Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mamina89 píše:
Měli jsme opravdu to samé. Vydrzhodně se to zlepšilo, jak začal chodit
Tak to jsi mě moc nepotěšila, my máme totiž lemru, teprve se začal plazit, takže chození je ještě sci-fi
![]()
Nám se spaní zlepšilo až před třetím rokem. Malá mi teda krásně spávala po obědě, ale v noci katastrofa. U nás nepomohlo nic a upravilo se to samo ze dne na den.
@Ale85 píše:
Tak to jsi mě moc nepotěšila, my máme totiž lemru, teprve se začal plazit, takže chození je ještě sci-fi![]()
A kolik mu je? Nas se začal platit cca v 6m, v 8 lézt a v 11 chodit ![]()
@Ale85 ja myslim, ze kolem toho roku ma vetsina deti takove nejake obdobi, ze se budi snad co hodinu. At uz je kojene nebo na UM. Taky jsme to meli cca 10-11.mesic. U nas zabrala „samotka“. Hned prvni noc spal celou v klidu (krome buzeni 2× na jidlo). Takze bud proste vydrzet az to obdobi prejde, nebo zkusit samostatny pokoj. Vratit si ho k sobe muzes kdykoliv
Jinak ale ja mam 3,5 lete dite a dodnes nespi celou noc, tak 1-2× za noc se budi.
@marfra píše:
@Ale85 ja myslim, ze kolem toho roku ma vetsina deti takove nejake obdobi, ze se budi snad co hodinu. At uz je kojene nebo na UM. Taky jsme to meli cca 10-11.mesic. U nas zabrala „samotka“. Hned prvni noc spal celou v klidu (krome buzeni 2× na jidlo). Takze bud proste vydrzet az to obdobi prejde, nebo zkusit samostatny pokoj. Vratit si ho k sobe muzes kdykolivJinak ale ja mam 3,5 lete dite a dodnes nespi celou noc, tak 1-2× za noc se budi.
U nás toto trvá už skoro 4 měsíce, předtím taky nespal celou noc, ale dalo se to…do pokojíku ho dát zkusím, myslím, že horší to už být fakt nemůže ![]()
Ja neporadim. Vsichni mi rikali, ze prvni rok s ditetem se nevyspim.. No tak ja nespala uz dva roky. Kdyz se vzbudi 1× za noc (k ranu na mliko), slavim. Jinak umi 4-5×. Do 1,5 roku klidne 10× a i 20× (zuby). A verte, zkusila jsem vse. Takze ty reci, at pockam rok a uz se vyspim… Velky kulovy ![]()
@LindaPraha mě zas všichni v okolí tvrdí, jak to měli v pohodě a že náš Davča je exrém, navíc když je na Nutrilonu.
@Nika 86 mě dcera spí od 3 měsíců od 20-6h 2-3× se vzbudí a je chvilku vzhůru a přes den spí 3× po 20 min… holt nám nic jiného nezbude než vydržet.
@LindaPraha píše:
Ja neporadim. Vsichni mi rikali, ze prvni rok s ditetem se nevyspim.. No tak ja nespala uz dva roky. Kdyz se vzbudi 1× za noc (k ranu na mliko), slavim. Jinak umi 4-5×. Do 1,5 roku klidne 10× a i 20× (zuby). A verte, zkusila jsem vse. Takze ty reci, at pockam rok a uz se vyspim… Velky kulovy
tak tak, my nespali uz 3,5 roku. Syn chodi spat v 10 vecer a vstava v 5:30. Do toho se budi 2× za noc.
A k tomu mame ted 4m mimino, ktere se momentalce budi co hodinu. Takze to vidim, ze se vyspim asi az v hrobe ![]()
@marfra kdyby byl malý aspoň víc samostatný, že si pohraje v ohrádce nebo tak, ale on chce furt pozornost, je to prostě vysilující, nespat a ještě celý den poslouchat řev mrzutého dítěte. Ale rozhodně dobrá antikoncepce, myslím, že u nás druhé nehrozí…
@Ale85 píše:
@marfra kdyby byl malý aspoň víc samostatný, že si pohraje v ohrádce nebo tak, ale on chce furt pozornost, je to prostě vysilující, nespat a ještě celý den poslouchat řev mrzutého dítěte. Ale rozhodně dobrá antikoncepce, myslím, že u nás druhé nehrozí…
ja to moc dobre znam. Nespave urvane dite. Vrazedna kombinace. Kvuli tomu jsem i prestala po 3m kojit, protoze uz jsem to psychicky proste nedavala. Byla jsem z neho vyrizena. Nechtela jsem o druhem slyset 2 roky. A popravde, kdyz jsem podruhe otehotnela, cele tehu jsem se bala co se nam zas narodi za raubire. Prvni 3 mesice to jakz takz slo, ale ted ten 4.mesic je opet na masli
Opet nespime a jen rveme ![]()
@marfra a zkoušela jsi ty bachovy esence, teda pro starší? někomu to pomohlo, někomu ne, chci to vyzkoušet, max. přijdu o peníze.
@marfra @Ale85 tak u nas taky prudi pres den. Kdyz ma den, je to na provaz. Antikoncepce spolehliva, o druhem neuvazuji ani omylem, to bych se uz nevyspala vubec. Navic je strasny mamanek a pres den porad vyzaduje pozornost, fnuka, rve
A kdyz nevi, tak huci… Ja rikam, ze se vyspim, az pujde za nevestou ![]()
Ale abych mu nekrivdila, fakt do 1,5r rval celej den, ted je to o 100% lepsi. Ale ve spolecnosti deti je spokojenej, ale kdyz se mu neco nezda, tak hned huci. Je proste poznat, ze je to urvanek