných druhů, a jednou bude stát i člověka. Nemluvil jsem o savcích, ale o ekosystému. Víš třeba, že kdyby kolonizátoři nedovezli do Ameriky včely, nebyla by Amerika schopná pěstovat ovoce a polní plodiny? A že se pořád neumíme vyrovnat s úbytkem včel ani dnes? Že kdyby vyhynul hmyz, došlo by k takovému rozvratu ekosystému planety, kolapsu vodního režimu, produkce kyslíku, dekompozice oragnické hmoty atd., že bychom nestačili zírat? Co budeš jíst, pokud nebudou rostliny ani abys je snědl, ani abys jimi nakrmil ta zvířata, co pak sníš? K čemu bude veškerá technologie, když nebude voda? Arogantní a promiň, omezený, je tvůj pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.4.17 00:24
@Pavlos-Grey píše:
No já Ti to brát nemíním, pokud se tak cítíš, ale pokud se rozhlídneš okolo sebe, tak uvidíš obrovský věci, který nahý opice tak nějak nezvládají.

Můžeš mi nějakou tu obrovskou věc jmenovat, prosím? Pro příklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:26
@Dirndljager píše:
To by spíš zajímalo mě, z čeho čerpáš ty tu jistotu. Tenhle povýšeně arogantní přístup stál existenci už mnoho jiných druhů, a jednou bude stát i člověka. Nemluvil jsem o savcích, ale o ekosystému. Víš třeba, že kdyby kolonizátoři nedovezli do Ameriky včely, nebyla by Amerika schopná pěstovat ovoce a polní plodiny? A že se pořád neumíme vyrovnat s úbytkem včel ani dnes? Že kdyby vyhynul hmyz, došlo by k takovému rozvratu ekosystému planety, kolapsu vodního režimu, produkce kyslíku, dekompozice oragnické hmoty atd., že bychom nestačili zírat? Co budeš jíst, pokud nebudou rostliny ani abys je snědl, ani abys jimi nakrmil ta zvířata, co pak sníš? K čemu bude veškerá technologie, když nebude voda? Arogantní a promiň, omezený, je tvůj pohled.

ProsímTě kterej arogantní a povýšenej druh máš na mysli? Atlantiďany? :mrgreen:
Jasný. Včely. Věčnej problém. Už deset let slýchám, jak jsou na vyhynutí, jak jim vadí mobily…a nakonec nic, pořád to tu bzučí, a vůbec se nějak potvory furt nechtějí vyhubit. Nejsem v tomhle zrovna kovanej, ale nemyslím si, že by je nezastoupil jinej druh. A pokud ne, rostliny by se naučily opilovat jinak. Nemaluj čerta na zeď. Nic včelám nehrozí, neboj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.4.17 00:26
@Pavlos-Grey píše:
Já bych jen zkusil popřemejšlet, co Ti dává takovej nosorožec, a co člověk. Tohle napsat chce hodně jedné věci. Teď si ale nejsem jistej, jestli je to ta nebo ta. Počkám, co mi na to odpovíš, a udělám si zřejmě obrázek.

Nevím, na co mám odpovídat, protože nevidím žádnou otázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:27
@Dirndljager píše:
Nevím, na co mám odpovídat, protože nevidím žádnou otázku.

No otázka je v kontextu. Stavíš lidskej život nad život nosorožce. Ptám se jak je to možný. Jsi nosorožcům nějak zavázanej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
5.4.17 00:29
@Dirndljager píše:
Můžeš mi nějakou tu obrovskou věc jmenovat, prosím? Pro příklad?

To jako fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
5.4.17 00:29
@Pavlos-Grey píše:
ProsímTě kterej arogantní a povýšenej druh máš na mysli? Atlantiďany? :mrgreen:
Jasný. Včely. Věčnej problém. Už deset let slýchám, jak jsou na vyhynutí, jak jim vadí mobily…a nakonec nic, pořád to tu bzučí, a vůbec se nějak potvory furt nechtějí vyhubit. Nejsem v tomhle zrovna kovanej, ale nemyslím si, že by je nezastoupil jinej druh. A pokud ne, rostliny by se naučily opilovat jinak. Nemaluj čerta na zeď. Nic včelám nehrozí, neboj :-)

S tebou diskuze nemá absolutně smysl. Protože na jakýkoliv věcný a podložený argument můžeš říct, že „by se to nějak udělalo“ nebo „někdo by to vymyslel“. Jak malý děcko, co bezmezně věří v omnipotenci dospělých. Ano, nejsi v tom moc kovaný, přesněji víš o tom houby. Ale budeš omílat to svoje, jak gramofon. Nemá to cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová