Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zase po delším čase píšu. Myslím, že dnes pohár trpělivost z mé strany přetekl. V pondělí jsme konečně byli podepsat zástavní a kupní smlouvy. Vše se zdálo Ok a dnes telefon od poradkyně kupujících, že v Praze se jim nelíbí že je špatně sepsaná kupní smlouva, že tam nesouhlasí částky!!!A mjí pravdu
Ceny jsou tam rozepsané tak, že to vychází o 40 tis. víc než je kupní cena bytu
![]()
Samo, že jsme si toho nikdo při podpisu nevšiml, protože jednotlivé částky souhlasí, ale finální cena je o 40 tis. vyšší ( správně tam mělo být že daň z prodeje je v celkové částce co bude vyplacena nám, ale je to tam připsané jakoby navíc- snad rozumíte). Mám jich fakt plné zuby. A do toho jsem se dnes dozvěděla, že realitní makléřka spolu se zástavními smlouvami vložila i vlastnická práva
Což jsme vůbec neodsouhlasili a mysleli si že to vloží až budou peníze na splacení našeho dluhu u původní hypotéky. Jenže opak je pravdou, kupující budou do 14 dnů majiteli bytu a my nemáme ani korunu od nich
![]()
Tak jsme byli původně domluveni. Najde se někdo kdo mi poradí jak tu stížnost napsat, a že žžádám o vrácení 50% z provie?? Děkuji
to se mi zdá celý nějaký divný, začínám si i myslet, že je to na vás nějakej připravenej tunel. Pokud dala makléřka návrh na vklad vlastnickýho práva bez peněz, tak se modli, abyste ještě někdy nějaký viděli. Divím se, pokud v tom byla i banka - viz hypotéka, že se sama nestarala o to, aby nebylo nic bez peněz převedený, protože pokud nedostanete peníze, banka bude mít zástavní právo na bytu dál, ale peníze bude chtít po vás. Neviděla jsem smlouvy, takže píšu jen tak obecně, ale vidím v tom divný indicie, že něco je „špatně“.
Teď jsem si všimla, že kupující je známej, tak beru zpět ten pokus o tunel s placením. Každopádně jste si měli vzít na radu právníka, který by i dohlédl na všechny úkony. Vím, že by tohle všechno měla udělat realitka, ale ve výsledku jde o vaše zájmy, aby vše proběhlo jak má. Já bych reklamovala jejich služby a žádala snížení provize, to každopádně. Jestli ti vyhoví, či ne, je bohužel na nich, protože v případě sporu by se ti asi blbě prokazovalo v čem pochybili. Každopádně ti musí vysvětlit, jakto, že nepostupovali s placením podle kupní smlouvy (pokud je jejich postup v rozporu s ujednáním ve smlouvě).
Jo, tohle mi pripomina nasi koupi. Ladili jsme s rk a nasi pravnickou smlouvu a pravnici rk byli tlupa naproto neschopnejch ignorantu, takze se ve smlouve i pres opakovana upozorneni stale objevovaly perly typu - 700 000, slovy sest set sedmdesat tisic apod.
Ja uz byla fakt rozzhavena dobela, takze jsem sedla k pocitaci a napsala stiznost mailem (lepsi by ale asi bylo oficialne pisemne postou a nechat si potvrdit prevzeti), kde jsem navzdory emocim zcela vecne bod po bodu sepsala, kde vsude pochybili a co zanedbali, na vse jsem mela pisemne dukazy.
Fakt teda je, ze odpusteni casti provize bylo jen a jen na jejich dobe vuli a kdyby to zamitli, moc bych toho s tim neudelala. Ale jednalo se o velkou rk, tak si asi nechteli pospinit jmeno a dostalo se mi od nich pisemne omluvy s tim, ze mi nepriznavaji 50 %, ale jen 25 %, ale i tak dobry. Takze i kdyz jsem na ne dstila siru, ted aspon muzu rict, ze jejich jednani bylo hrozne, ale sami uznali, ze by to takhle rozhodne nemelo byt normalni, pripustili chybu a omluvili se.
U penez jsme teda trvali na advokatni uschove - s advokatem jsme sepsali smlouvu, kde bylo uvedeno, kdy my mu budeme jakou castku posilat (byt byl predavan nekolik mesicu po podpisu smluv a zapisu na katastr a penize pak uvolnovany natrikrat, takze to bylo ponekud slozitejsi) a jake podklady mu musime dodat (kupni smlouvu, kopii podani na katastr, predavaci protokoly…), aby on mohl jednotlive castky uvolnit a kam je poslat. My jsme meli jistotu, ze ty penize prodejce nedostane predcasne, a prodejce mel jistotu, ze ty penize od nas stoprocentne dostane, jakmile splni podminky ze smlouvy, jen proste nekolik mesicu ty penize lezely u advokata.
Nejhorší je, že já mám písemně a vlastně jako důkaz pouze tu kupní smlouvu
Jinak vše bylo telefonicky. Ironií je, že je to realitka kde dělá i švagr- na jiné pozici a ne v realitách. takže jsem myslela, jak bude vše OK.
No uvidím jak se k tomu mailu vyjádří ![]()
Dobrý den,
bydlela jsem s přítelem v pronajatém domku od firmy Bon repos, a protože je to násilník a feták, odešla jsem. Ale řeším problém, protože mi nechce dát věci, majitelka, Gábina Dolečková na mé žádosti o umožnění vzít si své věci nereaguje, nemá čas, ale ve všem vyhovuje mému ex, Petru Kožíškovi, se kterým měla čas chodit na večeře atd.
Ráda bych věděla, jak mám postupovat, když policie nechce pomoci, a paní Dolečková také ne, zřejmě se bojí, že na ní něco v opačném případě Kožíšek řekne.
Co mám dělat, abych dostala své věci?
@nikola.g Myslím si, že pokud on má pronajatý dům, pak s tvými věcmi v něm majitelka domu nic nezmůže.
Píšeš, jako bys ho znala. on ale dostal výpověd z nájmu, a já tam byla svého času hlášená taky. Dle policie to mohlo být díky majitelce vyřešené, ale ta dělá problémy a nechce to řešit. Takže ona v tom může udělat hodně
@nikola.g Musíš se domluvit s Kožíškem, až tam Kožíšek nebude, musíš se domluvit s Dolečkovou, pokud ti věci nedají, budeš muset podat žalobu.
Navíc nereaguje na nic, telefony, sms, psala jsm oficialni žádost na bon repos, a ani se neobtěžovaly odpovědět. co je to za jednání?
@nikola.g Ale ty jsi nenapsala, že on už tam v nájmu není. Jak píše @mag, když se s nimi nedomluvíš, budeš ho muset žalovat.
Tak domluva s ním je nemožná. je to vyfetovanej kreten, co jen parazituje na druhých a dělá problémy. Navíc mu psala i moje máma, že mi věci od nich dá. Dnes, dle policie, pokud z baráku věci odnese, bude se to řešit jako krádež! a navíc už asi parazituje jinde, takže soud je asi zbytečný. Řeším to už dlouho, a unavuje mě to. Proč to nerozsekne majitelka? dle názoru policie by to bylo nejjednoduší. asi s ním něco měla nebo co, když s ním chodila na večeři. navíc má tak týden, a v tom baráku končí.. a já nechci přijít o své věci, a moji rodiče si na ně vydělali, a ne proto, aby pak zůstaly nějaký smažce!
V nájmu už není, ale stále tam přebývá. Soud je na dlouho, s policiía majitelkou je to rychlejší. Jen nechápu jejich chování
Ahoj holky, co delat v pripade, ze jsem nespokojena s praci realitniho maklere, ale neuzavreli jsme nic pisemne? Mamebted nemilou zkusenost s Marcelou Cibulkovou z Realitni klic Pokorny s. r.o. Brno. Pani Cibulkova se chovala na zacatku velmi profesionalne, naslibovala hory doly, ale ve vysledku ji slo bohuzel jen o rychly vydelek, nikoli o korektni jednani. Ustni smlouva ji nic nerika - zaslala nam dokonce jiz rezervacni smlouvu na pozemek a nez se behem par dni na smlouvu podival pravnik, prodala pozemek nekomu jinemu. Zavolala az pote, co se transakce uskutecnila. Toto jednani povazuji za nemoralni a to ani nemuvim o tom, ze jsme zbytecne investovali penize do pravnika.
Mate nekdo podobnou zkusenost?