Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ano - stydká spona v těhotenství může bolet a to hodně - roztahuje se a připravuje se na porod…ale!!! doktorovi to řekni. mě ten můj doktor rozestup stydké spony hlídal a dokonce říkal, že kdyby to bylo nějaký větší, než by mělo být, tak pak se rodí císařským řezem! jinak mě poslední dva měsíce ta kost bolela příšerně a při otáčení na posteli z boku na bok to dokonce hlasitě lupalo o sebe…i manžel to slyšel a děsil se, že se mu rozpadnu ![]()
Určitě to nahlaš doktorovi. Můj mi ji prohmátl a zkontroloval. Mě to nejvíc bolelo při vstávání, nebo otáčení v posteli- děs. Trochu mi pomohlo ležet s polštářem mezi nohama, sedět rovně. Ale stejně to bolelo ![]()
sedět rovně jsem myslela pravý úhel v kyčli a žádné shrbené pozy a pod
Tak to se rozetupuje stydká spona… já to měla až při porodu, ale umím si tu bolest ještě teď velmi dobře vybavit… je to nepříjemné a bolí to, když chceš třeba obléct kalhoty a potřebuješ zvednout jednu nohu výš než druhou, když chceš dát nohy od sebe a podobně… pokud to bolí až tak moc, tak vím, že jedna těhulka na to dostala nějaké prášky, co jí měly pomoct… a pomohlo jí to, ne že by ta bolest vymizela úplně, ale bylo to snesitelnější… jméno léku nevím, ale určitě bych se doktorem nenechala jen tak odbýt… kdo nezažil, neumí si to ani představit…
Joo, tak tohle jsem měla půlku těhu…Jak říkají holky, doktorovi se určitě zmiň…Ale mě bohužel dr.pomoct nemohla.
nahlaš to určitě. Mě teda bolela až ke konci a to fakt fest, ani jsem nemohla chodit. Víc mě v těhotenství trápily ty úpony. Možná by ti pomohlo Magnesium Lactici 3×2. Poptej se doktora.
@dvojmatka tak loupat mi to zatim neloupá.
ani si to neumi predstavit stačí mi že se nemuzu postavit na levou nohu
to je něco na moje nervy… Ach jo :/ snad to bude v pohodě nechcu císařákem. Porod je jedna z mála vci na které jsem se vždy těšila. prootže mi máma do hlavy pořád tloukla „jo holka s tebou jsme tak trpela“ a já se prostě těším.
@Nainuva s poštářem taky ležím ale ne že by to pomohlo. A sedět už pořádně skoro ani nemůžu.
Tkaže bych to měla doktorovi říct jo? Hned zítra se na to vrhnu, teda jestli se doplazím k telefonu.
Děkuji moc.
No určitě, zvlášť, jestli fakt nemužeš bolestí chodit. Doufám, že to bude ok. Měl by na tebe juknout. Napiš pak ![]()
držim palce, aby to bylo ok a mohla sis porod „užít“! já si to taky túúúze přála, ale příroda byla proti mě a ač mám 3 krásný děti, ani jedno jsem neporodila - všechny šly císařem…
![]()
jo a ta stydká kost mi lupala ještě cca měsíc po porodu…teď už je to ok
bylo to dost nepříjemný!
já to měla taky…bolest šílená…ted to povolilo,ale protrpěla jsem si…otočit se v posteli,bylo jako porod,oblíkání šílenost.
http://draculka.bloguje.cz/…-zajimat.php
Tady jsem něco našla…
Taky jsem to měla ještě nějaký týden po porodu a to bylo slibů, jak to s porodem přestane
Nejhorší bylo, že jsem kvůli tomu nemohla posl.měsíce těhu spát, usínání bylo několikahodinové peklo ![]()
@xangel87 Tak mě naopak říkali, že se to to během šestinedělí upraví… jo, upravilo… pět týdnů po porodu…takže do konce šestinedělí jo, ale doufala jsem, že to bude dřív… tak jsem to oslavila výletem na Rejvíz
a bylo to jako zázrak, týden před tím jsem ještě sotva došla do obchodu a zpět a o týden později jsem už si vesele vykračovala lesem na mechová jezírka
Ale těch pět týdnů jsem měla dojem, že už nikdy nebudu moct normálně chodit a že se na hory už budu dívat jen na fotkách… takovou bezmoc jsem ještě nezažila… neumím si představit, že bych to samé cítila ještě pár týdnů před porodem… musí to být děsně únavné a ubíjející…
@xangel87 Přesně tak, to bylo řečí, že to s porodem skončí a před 2 týdny si vesele vykračuji s kočárkem po městě a najednou jsem nemohla udělat už ani krok, jak to strašně bolelo
Normálně bych byla rychlým krokem doma za 15 min., místo toho jsem se se slzami v očích táhla domů přes hodinu a myslela jsem, že to opravdu nedám… I teď když jsem v klidu, to cítím; nedej Bože tahat něco těžkého ![]()
toto jsem si užívala od cca 25 do 34 tt. A k tomu šílené bolesti třísel a křížové
kolikrát mi i hrkly slzy do očí
Zdravím, omlouvám se že zase otravuju, nejspíš to nebude nic vážného.
Dnes jsem ve 24+2.
Ale před 4dny mě začalo píchat při chůzi. Bylo to jen občasné, ale včera se to zhoršilo a píchalo to skoro při každém kroku.
Ptala jsem se všech mých těhotným, už po porodu, nebo dlouhodbých maminek zda s tím měly problémy, ale nikdo nic.
Dnešní den jsem protrpěla a skoro nechodila. Nevím zda jenom plaším, nebo to může být něco vážného.
Je to spíš levá strana. Kdykoliv našlápnu na nohu, nebo udělám nějaký prutký pohyb, nebo jakkoliv oddálím nohu od druhé jeto tak nesnesitelná bolest, že se mi až tlačí slzy do očí.
Doktor by mi nejspíš řekl že to nic není že se mi to jen roztahuje a že to prostě bolí. ale tohle je tak nehorázná bolest.
nemáte nějakou radu jak tu bolest sklidnit nebo něco? Děkuji za radu