Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4398
27.9.14 18:40
@Hanny25 píše:
já se ptám proto, že tohle zabere leda na psa, který se bojí a proto na vás začne vrčet, ale ne na dominantního a sebevědomeho psa. Pokud by jste takto zařvala na meho psa tak to okamžitě bere jako utok a v tu chvíli na vás zautočí. Tohle křičení na psa není uplně nejlepší na každeho psa chce to vyhodnotit proč ten pes vrčí - většinou pes co chce zautočit tak nevrčí neštěká, ale jde rovno na věc.
Ale souhlasim hlavně nesmí být člověk hysterický spíš se chovat seběvědomě a ideálně se klidně od psa vzdálit a nebo nosit v kapse něco dobreho třeba vepř. ucho :lol:

Tak u mě to zabralo vždycky, ale říkám nekřičím, rozkážu sebevědomým, vyrovnaným hlasem ať jde pryč-když se na mě vrčí a snaží se ke mně dostat-většinou kvůli čivavákům, které si chce dát k svačině :roll: Anebo v lese nesocializovaný pes, který takhle ragoval na každýho cizího člověka…Ale to jsou psi, kteří mají z lidí respekt a nechtějí jim v důsledku ublížit…
A s tím žrádlem-znám :mrgreen: :palec: Já si takhle uplatila několik trošku méně socializovaných psů z okolí, vyloženě záměrně, protože jsem potřebovala, aby mě měli rádi :mrgreen:
Jeden z našich psů, co už nežije, byl vyloženě hlídač, nikoho nepustil na pozemek ani se nenechal od cizích hladit atd.,ale jedni lufťáci mu od mala vozili špekáčky-a on je za to tááák miloval :lol: A přitom jezdili jen párkrát do roka, ale když přijeli, tak vrtěl ocasem, lísal se, poznal i jejich auto…No byl k nepoznání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2609
27.9.14 18:41

@J_Doe pes co utočí tak neštěká… ten pes co na vás štěkal nebylo nic jineho než hysterický nevychovanec těch je nejlepší si nevšímat nebo nejlepe dejte si před procházkou pár piškotu do kapsy a příště nějakemu jemu podobnemu je hodte a bude klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.9.14 18:42

@Hanny25 No jo, ale co teda vlastně? Klackem ne, kopnout ne (teda, většího psa bych ani nekopala - ale z mé zkušenosti, nevychovaní a otravní jsou v 95% malé psy.) když se to stane po prvý, to člověk u sebe ten spray nemá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2609
27.9.14 18:43
@ulice píše:
Tak u mě to zabralo vždycky, ale říkám nekřičím, rozkážu sebevědomým, vyrovnaným hlasem ať jde pryč-když se na mě vrčí a snaží se ke mně dostat-většinou kvůli čivavákům, které si chce dát k svačině :roll: Anebo v lese nesocializovaný pes, který takhle ragoval na každýho cizího člověka…Ale to jsou psi, kteří mají z lidí respekt a nechtějí jim v důsledku ublížit…
A s tím žrádlem-znám :mrgreen: :palec: Já si takhle uplatila několik trošku méně socializovaných psů z okolí, vyloženě záměrně, protože jsem potřebovala, aby mě měli rádi :mrgreen:
Jeden z našich psů, co už nežije, byl vyloženě hlídač, nikoho nepustil na pozemek ani se nenechal od cizích hladit atd.,ale jedni lufťáci mu od mala vozili špekáčky-a on je za to tááák miloval :lol: A přitom jezdili jen párkrát do roka, ale když přijeli, tak vrtěl ocasem, lísal se, poznal i jejich auto…No byl k nepoznání :think:

vy máte na ruce čivaváky v těchto vámi popisovaných situacích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
27.9.14 18:44
@L92 píše:
Mě ve 12ti letech pokousaly dvě tibetské dogy. Musím říct, že nic moc zkušenost. Od té doby mám z velkých psů respekt - rozhodně k ním necítím žádnou nenávist. Jinak mám psy ráda.
Bohužel tohle byla situace, kdy páníčci dementi psy nezvládali a po mě pokousali ještě tři lidi (i paní s dítětem). Takže říkám. Pes je pes, výchova je na páníčkovi.
:evil: to je hrozný :roll: Bohužel, dnes má psa každý blbec.
My taky měli Tibetskou dogu, mám pro ně slabost, jsou to moc chytří psi, ta naše byla chytrá a moc hodná. Nikomu nikdy neublížila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
27.9.14 18:45
@Hanny25 píše:
vy máte na ruce čivaváky v těchto vámi popisovaných situacích?

Píšu to v příspěvku ;) Někdy jo, někdy ne…Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
27.9.14 18:46
@Hanny25 píše:
@J_Doe pes co utočí tak neštěká… ten pes co na vás štěkal nebylo nic jineho než hysterický nevychovanec těch je nejlepší si nevšímat nebo nejlepe dejte si před procházkou pár piškotu do kapsy a příště nějakemu jemu podobnemu je hodte a bude klid :)

Takže když pes štěká, tak nekousne?
No stejně, děti vyšilují už jen z toho štěkání… Já jsem ani tak moc neřešila, že by ten pes mohl kousnout, mně prostě vadí to, že mi pes převede dítě do stavu totální paniky. Když jsem bez dětí, štěkajícího psa ignoruji, ale to se mně moc nestává, spíš ty psy štěkají jenom na ty děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2609
27.9.14 18:47
@J_Doe píše:
@Hanny25 No jo, ale co teda vlastně? Klackem ne, kopnout ne (teda, většího psa bych ani nekopala - ale z mé zkušenosti, nevychovaní a otravní jsou v 95% malé psy.) když se to stane po prvý, to člověk u sebe ten spray nemá. :nevim:

ideálně nic pokud vidíte psa co vám hrozí ( ocas nahoru, zježená srst, kouká vám do očí..) tak nejlepe uděláte, že se na něj přestanete koukat a klidně změníte směr chuze v 99% připadech vás pes bez příčiny nenapadne ( nelezetemu na pozemek, nešqaháte na něj, nemluvíte na něj, nekřičíte, nedupete a td.. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L92
27.9.14 18:48

@ulice
Jsou to krásní psi, ale asi potřebují pevnou ruku.
Já mám čívu ;)

• Citovat
  • Upravit
2609
27.9.14 18:48
@ulice píše:
Píšu to v příspěvku ;) Někdy jo, někdy ne…Proč?

nevšimla jsem si… jen to, že to pak vsvětluje to, že se o vás psi tak zajímají tedy ne o vás, ale o to co máte v ruce. Neštěkají náhodou z te ruky ještě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
27.9.14 18:53
@Krasavicaa píše:
Jo jo on každej pes co kolem proběhne tě chce sežrat :zed: :mrgreen:
Prosímtě neřešte tady coby kdyby. :roll: :roll: :roll:

Bavíme se o situaci, kdy mě malý pes napadne, tak jsem napsala, že bych ho V TOMTO PŘÍPADĚ NAKOPLA.Tys mi na to poté napsala, že by mě mohl nakopnout páníček ;) Takže co má znamenat tenhle tvůj výstup? :lol: Nemáš argumetny, toť vše 8)
A řešíme tady už delší dobu obranu při napadení psem, jestli tě tohle téma nezajímá, nemusíš reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
27.9.14 18:59
@Hanny25 píše:
nevšimla jsem si… jen to, že to pak vsvětluje to, že se o vás psi tak zajímají tedy ne o vás, ale o to co máte v ruce. Neštěkají náhodou z te ruky ještě?

Ne čivaváci jsou strachy po…A hlavně jsou od mala naučení, že neprovokujou, protože vyrůstají se středoasijaty a pudlem.
Vím, že se zajímaj o čivavy, ale stejně je to nepříjemný když vrčí atd. Nedávno na mě skočil Dalmatin a snažil se čivavu kousnout, ale taky si dal říct…
Já si myslím, že těch vyloženě agresivních psů, kteří by šli do útoku na člověka v tom stylu, že by ho zrasovali, je hodně málo…Většinou jenom hrozí anebo by max. kousli do nohy.
Horší je to u dětí, ty jsou rychlé, hlasité a malé, takže tam se bojím víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
27.9.14 19:01
@ulice píše: :cert: :cert: :cert: je to humus, hodně pejskařů jsou líná prasata, která si myslí, že ostatní baví šlapat v hovnech jejich psů :zed: Proto se vůbec nedivim, že psy nebo pejskaře někdo nesnáší :think: Stačí se podívat do parků :evil: Z prostoru pro relaxaci lidí se stalo velké psí WC, kde vodítko jakoby neexistovalo :roll:
A nejlepší jsou ty, které vezmou psa na dětské hřiště s mega cedulí, že tam čoklové nesměj :roll:

přesně i moje částečně nemohoucí mamka si po našem psu vždy uklidila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
27.9.14 19:03
@ulice píše:
Bavíme se o situaci, kdy mě malý pes napadne, tak jsem napsala, že bych ho V TOMTO PŘÍPADĚ NAKOPLA.Tys mi na to poté napsala, že by mě mohl nakopnout páníček ;) Takže co má znamenat tenhle tvůj výstup? :lol: Nemáš argumetny, toť vše 8)
A řešíme tady už delší dobu obranu při napadení psem, jestli tě tohle téma nezajímá, nemusíš reagovat.

Podívej se, čistě teoreticky. Kdyby jsi nakopla mého psa, tak by ti taková přiletěla, že by se ti palice otočila. :-) :* :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4398
27.9.14 19:04
@L92 píše:
@ulice
Jsou to krásní psi, ale asi potřebují pevnou ruku.
Já mám čívu ;)

Velmi důslednou výchovu. Vůbec nechápu, že si takové dva psy pořídí někdo, kdo na ně „nemá“. :think:
Já doma nemám momentálně žádného psa, jen přechodně od našich, když potřebují pohlídat. Ti mají statek a mají dva středoasijaty, pudla a ségra co s nimi bydlí tři čivavy, měli Tibetskou dogu, Kavkazana, Slovenského čuvače…Ale hodně často je hlídám a můži říct, že výchova čivav je snad nejtěžší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová