Neštovice

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
165
5.1.11 09:26

neštovice

Ahoj holky posím radu
moje 6ti letá dcerka má neštovice ale už asi týden,už máme stoupky ale jsou ty pupínky do kola červené…Myslíte že už je to v pořádku??nebo máme ještě mazat??jde o to že nám řekli že my musíme mazat genciálkou :evil: ,/alergie na pudr/a než mi pujde do školy tak bych nerada,aby byla fialová,do ted jsme mazali,ale už to tak moc nemažu,aby to z ní šlo co nejdříve dolu :-o :roll:
děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.1.11 10:57

a Tanno hermal lotio taky nesnese? my mazali tím a bylo to v pohodě jako fialkou by mě nikdo nedonutil ani náhodou , malej vypadal příšerně a navíc to nejde vyprat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.1.11 14:08
akaca píše:
Ahoj holky,
moc se mi tahle diskuze hodí, zrovna řešíme neštovice u neteře. Dnes jí poslali ze školky domů opupínkovanou a sobotu i neděli strávila s náma a naší Rozárkou 15 měsíců. Takže teoreticky už v neděli mohla být infekční a Roska je chytnout?????? A nejsou neštovice u 15-ti měsíčního miminka nějak moc škodlivé? Vůbec netuším a moc vám děkuji za info.katka

Chytnout je mohla, infekční jsou už 3 - 4 dny před výsevem. Mladší syn je měl ve 14-ti měsících, škodlivé to není. Akorát takovému prckovi bohužel nevysvětlíš, že se nemá škrábat a může být problém v plenkové oblasti. Alespoň je budete mít za sebou a máte klid.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
5.1.11 16:12
brouczek píše:
a Tanno hermal lotio taky nesnese? my mazali tím a bylo to v pohodě jako fialkou by mě nikdo nedonutil ani náhodou , malej vypadal příšerně a navíc to nejde vyprat :cert:

No tak popravdě vůbec nevím co je to,mě se to taky nezdálo jen jsem tak pitomá že jsem se měla hned jít někam poradit :twisted: to mě je jedno že to nejde vyprat nasadili jsme 4různá starší pyžama a pak se vyhodí..jen mě mrzí že jsem ho poslechnla…njn naštěstí v obličeji jich má jen pár…ale potřebovala bych vědět jak dlouho to mazat ,zda vadí ten červený okolo??? :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.1.11 17:00

mazat by se to mělo dokud neodpadne poslední stroupek, jakmile stroupek odpadne tak je to ok, dobrý je taky tak týden po výsevu koupat v hypermanganu to se pak vysušují rychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
5.1.11 20:14

moc děkuji to jsem potřebovala vědět
děkuji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
26.12.11 21:03

Ahoj,jdu taky pro radu ohledně neštovic…starší syn 4 roky je má 6 den,dnes jsme už vykoupali v tea tree a ještě nějaké pupínky zapudrovali.v čem jste koupali vy?a čekáme neštovice i u mladšího..v lednu mu budou 2 roky.bojím se že se nenechá vůbec namazat…poradíte mi nějaké triky? Díky Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
26.12.11 21:13

Já se na této diskuzi taky trošku přiživím :oops: :oops: jdeme v 15m na očkování priorix a dr.nám vřele doporučuje očkování neštovic.. a já váhám, protože jsem si myslela, že to je nemoc, kterou si má dítě projít - dr.mi na to řekla, že to je to samé jako bych řekla, že si má projít žloutenkou a že to doporučujou, protože mají neštovice horší průběh a dětí „trpí“.. jaký na to máte názor vy? Na začátku ledna jdeme ještě na TBC tak se zeptám ještě v kalmetizačním centru.. díky a omlouvám se za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
26.12.11 21:15

Koupali jsme dceru třetí den ve slabém roztoku hypermanganu (dvě tři zrnka, slabě růžová barva vody, ve vodě cca 2 minuty), ale vysušil nejen pupínky, ale samozřejmě i zbytek pokožky, takže jsme ji pak museli promazat, aby nesvědil „celý člověk“. Každý den jsme sprchovali. Našla jsem si totiž v různých diskuzích příspěvky od dospělých, co je měli, takže byli schopni lépe popsat, co pomáhalo. Několikrát jsem se dočetla, že úleva přišla se sprchou. A dceři se po ní taky ulevilo, i když doktorka nedoporučila vůbec vodu.
Na pupínky tanno hermal, ale přišlo mi, že jak to sesychá, tak to víc svědí, pak jsme přešli na bepanthen plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
26.12.11 21:30

