Nesnáším své dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hodaka
27.3.12 21:54
@Anonymní píše:
Stydím se to dr říct, ona mi řekne, že je to v tomto věku normální. Vždy když jsme u ní, tak to naznačuju: třeba, no on je malej takovej umrčenec věčnej. Ví, že jako miminko stále plakal, to byl děs, ale nikdy mi radu nenabídla :(

to se nesmíš stydět :roll: prostě jí to řekni, když chytneš kapavku tak to dr taky řekneš :lol: né fakt, pokud máš pocit, že tvé dítě není uplně standartní, tak by jsi se s dr poradit měla :think: neboj se nic :hug:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
27.3.12 22:02
@Anonymní píše:
Moc děkuju :) Šikovný je, to ano, mluví krásně, všichni ho chválí. jen tak mimo řečí, tchýně s ním chodí do kostela, já teda věřící nejsem, ale budiž, on vydrží celou mši a doma sepne ručičky a pomodlí se celý otčenáš :D Lump jeden, když spí, tak ho teď miluju úplně nejvíc :D ale zítra zas propadnu depresi.

no vidíš :hug: hele já myslím že jsi na něj fakt alergická :think: já to mám se staršíma :oops: prostě několik dní na nich vždycky vidím jen to nejhorší, (jsou oba v těžké pubertě :roll: )

• Citovat
  • Upravit
20189
27.3.12 22:34

To je těžké poradit, každé dítko má své období a některé se projevuje hůř a některé líp :) Asi to fakt musíš vydržet, ale kdyby to trvalo další měsíce stejně nebo hůř, tak bych zkusila nějakou odbornou radu. Nemáš se fakt za co stydět, je lepší danou situaci řešit a pmoct tomu dítěti, když je třeba ;) Ale třeba má teď období vzdoru a pak to třeba pomine vše najednou i to kňourání :dance: A jak reaguje na tatínkovy pokyny nebo domluvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
27.3.12 22:42

ahojky,
no tak to je ale fakt dost šikovný (třeba s tím otčenášem), můžeš na něj být i pyšná ;)
hele a co tedy možná i psychologa dětského, nemyslím tam tahat malýho rovnou, ale spíš pro sebe, aby ti poradil jak s ním jednat a co dělat a nedělat? aby jsi ty věděla a mohla se něčeho chytit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 07:30
@Veryska81 píše:
To je těžké poradit, každé dítko má své období a některé se projevuje hůř a některé líp :) Asi to fakt musíš vydržet, ale kdyby to trvalo další měsíce stejně nebo hůř, tak bych zkusila nějakou odbornou radu. Nemáš se fakt za co stydět, je lepší danou situaci řešit a pmoct tomu dítěti, když je třeba ;) Ale třeba má teď období vzdoru a pak to třeba pomine vše najednou i to kňourání :dance: A jak reaguje na tatínkovy pokyny nebo domluvu?

Na tátu reaguje tak, že manžel jen ráno vstane a hezky ho pozdraví a malej řekne: néé, nechci tátu, neřeknu ahoj :( Nebo manžel se vrátí z práce a já říkám: Jé hurá, táta je doma, jdem ho pozdravit a on na to zas, že ne, že nechce tátu. Když s ním manžel dělá blbosti, tak napřed křičí nééé a pak se směje jak pominutej. Ale když třeba chce malej na záchod a manžel ho tam chce odvést, tak začne zas křičet, že táta né. Takže těžké. Ale přitom s ním klidně někam odejde, napřed teda protestuje, ale jdou spolu třeba do obchodu. Ale to s tím záchodem ho nemůžu nechat, protože by se pokadil třeba, takže nakonec běžím já. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.12 07:32
@emers píše:
ahojky,
no tak to je ale fakt dost šikovný (třeba s tím otčenášem), můžeš na něj být i pyšná ;)
hele a co tedy možná i psychologa dětského, nemyslím tam tahat malýho rovnou, ale spíš pro sebe, aby ti poradil jak s ním jednat a co dělat a nedělat? aby jsi ty věděla a mohla se něčeho chytit…

Moje tchýně je učitelka, hodně ví i z té psychologie a je fakt, že to s ním teda fakt umí, ale pak to vede k tomu, že mu v hodně věcech ustupuje a jen aby nekňoural, tak ho zabavuje různě. Ale se přeci musí naučit taky zabavit sám a né si vše vyžadovat kňouráním. Myslím že mi psycholog řekne, že se třeba nudí a vynucuje si pozornost :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5638
28.3.12 09:05

anonymní no psycholog to toho může říct daleko víc… ale to chce vyzkoušet ;)
může ti třeba vysvětlit různé vývojové fáze dítěte, může mrknout na dítě a říct, zda je třeba více úzkostně laděné apod. a jak v tom případě k němu přistupovat a může říct tobě jak to zvládat ty sama, aby sis to tak nepřipouštěla… je toho hodně ;) samozřejmě záleží taky na jakého psychologa narazíš a jak ti sedne…
já třeba chodím do Montessori školičky a tam je taky poradna a když mi občas něco řekli proč a jak to může být, že se dítě tak chová, tak jsem se na to dívala pak jinak a hlavně přistupovala k malé i jinak :palec:
samozřejmě, že hodně je to o dětech, ale hodně i o rodičích!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
28.3.12 09:27

Já být tebou tak to taky začnu řešit. Není nic na tom si nechat poradit. A promiň, zda tvoje tchýně ustupuje a ty máš nějaký zaběhnutý režim, pak je jasné, že malý nemá dané mantinely, co může a co ne :think: Nám to taky chvíli trvalo se domluvit na určitých postupech u malého, aby to fakt měl všude podobně (u babiček) a musím říct, že to funguje, když to funguje :palec: Vždy se radíme, co a jak budeme říkat, jak nazývat zvířátka apod. aby pak z toho nebyl zmatený a je to super i naše vztahy se více ztmelily :potlesk: S tím tatínkem je to taky zvláštní, to chování malého k němu. Asi byste fakt už měli něco dělat, říká se, že co se dítě nenaučí do 3 let, pak s ním nehneš ;) Vy máte ještě čas na nějakou změnu, tak se dej do toho, jinak se asi zblázníš a malý bude s váma pak jen cvičit :nevim: Je to ale jen názor, nic ti nevnucuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
28.3.12 17:10

Tohle přesně dělal můj synovec. Od malička co si pamatuju,tak na všechno jenom nééééé a nechci. Jiný slova snad neznal. Ale když si ho vzala babička,tak ta s ním šla ven a kluk byl hodnej. Doma pak nechtěli veřit,že kluk s ní byl hodnej a neřval a nevztekal se. Pak přišlo druhé mimčo,kluk už neměl všechnu pozornost a néééééé a nechci rychle zapomněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katkaz nepřihl.
30.3.12 21:49

ahoj,
konecne nekdo, kdo je na tom podobne jako ja…
uz druhy tyden mam averzi na sveho dvouleteho syna… den ode dne je to horsi a horsi..
kazde rano si rikam jak nepropadnu nervum.. a po hodine mi nervy tak ujedou, ze uz ho castuju i hrubymi vyrazy… nechci se tu tolik rozepisovat, protoze par chytracek se tu dycky najde… ale uplne te chapu..
dneska jsem si rikala, ze na to nemam mit deti a pochybuju, zda pujdu do druheho ditka.. s tim nasim dablem druhe dite nezvladnu…
dneska uz jsem se i rozbrecela, proste s nervama jsem v pytli… obdobi ne ma uz za sebou, ted ma obdobi naschvalu.. .jenze ja je proste nemuzu rozdychat.
dela pravy opak toho co chci a ja uz na to nemam.. se vsim haze, vyhazuje veci ze skrine, mlati vecma o stul, prska, plive, haze jidlo, rozhazi cely obed po zemi, pokouse me, utre si do me spinavou pusu, to vse zvaldne treba behem hodiny i mene..
ja vim, neni urcite jediny, ale ani jedno dite podobne vekove, mych kamaradek tohle nedela…
sorry, ze pisu paty pres devaty, ale uz zacinam byt vycerpana a hrozim se zitrka
dneska pred spanim si budou rikat, jak budu trpeliva a hodna…
cca v 9 rano uz vybuchnu a budu rvat
na druhou stranu je mi ho lito, vlastne na nej cely den kricim, kricim na nej i ze ho nesnasim (on se mi stejne smeje do obliceje - i kdyz to je asi dobre, moc mi zrejme nerozumi)
no takze tak, proste mam nervy v kyblu a depku, ze jsem fakt neschopna… hlavne, kdyz vidim ostatni deti…i ted je mi do breku..
takze promin, radu nemam, jen souciteni :hug:

• Citovat
  • Upravit
20189
30.3.12 22:05

Bobku, to je mi líto, že to tak cítíš, vlastně i zakladatelka. Těžko říct, proč se tak děti chovají, proto jsem napsala i svůj názor, že je možná lepší navštívit dětského psychologa :think: Vím, zní to hrozně a asi se většinou cítí maminka špatně, že prostě není vše jak by mělo být, ale třeba pomůže tobě i dítěti :nevim: Právě znám kamarádky, co si takhle nechaly drásat nervy svým dítětem, prostě to nechaly být, a když jsou děti starší tak jsou spíš tyrani svých rodičů, je to prostě horší :| Nemusí to tak samozřejmě dopadnout všude stejně, ale fakt bych asi šla k odborníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
30.3.12 22:10
@KatkaZ nepřihl. píše:
ahoj,
konecne nekdo, kdo je na tom podobne jako ja…
uz druhy tyden mam averzi na sveho dvouleteho syna… den ode dne je to horsi a horsi..
kazde rano si rikam jak nepropadnu nervum.. a po hodine mi nervy tak ujedou, ze uz ho castuju i hrubymi vyrazy… nechci se tu tolik rozepisovat, protoze par chytracek se tu dycky najde… ale uplne te chapu..
dneska jsem si rikala, ze na to nemam mit deti a pochybuju, zda pujdu do druheho ditka.. s tim nasim dablem druhe dite nezvladnu…
dneska uz jsem se i rozbrecela, proste s nervama jsem v pytli… obdobi ne ma uz za sebou, ted ma obdobi naschvalu.. .jenze ja je proste nemuzu rozdychat.
dela pravy opak toho co chci a ja uz na to nemam.. se vsim haze, vyhazuje veci ze skrine, mlati vecma o stul, prska, plive, haze jidlo, rozhazi cely obed po zemi, pokouse me, utre si do me spinavou pusu, to vse zvaldne treba behem hodiny i mene..
ja vim, neni urcite jediny, ale ani jedno dite podobne vekove, mych kamaradek tohle nedela…
sorry, ze pisu paty pres devaty, ale uz zacinam byt vycerpana a hrozim se zitrka
dneska pred spanim si budou rikat, jak budu trpeliva a hodna…
cca v 9 rano uz vybuchnu a budu rvat
na druhou stranu je mi ho lito, vlastne na nej cely den kricim, kricim na nej i ze ho nesnasim (on se mi stejne smeje do obliceje - i kdyz to je asi dobre, moc mi zrejme nerozumi)
no takze tak, proste mam nervy v kyblu a depku, ze jsem fakt neschopna… hlavne, kdyz vidim ostatni deti…i ted je mi do breku..
takze promin, radu nemam, jen souciteni :hug:

no a nechceš se obrátit na odborníka? já myslím že by jsi měla :think: něco platí na každé dítě, akorát ty jsi nepřišla na to co platí na tvého syna.Dvouletý by měl už mít určité hranice, a podle toho co píšeš, tak on je nemá.A že to trvá dva týdny, takže předtím byl „normální“ nebo je pořád stejný, a ty už jsi jen tak hrozně unavená a nezvládáš to? nebo se něco před těmi dvěma týdny stalo?
Neboj se vyhledat pomoc, není to žádná ostuda :hug:

• Citovat
  • Upravit
172
30.3.12 22:14
@Hodaka píše:
no a nechceš se obrátit na odborníka? já myslím že by jsi měla :think: něco platí na každé dítě, akorát ty jsi nepřišla na to co platí na tvého syna.Dvouletý by měl už mít určité hranice, a podle toho co píšeš, tak on je nemá.A že to trvá dva týdny, takže předtím byl „normální“ nebo je pořád stejný, a ty už jsi jen tak hrozně unavená a nezvládáš to? nebo se něco před těmi dvěma týdny stalo?
Neboj se vyhledat pomoc, není to žádná ostuda :hug:

já nevím, jestli má mít své hranice. dva roky mu budou za týden.. je to prostě zlobivec a já už nemůžu.. platí na něj vlastně plácnutí přes zadek, ale to bych ho musela furt plácat.. to zas néééé, to radši z huby vypustím nějaký ošklivější slovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.3.12 22:17

no ale je fakt, ze mu ted vylézají ty poslední stoličky..
ale že by to bylo tím? dycky byl živější, ale co mu rostou ty zuby je to peklo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
30.3.12 22:24
@KatkaZ píše:
já nevím, jestli má mít své hranice. dva roky mu budou za týden.. je to prostě zlobivec a já už nemůžu.. platí na něj vlastně plácnutí přes zadek, ale to bych ho musela furt plácat.. to zas néééé, to radši z huby vypustím nějaký ošklivější slovo…

určitě má mít hranice ;) mám taky dvouleťáka, už třetího :roll: :lol: oni moc dobře ví, co můžou a co ne, jasný že za dva dny zapomene, že na tohle se sahat nesmí, ale stačí připomenout.Taky občas plácnu, no lepší než pak mít doma teroristu.
A nebo ty zoubky, to mu rostou pětky co? ty většinou bolí.Zkus mu dát přes den Nurofen, pokud je to od zoubků ta to poznáš ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML