Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Martina1409 píše:
@J_Doe to není pubertální, to je fakt! Zrovna o tom čtu velmi poučný časopis - 77 nehorších vrahů ČR. Většina z nich začínala na zvířatech. A já neuvádím tebe přece.
přesně tak
začínají na zvířatech ne všichni ale taky bych řekla, že většina
@J_Doe píše:
Nepochybuji, že psychopati začínali na zvířatech, ale o tomhle snad ta diskuze není. Je o tom, že nmozí majité psů nedokáží své mazlíčky správně vychovat. Ale to se pak nemohou divit, že jiní lidé ty jejich mazlíčky nakopnou, protože ohrožují jejijch děti.
Opravdu nejsem konfliktní typ, když vidím majitele poblíž, raději si podržím u sebe dítě, až ten pes a majitel projdou kolem. Ale čekala bych, že to bude naopak, že si tí majitelé podrží psy… Bohužel, není to pravidlem.
Psice si držím, když kolem nás někdo prochází - vždy jdu tak, abych já byla blíže lidem (cizím psům) a holky byly na druhé straně. Ale byla bych ráda, kdyby si maminky držely svá dítka, která se neřízeně, maminkami většinou hojně podporované, řítí k nám a chmatají holkám okamžitě po hlavě. Také bych čekala ohleduplnost od oněch maminek. Bohužel takto ohleduplná je jen třetina těch, které potkáváme.
Holky já fakt už končin jinak ráno nevstanu do prace
tak zítra ![]()
Dobrou ![]()
@terkasestak
Sama jsi hnusná, když dokážeš takhle psát o živých tvorech. Nenávist z tebe jen stříká, počítám, že nebudeš v kolektivu zrovna oblíbená, jsi úplně zbytečně zlá, ve psech je víc dobroty než v tobě. Ale on ti to život vrátí ![]()
@Martina1409 píše:
Mám jednoduché poříkadlo - Kdo nemá rád zvířata, nemůže mít rád lidi. Tzn., kdo dokáže ublížit zvířeti, ublíží i člověku. A to je pravda!!! Spoustu vrahů a deviantů se nejdříve uspokojovalo na zvířatech.
@AndreaS92 píše:
To vis ze kouka, mysli si, ze je nenapadnejale už v tech očích ma zzajeci úmysly
@Krasavicaa píše:
No ovčáka by si asi nakoupnout netroufla… Frajerka…
To je ono. Frajerka největší. No říkám ti někdo by mohl nakopnout tu naší a fakt se neznám. Jako to je to poslední co člověka může napadnout
![]()
Jako nastat nějaký problém postavím se před dítě já a budu čekat co se bude dít. Ale abych do psa kopla a vyprovokovala když ho neznám ![]()
@Pizlam píše:
Ja s tebou souhlasim. My mame psy radi. Od mala jsem nejakeho mela. Ted take mame pesose ale kdyz bezi cizi pes na volno k memu diteti, tak jsem ve strehu. Ja mam sve dite u „nohy“, tak majitel tam ma mit sveho psa. Nikdy bych nedovolila aby syn hladil ciziho psa. A dost casto se mi stava, ze kdyz vencim toho naseho, tak se k nam rozbehne nejake decko a chce si ho pohladit. To si ho hned stahnu k noze a decku vysvetluji, ze cizi pes se nehladi. Nechapu, ze nekdo tohle dovoli.Jak uz tu nekdo psal. Neni to v tech psech ale v lidech..
Přesně tak, souhlasím. Psy jsem jako dítě bezvýhradně milovala. Jako matka vidím, že prostě jsou psy, o které se majitel nestará, a proto nevěřícně zírám, když má příbuzná (stejně stará, jako já, a s dětma) se vrhala k cizím psům, aby si je pohladila. Já razím heslo, že cizí zvířata se nehladí, jedině se souhlasem majitele. Ještě nedávno jsem chodila jezdit na koně, někdy jsem brala nejstaršího s sebou. Pohladit koně, a obstarat ho mohl až s mým souhlasem. A stejně tak se psy, pohladit, až když majitel vysloveně povolil.
Ale bohužel, praktická situace je taká, že pes navolno běží napřed, štěká mi do dítěte, které je z toho úplně hysterické, a pak doběhne majitel se slovy: „nebojte, on nic neudělá“! To jako sorry, takového psa opravdu nakopnout a majitele s ním.
@ZItu no jako faktem je, že oni kolikrát i ty děti se k těm psům chovají neohrabaně a nemusí se jim to líbit. Měla jsem takového v dočasce a bylo to fakt nepříjemný. Neměl rád ani psy, ani děti. Takže měl furt náhubek a já byla věčně ve stresu z toho. Navíc si prožil kdo ví co v maďarském útulku, takže bylo fakt těžký s ním nějak pracovat - a k tomu naše dvě fenky. Fakt to bylo hodně psychicky náročný. A myslím si, že ne vždy je chyba na straně psa a jeho majitele, ale některý děti jsou taky pěkně nevychovaný a rodiče je nechají dělat, co se jim zachce. Je to fakt těžký posuzovat.
@AndreaS92 dobrou ![]()
Jinak ségra má „bojový plemeno“ tohle označení je takový nesmysl
my mu říkame bojový vemeno. ten pes by se utloukl, aby někoho mohl upisinkovat
@Martina1409 píše:
@ZItu no jako faktem je, že to kopnutí do psa se člověku fakt nemusí vyplatit. A to je pak haló na Nově zase, jak pes napadl brutálně člověka![]()
A nedej Bože, kdyby to bylo „bojové plemeno“. Hele, taky mi vadí, když mají lidi nevychovaný psy a je jim to jedno a nechají je dělat, co chtějí. Ale jako ten pes za to fakt nemůže. To je prostě magor ten majitel. Pak nemají být útulky přeplněný. To jsou pak důvody: z rodinných důvodů ho nemůžeme mít, narodilo se nám miminko; mám alergii (o které už dávno ví); stěhuju se a psa s sebou nemůžu vzít; nemám na něj čas. Já bych vám mohla povyprávět, holky - jsem bývalá členka občanského sdružení zabývajícího se záchranou týraných a bezprizorních zvířat (převážně psů a koček)
Vždy za to může jen a jen člověk.
Dávání psa pryč - někdy je to lepší pro toho psa, když se dostane někam, kde ho budou milovat. Ale někdy bych ty lidi nakopala. Není to tak dlouho, co někdo dával pryč osmiletého psa jenom proto, že jaksi si pořídili štěně a na tohoto už nebyl čas. Viděla jsem rudě a mít pána po ruce, tak fakt nevím.
![]()
@LKK píše:
Holka ty si fakt nemocná, že tě spíš už začnu litovat. Ty nemůžeš mít ten život jednoduchý s takovým přístupem.@J_Doe píše:
Víš, nejsem češka, za hrubky se omlouvám. A tvého pas bych nakopla taky, kdyby ohrožoval bezpečnost mých dětí, jestli jsi tohle potřebovala slyšet.
Co si představuješ pod tím ohrožením? A je ti jedno od jakého plemene?
Dívala ses na foto @Krasavicaa jakého má pejska? Trošku rozumu by to chtělo.
Protože pokud by si neodhadla situaci mohlo by se ti to vymstít. Ať tím, že ten pes tě napadne aniž by to udělal bez té reakce a nebo dostaneš přes hubu od pánička.Je mi úplně jedno, jakého psa má @Krasavicaa. Mluvila jsem obecně. A ze zkušenosti - čím menší plemeno, tím nervóznější a štěkavější.
@J_Doe píše:
Přesně tak, souhlasím. Psy jsem jako dítě bezvýhradně milovala. Jako matka vidím, že prostě jsou psy, o které se majitel nestará, a proto nevěřícně zírám, když má příbuzná (stejně stará, jako já, a s dětma) se vrhala k cizím psům, aby si je pohladila. Já razím heslo, že cizí zvířata se nehladí, jedině se souhlasem majitele. Ještě nedávno jsem chodila jezdit na koně, někdy jsem brala nejstaršího s sebou. Pohladit koně, a obstarat ho mohl až s mým souhlasem. A stejně tak se psy, pohladit, až když majitel vysloveně povolil.
Ale bohužel, praktická situace je taká, že pes navolno běží napřed, štěká mi do dítěte, které je z toho úplně hysterické, a pak doběhne majitel se slovy: „nebojte, on nic neudělá“! To jako sorry, takového psa opravdu nakopnout a majitele s ním.
Jj, nejcastejsi veta. Take ji obcas zaslechnu ![]()
No a prave, ze ten pes za to nemuze. Vetsinou je chyba v majiteli…
@čurynka101 píše:
Hoď sem nějakou svojí fotku myslím, že by to z naší strany dopadlo podobně
Vidis a ja si o sobe opravdu uprimne myslim ze jsem krasna ![]()
@babulka01 píše:
Já jsem pejskařka a tahle diskuze je na mě taky moc.![]()
Ale kdyby mi nějaký ratlík šel po holce, tak bych asi taky neváhala a jediný instinkt by byl kopanec.
BOhužel.
Já si vodím psa stále na vodítku a hovínka poctivě sbírám.
![]()
![]()
![]()
Nezlob se, ale kdyby to byl ratlík, tak si dítě zvednu do ruky a budu ho mít hlavně pod kontrolou já když vím, že ten ratlík mě horko těžko ohrozí a až v nejhorších bych do něj kopla, ale opatrně, abych ho zastrašila. Většinou ratlíci jen machrujou a zvedají si ego u malých dětí.
@J_Doe no dobře, ale kolik takových psů běhá??? Proč by pes štěkal na dítě jen tak? Třeba prostě štěká z radosti, že je venku a když víš, že se to tvé dítě teda takhle bojí, tak si ho chyť za ruku a nebo se mu to snaž nějak vysvětlit. Stejně tak by teda majitel psa měl okřiknout psa, ať neštěká. Věřím, že psům taky není příjemný dětský řev.
@jajda32 píše:
@terkasestak
Sama jsi hnusná, když dokážeš takhle psát o živých tvorech. Nenávist z tebe jen stříká, počítám, že nebudeš v kolektivu zrovna oblíbená, jsi úplně zbytečně zlá, ve psech je víc dobroty než v tobě. Ale on ti to život vrátí
Ja nikomu nic spatnyho nedelam a mezi nasima znamyma a kamaradkama oblibena sem, tak si muzes pocitat jak chces.