Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
To co zmiňuješ mi žádný úlet nepřijde, spíš dneska mainstream. Třeba Jasmín mám v okolí asi 7 (nejstarší bude 18, tehdy to bylo celkem origoš, teď fakt ne). Lily je taky každá druhá. A Rozálie posledních 10 let taky boduje.. Mia je masovka to víš sama. Auroru v okolí nemám, jen u psů. Ale že by to byl extrém, to mi nepřijde..
Takže za mě, to co píšeš jako favority, žádný poprask nevzbudí. Spíš pochybuju, že bude pak jednou ve třídě jediná toho jména. ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Já znám taky Vojtěšku, přijde mi to naopak moc pěkné a fakt originální. A jejímu manželovi taky, sám pak říkal, že to bylo jedna z věcí, kvůli které mu bylo jasné, že ona je ta pravá, protože má jedinečné jméno. Krásný příběh.
Já jsem třeba předtím vůbec nevěděla, že takové jméno existuje. Znala jsem vojtěšku jen jako bylinu. ![]()
@PapeJ Mně se Ema líbí, ale dala bych jen jedno M. A líbí se mi i Ina a můj favorit je Nina…
…ale bohužel, u nás na dívčí jména nedošlo
![]()
@janickaIII píše: Více
@Monchichik píše: Více
Pani herečka Erna Červená. Takové zajímavé i k tomu příjmení. Křtěná byla Arnoštka.
Arnošt je vlastně Ernest.
@Monchichik píše: Více
Kira je taky zajímavá.
Teď mají známí z okolí rodit, bude to prý Tadeáš. Taky jsem myslela že éra ášů je pryč, tak asi není. Dalši mají miminko Emmu.
@Anna766 píše: Více
Kiru jsme měli psa, tedy celým jménem Akira, ale říkali jsme jí Kira, Kiruška, tak už to mám spojený se psem, ale jinak se mi taky líbí…
@Anna766 kamarádky dcera má teď taky Emmu…já nemám ráda jména jako Tadeáš, Tobiáš, Jonáš…ještě, že už se mě to netýká ![]()
Znama byla naštvaná, že ji někdo jiný ukradl jméno pro dítě
. Se prokecla, a uz to jméno bylo dáno i někomu jinému. Tak dala jiny.
Za me, kdyz jméno líbí, tak ho dat at je v éře nebo neni.
@_.Emilyyy píše: Více
Mě vzala jméno ségra, klučičí, co jsem měla vybrané už někdy od puberty. Ale měla jsem pak 10 let na to, najít jiné
A stejně se mi pak to jméno k příjmení nehodilo, takže bych ho stejně nedala. Ale po prvním zjištění jsem byla fakt naštvaná…
@PapeJ píše: Více
Stalo se mi to při prvním dítěti. V práci dcera kolegyně byla těhotná taky, cca o dva měsíce napřed. Měla jsem vybrané vysněné jméno už dlouho před. Dcera že dá jméno po sobě a mámě a baabičce atd, prostě rodinné jméno, jsou na něj hrdí a vůbec. Porodila a co se nestalo? Dala to jméno co jsem chtěla já. Přímo se vyjádřila pak, že se jí zalíbilo jak jsem o něm mluvila.
Dala jsem ho stejně. Nijak mě to nedonutilo dát jméno jiné. Kdyby to bylo v rodině, to by bylo horší no.
@Anna766 píše: Více
Je dobré, že jsi to jméno nezměnila. A brala bych to pozitivně. Že jsi vybrala hezké jméno
Kdyby ho dal někdo z blízkého příbuzenstva, bylo by to horší.
My jsme třeba u druhé dcery chtěla Editu, ale 4 měsíce před ní se narodila holčička kamarádům z party. A manžel kvůli tomu Editu zavrhnul. Její maminka mi říkala, ať ji klidně dáme, že ji to nenaštve. No dali jsme Elenu. Zalíbila se mi v knize, kterou jsem četla během toho těhotenství.
Příspěvek upraven 09.02.26 v 17:21
@Janča6 píše: Více
Děkuju. Jak nad tím přemýšlím, asi bych ho dala i kdyby ho dala sousedka nebo sestřenice.