Tak očkovat bych nenechala,už takhle je toho na ně moc…jasně asi je to výhoda že nemají ty příznaky,ale to tělíčko si to stejně probojuje.my po očkování často máme horečky.....
koupat se mi v hypermanganu moc nechce:( a když jste mazali,tak i přes pupínky a puchářky? nám dr zakázala vodu 7 dní,dnes jsme 6 tak si myslím že už to tak nevadí…ze začátku bych asi nekoupala vůbec :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
26.12.11 21:38

No mladšího bych právě v tom hypermanganu taky nekoupala (ještě je neměl), protože to vysušilo celé tělo a pak je problém přes puchýřky promazat, ale ta sprcha byla fakt super, jenže dcera je prvňáček, už se s ní dá domluvit, ne jako s dvouleťákem, opatrně utřít, spíš teda přikládat ručník a bylo to v pohodě.
Mazali jsme spíš přikládáním mých namazaných ruk, než že bych mazala. Prostě ne tahem, abych něco nestrhla.
Pokud to náš mlaďoch chytne, budu sprchovat, ale nebudu koupat.
Já prolezla internet, protože dcera měla dva dny dost hnusný průběh a já byla zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
26.12.11 21:40

Neliso,Martínek měl začátek taky hodně ošklivý a hlavně do toho dostal i spálu :(
jo máš pravdu,takže na ruce napadlat pudr a oťupkám ho :( to bude boj :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
26.12.11 21:53

Jejda, chuďátko malý, to si teda „užil“. A ty taky.
Boj to asi bude, no, já teď pořád kontroluju nehty, aby je syn měl co nejkratší, až to vypukne. :mrgreen:
Jinak jsem používala jako pudr Tanno Hermal lotio a nanášela vatovýma tyčinkama, taky ťupkala, nemazala.
Já myslela, že se ptáš, jak jsem ji mazala po té koupeli, to jsem nanesla na své ruce krém a lehce přikládala (tanec mezi pupínky :mrgreen: :zed: ). Ona ta koupel pomohla sice na pupínky, ale jinak to asi nebyl nejlepší tah. :think: Ale když jsem volala doktorce, tak mi řekla, že někteří doktoři tu koupel doporučují, ona prý ne, no… jenže ona žádnou vodu celou dobu, což mi přijde drsný, třeba ta horečkama zpocená hlava musí děsivě svědit už jen z toho potu, plus ty hnusný pupeny a musí to být děs. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
26.12.11 22:02

jojo ,máš pravdu,jsem to špatně pochopila s tím krémem.já mám tedy klasický tekutý pudr.
no martínek měl skoro 3 dny horečky,ale naštěstí na vánoce byl už dobrý :( ještě že jsem „hysterka“ a bylo mi divný že má kromě puchářků i červené tělo a obličej.tak mudr přišla k nám a hned hlásila spálu :( no magořina…
no bojím se že u domči nebudu moct nanášet tou vatovou tyčinkou :(
jo a jak dlouho vlastně neštovice trvají ?marta má stále pár puchýřků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
26.12.11 22:10

ahoj nase andulka ma rok a neco nestuvky mame od patku :-( ma to i na vickach v nocse ve vlasech v ouskach vsude :-( sem tam uz ma zaschle a jeste se ji i delaji :-( nejhorsi ma pipku a zadecek … priznam se ze to ji ani moc nepudruju jak jsem ji to napudrovala mela to vsude a zjevne ji to palilo bo ruckama tahala plinu pres dupacky a fnukala :-( sprchoali jsme jen jednou jak se mi rano pokajdila a mela to az na zadech (jinak to vvazne neslo) jak postupovat ted?? mazat i uz ty tak nejak zaschle jeste porad?? Pritel rika , ze je jak mala ropuska a ma pravdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí