Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ulice odháněla jste většího agresivního psa rozkazem? A jak se ta agresivita u něj projevovala?
@Krasavicaa píše:
Nechcete se začít vyjadřovat normálně?Některému pejskaři, může toto slovo přijít jako nadávka. A vám, co toto slovo používáte, by se asi taky nelíbilo, kdyby o vašich dětech někdo psal : spratci, zmetci, fakani…
![]()
![]()
![]()
Klidně, když to vadí, nebudu to v tomhle tématu používat, není to podstatný…Já to za nadávku na stejné úrovni jako např. zmetek fakt nepovažuju
Používám to jako drsnější výraz, ale rozhodně ne nadávku ![]()
Mmch. o dětech se tady spousta lidí vyjadřuje jako o rozmazelných spratcích apod.,žádná novinka.
@J_Doe píše:
Já bych chtěla vědět, jak se takový pes odhání.Nic po ruce nemám, na máchání rukou nereaguje… Tak jak?
Na fyzický útok bude i neagresivní pes reagovat kousnutím. Jamile k Vám běží pes - ignorovat, nekoukat na něj a jít dál. Pokud máte strach z agresivních psů, doporučuji pepřák. Ale nikdy do psa nekopat - chytne za nohu a rázem jste na zemi ![]()
@Hanny25 píše:
@ulice odháněla jste většího agresivního psa rozkazem? A jak se ta agresivita u něj projevovala?
Vrčel a vyhrožoval mi
Stalo se mi to hodněkrát, většinou chvilku ještě vyhrožujou, ale pak se vzdálí
Nesmíš dát najevo strach.
Tím neříkám, že to zabere u psa-magora, kterej jde hned po krku
Tam už zabere jenom nějaká zbraň anebo když se zakousne, tak dát velkou pecku do čumáku, do břicha, do očí atd…Fuj, ale tohle jsem psát nechtěla, prostě se bránit no…Já doufám, že se do takové situace nikdy nedostanu.
@chs.jasmin píše:
Na fyzický útok bude i neagresivní pes reagovat kousnutím. Jamile k Vám běží pes - ignorovat, nekoukat na něj a jít dál. Pokud máte strach z agresivních psů, doporučuji pepřák. Ale nikdy do psa nekopat - chytne za nohu a rázem jste na zemi
U malýho ten kop zabere nejlíp si myslím
U velkýho asi fakt nejlepší ten sprej ![]()
@ulice píše:
Vrčel a vyhrožoval miStalo se mi to hodněkrát, většinou chvilku ještě vyhrožujou, ale pak se vzdálí
Nesmíš dát najevo strach.
Tím neříkám, že to zabere u psa-magora, kterej jde hned po krkuTam už zabere jenom nějaká zbraň anebo když se zakousne, tak dát velkou pecku do čumáku, do břicha, do očí atd…Fuj, ale tohle jsem psát nechtěla, prostě se bránit no…Já doufám, že se do takové situace nikdy nedostanu.
já se ptám proto, že tohle zabere leda na psa, který se bojí a proto na vás začne vrčet, ale ne na dominantního a sebevědomeho psa. Pokud by jste takto zařvala na meho psa tak to okamžitě bere jako utok a v tu chvíli na vás zautočí. Tohle křičení na psa není uplně nejlepší na každeho psa chce to vyhodnotit proč ten pes vrčí - většinou pes co chce zautočit tak nevrčí neštěká, ale jde rovno na věc.
Ale souhlasim hlavně nesmí být člověk hysterický spíš se chovat seběvědomě a ideálně se klidně od psa vzdálit a nebo nosit v kapse něco dobreho třeba vepř. ucho ![]()
@ulice píše:
U malýho ten kop zabere nejlíp si myslímU velkýho asi fakt nejlepší ten sprej
Aby pak kop nepoužil i páníček ![]()
@ulice píše:
U malýho ten kop zabere nejlíp si myslímU velkýho asi fakt nejlepší ten sprej
kopat do velkeho psa určo ne ![]()
@Krasavicaa píše:
Aby pak kop nepoužil i páníček
Když tě napadne pes a zakousne se ti do nohy, tak co uděláš? Já ho rozhodně prosit, aby mě laskavě pustil, nebudu
Když mě kdokoliv napadne, budu se bránit…Páníček by měl být rád, že to napadný člověk nebude řešit dál a skapnout krovky ![]()
Mmch. kdyby někdo jen tak napadl psa-nemá ten pes právo se bránit a kousnout? Určitě dle tebe má
Ale člověk nemá právo se bránit?
@Hanny25 píše:
kopat do velkeho psa určo ne
Jo to by mě ani nenapadlo…na to mám obranný sprej, ale doufám, že ho nebudu muset nikdy použít…
@ulice píše:
Jo to by mě ani nenapadlo…na to mám obranný sprej, ale doufám, že ho nebudu muset nikdy použít…
u spreje bych se bála, aby to psa ještě vic nenasrajdilo - na obranu bude lepší paralizer když už by k utoku došlo
@ulice píše:
Když tě napadne pes a zakousne se ti do nohy, tak co uděláš? Já ho rozhodně prosit, aby mě laskavě pustil, nebuduKdyž mě kdokoliv napadne, budu se bránit…Páníček by měl být rád, že to napadný člověk nebude řešit dál a skapnout krovky
Mmch. kdyby někdo jen tak napadl psa-nemá ten pes právo se bránit a kousnout? Určitě dle tebe máAle člověk nemá právo se bránit?
Jo jo on každej pes co kolem proběhne tě chce sežrat
![]()
Prosímtě neřešte tady coby kdyby.
![]()
@chs.jasmin píše:
Na fyzický útok bude i neagresivní pes reagovat kousnutím. Jamile k Vám běží pes - ignorovat, nekoukat na něj a jít dál. Pokud máte strach z agresivních psů, doporučuji pepřák. Ale nikdy do psa nekopat - chytne za nohu a rázem jste na zemi
Zřejmě jsi nečetla můj popis situace. Stručně - já se psů nebojím, mám je spíš ráda, když mě nějaký otravuje, ignoruji ho a on dá pokoj. Byla jsem na procházce s 1,5 letým synem, který nic nedělal, normálně šel vedle mě. Odrazu se odněkud vynořil malý pes bez pána, a jak nás uviděl, letěl k nám, a začal agresivně štěkat. Kdyby nebylo náledí, a já v 7-8 měsíci těhotenství, tak syna vemu do náruče, ale fakt jsem měla strach, že bychom sletěli na zem. Psa jsem rozkazovacím způsobem posílala pryč, máchala rukama, ale bez reakce. To už syn byl úplně hysterický strachem. Já ne, opravdu, jen jsem fakt nevěděla, co s tím psem, aby konečně vypad. Tak jsem zkusila kopnout, ale že bylo náledí, a já těhotná, tak jsem ho maximálně trochu drcla, ještě chvíli otravoval, tak jsem máchla nohou, a pak až konečně dal pokoj. No a pak jsem hodinu tíšila syna, který od té doby měl šílený strach z psů, jakmile se nějaký přiblížil, tak panika, klidně vyběhl z chodníka do silnice, když za plotem na něj vyletěl pes. Už jen vysvětlit synovi, že pes za plotem není nebezpečný, i když se tam chová hrozivě, trvalo snad 2 roky.
Jako v této diskuzi jsou majitelky psů, které se kasají, jak by kopaly do lidí, co jim nakopávají psy, ale opravdu v tom vidím jenom opičí lásku - vůbec nejsou schopny vidět, kolik nevychovaných psů se volně pohybuje a otravuje okolí. Čest všem pejskařům, kteří netrpí nekritickou láskou ke svům mazlíčkům, a své psy vychovávají.
Mě ve 12ti letech pokousaly dvě tibetské dogy. Musím říct, že nic moc zkušenost. Od té doby mám z velkých psů respekt - rozhodně k ním necítím žádnou nenávist. Jinak mám psy ráda.
Bohužel tohle byla situace, kdy páníčci dementi psy nezvládali a po mě pokousali ještě tři lidi (i paní s dítětem). Takže říkám. Pes je pes, výchova je na páníčkovi.