Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Andromeda3 Marek určitě ne, s tím příjmením je to hůře vyslovitelné, hodně R.
Nejvíc se mi líbí Adam.
Adam, ale nedala bych, je jich moc.
Marek Ryšánek je skoro jazykolam. Tobias se mi nelíbí a k příjmení se dle mě nehodí.
@Andromeda3 píše:
Ahoj děvčata, maminky, snažilky, chtěla bych vás poprosit o malou anketku a hlavně radu, jaké jméno se vám líbí pro chlapečka k příjmení RyšánekNa výběr jsou tři jména Adam, Marek, Tobias
S manželem se prostě nedokážeme shodnout
Strašně moc děkuji za tipy a rady
Když je výběr jenom z těchto tří jmen, tak Adam.
@Andromeda3 Tobias se mi líbí, ale ne k Vašemu příjmení. K němu mi nejvíce sedí Adam, ale toho bych nedala, protože je ‚přeadamováno‘. Takže Marek, to se mi líbí i mi sedí k příjmení.
Příspěvek upraven 25.02.18 v 18:48
@Ukulina Čauky, moc moc děkuji za názor:) U nás v okrese je Adamů jen 1000. Celorepublikově je jich cca 47tis
Od dětství, kdy jsem měla Adama ve třídě na základní škole, jsem se s žádným Adamem nepotkala
Ani pracovně ani soukromě, ani nemáme žádného souseda Adama
Zřejmě jsou oblasti, kde je toto jméno mnohem rozšířenější než v oblastech jiných
Je to zajímavá statistika.
@Andromeda3 Na www.nasejmena.cz se to dá dohledat až na úroveň obce, a i věkově. My jsme Adama chtěli (bylo to jediné jméno, na kterém jsme se shodli s mužem, než jsem otěhotněla), ale jednak jich bylo moc, a druhak když už jsem byla „v tom“, tak mě to nějak přešlo ![]()
Strašně moc děkuji za tipy
Přiznám se, že Tobias je můj favorit a manžel by chtěl Marka
Adama máme jako záložní plán
Tak vám nevím, děvčátka, asi máme s manžou zvláštní vkus
Jsem strašně ráda za vaše názory, je to ohromná zodpovědnost pojmenovat lidského tvorečka, kterému to jméno pak zůstane napořád (pokud tedy nenavštíví matriku až mu bude 18let
)
Z vašeho výběru Adam. Marek mi nejde k příjmení, Tobias se mi moc nelíbí, promiň. @Slečna Ferka - zajímavé, měla jsem to uplne stejne, původně jsme chtěli Adama, pak se mi zdálo, ze je jich moc, abychom ve finále dali jméno, které je taky dost časté
. Adam se mi ale líbí stále.
@mag12 No my kdybysme měli kluka, tak by byl Vilém, to tak časté není. My máme hodně obyč příjmení, takže nějaké výstřednosti typu (typově) Leopold Novotný nebo Mathias Novotný nepřipadaly v úvahu: chtěli jsme „normální“ jméno, ale které nemá každý druhý.
@Slečna Ferka Krásné jméno Vilém. Sice si vždy vybavím hrdinu Viléma Tella
, ale i tak je to neotřelé a krásné jméno ![]()