Nesnáším své dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
172
30.3.12 22:33

jsou to pětky, ale kdyby ho bolely, tak by spíš knoural a poplakávám, to poznám bych řekla..
ale je fakt, že on ví, že to a to dělat nemá a zkouší mě.. a to dost..
je to boj, protože já ustoupit nehodlám, to zas ne a proto nejdřív vysvětluju, vysvětluju, krátce, stručně, vím že víc nepochopí a nedá to .. a pak už zařvu..
a právě tohle mě nejvíc vyčerpává, protože nechci dojít k tomu tyhle věci přehlížet a nechávat to být.. prostě mám nutkání ho napomínat a řešit to a myslím, že právem.. a to je to, co mě vycucává…
tos mě teda nahlodala s tím odborníkem… jsem z toho docela špatná :( zní to blbě :)
ježiš to tady ale zakladatelce narušuju diskuzi a jedu si tady svoje, to jsem zas nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
30.3.12 22:40

Taky jsem dnes premyslela o odbornikovi. Syn mlati hlavou tak, ze ma podlitiny, nekdy mu to i krvaci, dneska mlatil v jednom kuse, uz ani nevim proc, to je asi to nejhorsi. Pripadam si jako spatna matka, kdyz ani nevim, co chce. Jak vas ctu, tak si rikam, ze to mozna budou ty zuby, ale jak to mam poznat? Spis mi prijde, ze chce, abych si ho vsimala, cehoz nakonec dosahne, protoze kdyz mlati, tak davam pozor, aby si neco neudelal. Jinak jsem na tom podobne jako Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.3.12 22:45
ty jo, no tak to máte taky moc pěkný.. spíš šílený.. to je mi líto.. vůbec nevim, jak bych tohle rozdejchala..
ale řiká se, že je to upozorňování na sebe /i když teda brutální/
já se samo snažím si s ním hrát, ale honzík všechno jenom rozhází, vyhází a pak uteče..a to mě fakt nebaví.. vytáhnu kostky, puzzle, motivuju a vedu hru.. ale on vše rozboří, vyhází a jde pryč škodit jinam :) a to je něco pro moje nervy..
tudíž se zvednu a jdu pryč a to ho vytočí taky…
@Irini píše:
Taky jsem dnes premyslela o odbornikovi. Syn mlati hlavou tak, ze ma podlitiny, nekdy mu to i krvaci, dneska mlatil v jednom kuse, uz ani nevim proc, to je asi to nejhorsi. Pripadam si jako spatna matka, kdyz ani nevim, co chce. Jak vas ctu, tak si rikam, ze to mozna budou ty zuby, ale jak to mam poznat? Spis mi prijde, ze chce, abych si ho vsimala, cehoz nakonec dosahne, protoze kdyz mlati, tak davam pozor, aby si neco neudelal. Jinak jsem na tom podobne jako Katka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
30.3.12 22:50

@KatkaZ No a ted si vem, ze ja kdyz odejdu, tak praska tou hlavou o zem… Ty ho aspon muzes nechat se vyvztekat. Ja ne. Pripadam si jak otrok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.3.12 22:58

@Irini a tím se to komplikuje, protože nemůžeš využít metody odejít a nevšímat…
no tak to bych nezvládla, to je magořina…
zjišťovala sis něco o tom proč to děti dělají? není tady podobná diskuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
30.3.12 23:14

Ahojky zakladatelko - napadá mě.. Nemá třeba tvůj malý hlad nebo žízeň? Malá je nejvíc protivná, právě když má hlad nebo žízeň a nebo ho může trápit bříško, zuby? Ono kolikrát dítko řekne, ne, že nemá žízeň a tak to řekne třikrát a já stejně příjdu po čtvrté a napije se.. Nebo samo za chvíli začne hledat lahvičku s napitím.. Nebo jídlo, ne ne, do židličky se vzpírá, nechce.. Chvíli pochovám, znovu strkám do židličky, většinou už si dá říct, když nedá, držím dál v náručí a dám sousto do pusy.. Pak už většinou jí bez potíží. Mám tedy rok a půl holčičku, tak soudím zatím podle našich hysteráků.. Když není mezi dětma, tak je protivná, když musíme být doma skrz kašel, rýmu a nemůžem mezi děti, nemůžem ke kamarádce, aby byla v jiném prostředí, ne furt doma, tak je protivná, ukňouraná.. A někdy naopak chce si doma hrát a je protivná venku, že chce radši domů.. Nebo kňourá když je přetažená, chce spát apod. Ale podle toho, co čtu, tak já se mám hodně dobře, moje zlatíčko už si umí hrát dost samo, nebo se i vydrží dívat na Kouzelnou školku beze mě :-) Tak přeji brzo usměvavé batolátko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
30.3.12 23:47

Pro zakladatelku a všem maminkám, které se cítí unavené z dítka - holky, musíte taky myslet na sebe. Já jsem nebyla z domu rok a čtvrt a od ledna jsem si doma už dupla, že pokud mám být dobrou mámou, tak musím chodit taky pryč, mimo domov, pryč od dítěte. Takže chodím tak 3× týdně někam za sportem či jinou činností a pak zvládám vše lépe. A co, táta se s malou taky o dost sblížil, takže to má plus i pro ně oba. Taky jsem měla období depresí, ale tím, že jsem si mohla pak odpočinout, se dalo vše lépe zvládnout a tím, že muž teď hlídá, tak ví, že to není tak snadné a pomáhá mi víc ve všem. A když to Vaše dítko zlobí, plače, kňourá, tak nezabírá mu říct, takhle se chovat nebudeš, to se mamince nelíbí! A říct mu to důrazně? To nepomáhá? Nebo říct, tak maminka jde pryč, když tohle děláš, na to se koukat nebudu! Nebo říct, chceš na zadek? Takové věty u nás teda zabírají a pak nemusím ani křičet, ani jinak trestat.. A jsem ráda, že umím své dítko takhle usměrnit.. Myslím, že mi rozumí a že se to daří. Přála bych to i Vám :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
31.3.12 00:00

Iriny a zkusila jsi ho při tom záchvatu vzít do sprchy pod studenou vodu?často to zabírá.Přeci nebudeš otrok dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.12 00:19
@Anonymní píše:
Odpoledne jsme vyrazili na hřiště, na písek, sice si nehrál sám, ale i tak byl moc hodný. To ale než se mu to zase zevšední, pak bude kňourat i tam :(

Nejhorší na tomhle všem je, že si každý den říkám, že jsem neměla dítě mít, že to prostě nezvládám a to není jen teď, to je od jeho narození.
Proto nechci žádné další dítě, nechci kazit život jemu a sobecky ani sobě.

Ale aby bylo jasno, svoje dítě neskutečně miluju, moc se o něj bojím, nikdy nechci, aby mu kdokoliv ublížil, ale přijde mi, že sama mu ubližuji tím, že jsem bezradná a dost na něj křičím, protože 3× po dobrém a pak už vybuchnu.
On sám za mnou po nějakém svém výstupu chodí s umělým úsměvem na tváří zubí se a říká: maminkoo, už Tě nezlobím :?

Nedočetla jsem diskusi do konce, ale na tenhle příspěvek musím zareagovat. Není to spíš tak, že to dítko z Tebe cítí negativismus a je taky negativistické? Vždyť to, co píšeš v tomto příspěvku je strašné, NEZLOB SE, ale tohle mi nepřijde normální…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.12 08:55
@Anonymní píše:
Nedočetla jsem diskusi do konce, ale na tenhle příspěvek musím zareagovat. Není to spíš tak, že to dítko z Tebe cítí negativismus a je taky negativistické? Vždyť to, co píšeš v tomto příspěvku je strašné, NEZLOB SE, ale tohle mi nepřijde normální…

A co konkrétně Ti přijde strašné? :O

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.12 08:59

Holky, díky všem za podporu.

Už je to mnohem lepší. Vidím, že když jsem v klidu já, tak je v klidu i malý a zjistila jsem, že opravdu vyžaduje pozornost a hlavně se chce hodně, hodně moc mazlit.
Tohle všechno je jasné, ale nejde na povel být klidná, vstřícná a klidná, tohle musí přijít samo a každý toho může dosáhnout různě. U mě to bylo jako mávnutím kouzelného proutku, najednou se cítím dobře a od té doby je i malý hodný a nekňourá. Bylo to asi mnou :,(
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.12 09:01
@Anonymní píše:

Navíc nechápu, proč zrovna Ty píšeš anonymně. Když mi chceš vyjádřit svůj názor. :think:

• Citovat
  • Upravit
8814
31.3.12 10:17
@Anonymní píše:
Navíc nechápu, proč zrovna Ty píšeš anonymně. Když mi chceš vyjádřit svůj názor. :think:

Tak ji nahlas at ji odtajni. Takove lidi mam nejradsi…ja jsem nikdy nic anonymne nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
31.3.12 10:34
@KatkaZ píše:
@Irini a tím se to komplikuje, protože nemůžeš využít metody odejít a nevšímat…
no tak to bych nezvládla, to je magořina…
zjišťovala sis něco o tom proč to děti dělají? není tady podobná diskuze?

Ano, diskuzi je spousta, proste nektere deti to tak delaji a potom je to prejde. Zkouseji taky, kde maji hranici, kdy je to jeste boli a kdy ne. Doktorka mi poradila, ze mu mam ukazat, jak jinak ma vztek ventilovat, treba roztrhat papir, nebo mlatit rucickou do gauce… ale aby pochopil, ze poskozovat sam sebe neni OK. Teoreticky to zvladam, prakticky ale proste mam taky emoce a proste je to nekdy tezke vydrzet a kricim na nej. Myslim, ze je to taky hodne o tom, ze si proste od deti neodpocineme. Kdyz ho treba den nevidim, tak to snasim lip nez kdyz jedu non stop cely tyden. Manzel pracuje do 7 vecer, takze pres tyden nic moc. Ale shanim uz si nekoho na obcasne hlidani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
31.3.12 10:38
@adlin27 píše:
Iriny a zkusila jsi ho při tom záchvatu vzít do sprchy pod studenou vodu?často to zabírá.Přeci nebudeš otrok dítěte.

Kdyz jsem byla mala, tohle mi delala moje matka. Taky jsem byla vztekle dite a dost me bila. Pamatuju si, ze jsem casto ani nechapala proc. Nechci to delat svemu diteti. Mam na to neprijemne vzpominky. Uznavam ale, ze citit se jako otrok neni dobre. Myslim, ze si potrebuju odpocinout a prijit na jine myslenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí