Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zrovna čtu, že řešíte to samý
chtěla jsem se zeptat, zda stačí, pokud dcera má jen 50-60 neštovic po 4 dnech výsevu. Nebo pak radši dát testnout na protilátky? Má jich pár naplněných tekutinou, ale žádná hrůza. Moc jí to nesvědí a nic jí není… ![]()
LJ: podle mě stačí. Nahlásíš dr a uvidíš, co řekne. Veru měla ty puchýřkovitý taky tak nějak co tipuju.. Pak se to mírnilo s počtem dní, kdy se objevily. Poslední byly fakt jen tečky červené.
Lakynka píše:
LJ: podle mě stačí. Nahlásíš dr a uvidíš, co řekne. Veru měla ty puchýřkovitý taky tak nějak co tipuju.. Pak se to mírnilo s počtem dní, kdy se objevily. Poslední byly fakt jen tečky červené.
Děkuji Lakynko… mamka (stará škola
) mě děsila, že musí mít horečky a být pořádně opupínkovaná, jinak to prej není ono… jenže ona měla horečky tak táden před tím, než se osypala a 2-3 dny před jí pobolívalo bříško.
Verča měla horečky taky týden před neštovicema, byla nachlazená a pak znovu, dva dny při neštovicích.. Tom měl pupínky dva, to je podle mě málo:D A ještě bez puchýřků. A bez horečky taky.
Myslím, že soudit podle horečky se nedá, spíš podle výsevu. Být na tvém místě, Lilijo, tak jsem v klidu.
Jsou lidi, kteří mívají při virózách horečky a pak lidi jako třeba já, kteří mají max. 38,5, ale mizerně je jim taky. Takže údaje z teploměru si myslím že nejsou podstatný. Každopádně se poptej doktorky a budeš mít jistotu, stejně by měla vědět, že dítě prodělalo neštovice a zapsat to do karty.
Nelisa píše:
Myslím, že soudit podle horečky se nedá, spíš podle výsevu. Být na tvém místě, Lilijo, tak jsem v klidu.
Jsou lidi, kteří mívají při virózách horečky a pak lidi jako třeba já, kteří mají max. 38,5, ale mizerně je jim taky. Takže údaje z teploměru si myslím že nejsou podstatný. Každopádně se poptej doktorky a budeš mít jistotu, stejně by měla vědět, že dítě prodělalo neštovice a zapsat to do karty.
Já jsem to už Dr. hlásila. Stejně je mají ve školce a jen po telefonu mi sdělila, co a jak a na kontrolu máme dorazit, až bude mít stroupky vyléčené. Stejně myslím, že je to dost individuální
optám se jí, na té kontrole.
Naše dr se ptala sestřičky, zda si myslí, že to jsou neštovice a neporadila vůbec s ničím, ani o kontrole neříkala
Lakynka píše:
Naše dr se ptala sestřičky, zda si myslí, že to jsou neštovice a neporadila vůbec s ničím, ani o kontrole neříkala
a má vystudovanou medicínu?
To bych se zamyslela, jestli nepřejít k jiné doktorce.
My na kontrole byli.
ona tam právě dělá záskok naší skvělé doktorce:(. Která má po porodu… Je šílená, jsou na ni stížnosti, ale děti nemocné nemívám, blbá taky nejsem. Tak to přežijeme. Je to nějaká starší paní
Aha, no tak přeju, ať tu pauzu přežijete ve zdraví a nemusíte k ní. ![]()
Tak my taky máme přijít na kontrolu.jinak domca horečkuje ,pupínky má všude a dnes asi nebudeme moc spát.i když má dithiaden pořád se kroutí:0( no musíme vydržet
kalimerko píše:
uz vypadame takhle
Kalimerko,kolikátý den je máte?domca je 2 den.martovi se pupinkz dělali 4 dny ;0(