Neštovice

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
6.1.12 06:48

Tak syn má neštovice, 13. den od ségry.. uááá. Už teď jich má jak naseto:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
6.1.12 10:34
Ivuška píše:
kalimerko píše:
uz vypadame takhle :pankac:
Kalimerko,kolikátý den je máte?domca je 2 den.martovi se pupinkz dělali 4 dny ;0(

no dostala je 23tiho fotka byla porizena v den kdy jsem ji vlozila a ted ma uz jen stroupky … a holky jak jste se tu bavily o kontrole tak nas si na ni nezvali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.4.12 17:28

nákaza

Ahojky,
chtěla jsem se zeptat.V pátek jsem měla na krku první pupínek až v sobotu jsem pochopila, že jde o neštovice. Celý pátek byl u mě můj přítel.Samozřejmě jsme si jen nepovídali. Nevíte někdo jestli je může dostat taky? V dětství je nejspíš měl. Moc děkuji za odpověď. Jsem z toho dost zoufalá, protože má velmi náročnou práci a nemůže si dovolit být tak dlouho doma :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
26.4.12 17:42

A děti si jen povídají a přesto je od sebe chytnou. ;) Jasně, že je může chytnout, ovšem hlavně pokud by je neměl v dětství, jinak je velmi malá šance, že by neměl v těle dost protilátek. Jinak si lze zajít na testy, kde příteli zjistí, zda je měl nebo ne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
7.9.12 20:53

Ahojky, nemáte někdo zkušenost?
Byli jsme u kamarádky, co malému naočkovala i neštovice, on měl teploty a my u něj byli s prckem na návštěve a dnes se osypal, myslíte, že je můžeme dostat, když je to od očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
7.9.12 21:09

@EvaG
myslím že těžko..očkuje se oslabenou nebo mrtvou vakcínou takže nákaza nehrozí.. leda byste je potkali mezitím někde na písku v plné síle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
7.9.12 21:15

@Sisulík Takže největší nákaza hrozí po osypání? Jeslti jsem to správně pochopila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
7.9.12 21:17

Tak nějak nejvíc nakažlivý jsou v době výsevu vyrážky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21511
8.9.12 07:58

Nejvíc nakažlivé jsou 2-3 dny před objevením vyrážky a těsně kolem toho. jinak infekční jsou po celou dobu, kdy má dítě aktivní (nezaschlé) pupínky. ale jestli jsou nakažlivé i ty z očkování, těžko říct… spíš bych řekla, že ne.
ono záleží i na tom, jestli se očkované dítě osypalo jakoby „kopřivkou“ - reakce na očkování a nebo jestli má slabý průběh neštovic, tedy má klasické neštovicové pupínky. pro klid duše bych si v pondělí zavolala o radu k dětské doktorce. ale upřímně, za chvilku začnou běžně řádit, takže se jim asi nevyhneš. mě je prcek chytil před rokem a půl, ani nevím kde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.9.12 08:50

Jsou to neštovice. Loni u nás řádili a nic. Jako nevadí mi. Jen by mě zajímalo zda jsou infekční i ty z očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
22.6.14 09:53

Ahoj vsem, pry ted radi nestovice a ja si uz nevzpominam na ty uplne zacatky, jak se projevuji…Malej se potkal s holcickou, ktere se pak za dva dny nestovice projevily.Ted je to 20.den co se potkali, rano mel teplotu 38.2 tak premyslim, zda to neni priznak prave tech nedtovic :think: k tomu slinta jak bernardyn a trochu nudli, takze to taky mohou byt zuby, ale ze by ta teplota byla k zubum? :nevim: Kazdopadne mame odjet za tyden na dovolenou…sami s muzem po 6 letech, takze me to dost desi :zed: jak to bylo u vas, s temi prvotnimi priznaky? A bezet pripadne hned k doktorce? Ta nase ma dovolenou az skoro do konce cervence… :zed: dekuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.6.14 10:01

Doktorka moc nepomůže.. No je to blbý, jestli se vysype, tak není co řešit, můžu ti jen poradit, že podle nejnovějších rad nemazat, když dýchají, lépe se hojí. Jen koupat v hypermanganu a neutírat, jen ťupat. A Fenistil na svědění můžeš taky. Jinak inkubační doba je i ty tři týdny, ale málokdy, tak držím palce, ať jsou to spíš ty zuby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
22.6.14 10:49

@Sibyla0 diky za reakci ;) vubec jsem netusila, ze se doporucuje nemazat. U dcery jsme davali tanno lotion a prislo mi super :think: hm, tak uvidime no, snad to budou jen zuby.Po dobu dovolene by meli byt u mych rodicu, nemam obavu, ze by se o nestovice nedokazali postarat, ale asibych trbuka hruzou jak to s nim je…letos uz jsme jednu dovolenou zrusili kvuli memu zlucniku (necekana operace) tak jsem pochopitelne v nervu, aby nekrachla i tato :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
22.6.14 10:56

@xxLeninka teplota může být i k neštovicím, syn měl horečky 5 dní. Poprvé hicoval v noci a dopoledne jsem mu objevila puchýřek na krku velikosti špendlíkové hlavičky, takže kdyby je neměla těsně předtím nejstarší vůbec by mě nenapadlo, že to jsou neštovice :roll: U nejstarší jsme nemazali ničím, byla celkem OK a pupínků jen cca 150, ale syn jich měl asi 1000, k tomu ty horečy, v noci nemohl spát, tak jsme koupili Tanno Hermal a řekla bych, že to to nejhorší zmírnilo.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
22.6.14 10:58

@xxLeninka jo a k dr. jsme šli, ale až asi 9. den, kdy už děti nebyly infekční. Nejdřív jsem jí volala a řekla mi, že by dítě měl pediatr jednou vidět do 10 dnů od výsevu, aby potvrdil, že to jsou neštovice a zapsal si to do karty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA