Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lakynko, nám doktorka řekla, že máme přijít na kontrolu deset dní po výsevu prvních pupínků, takže jsme deset dní trčeli doma, návštěvy jezdili k nám
, teda ty, co chtěli dostat neštovice
, rozeslala jsem kamarádkám smsky, jestli mají zájem a měly. ![]()
On je to dost záběr pro organismus, takže bych nechala dítě odpočívat. Pak je taky otázka, jak dlouho je přenašeč.
Ale třeba pojedete na návštěvu, kde už všichni neštovice měli nebo mají zájem
a dítě ti tam může ležet u pohádky. ![]()
Nelisa: mě jde spíš o to cestování… A taky co když je ještě malý dostane, jen to nevíme:D. To je těžký. Ale 3 týdny teda doma nevydržím:D
njn, chce se mi říct „babo raď“
, protože to je jak sázka do loterie, kdy to druhé dítě dostane.
S cestováním ti nevím, já nejsem doktor. ![]()
Tak jsme dnes 9 den a martínek má stále 3 puchýřky a ve vlasech jeden ošklivý bolák:( jak je vám?
my jich mame hafo porad … nejvice na zadku a na brisku nejak to ma porad jako puchyrek a ne jako stroupek a prisli jsme na to minuly ctvrtek ze je mame .. porad jsme to no infekcni nebo uz ne??nevis nahodou??
Veru taky od minulého čtvrtka a má už jen stroupky nebo boláky:(. Hlavně na pipince a zadečku to má ošklivý, mokvavý takový. asi jak má na noc plínku. Jinak si myslím, že se to bude hojit dlouho takové ty, co byly horší..
lakynka taky pipka a dupka je hrozna snad nejhorsi a jeste pod bradou jak slinta a ma tricko pak mokre treba ![]()
infekční to je prý dokud není i z posledního pupinku stroupek,takže stále infekční jste..já teď mazu sudocremem a tz ošklivé pupínky betadin mastí.jsem zvědavá zda to chytne mladší
Ivuška píše:
infekční to je prý dokud není i z posledního pupinku stroupek,takže stále infekční jste..já teď mazu sudocremem a tz ošklivé pupínky betadin mastí.jsem zvědavá zda to chytne mladší
Pokud je puchýřek, tak infekčnost je ještě jasná. ale co když na tom zadečku to má jen strhlé, nezaschlé, ale puchýř už tam nebyl před 2mi dny.. ![]()
Tak u nás to pokračuje,nestovice má i mladší.jinak jsem četla že infekční je pupínek dokud není stroupek.
ivus az budu doma lozim fotku anicky jake tomela plinecce
ale treba to budete mit jine
tak se to domčovi rozjíždí…snažím se ho mít bez pleny,ale nočník jaksi nechápe
a nedá se ani moc namazat,než to zaschne,tak se otře
a už má i horečky…ach jo,to bude boj