Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Knihu bohužel nemám, ale pokud by tam to jméno nebylo, matrikářka by vám měla poskytnout číslo na paní Knappovou, a ta by bám musela udělat na to jméno posudek, stojí to cca 1500. Nebo se podívejte do statistiky, jestli to jméno někdo v ČR má, pokud ano, existuje i posudek. Kontaktujte matriku toho kraje, kde je dítě toho jména narozené a oni vám ten posudek poskytnou. Udělala jsem to takto nedávno s kečuánským jménem
Emina je u nás určitě povolené, má ho 7 lidí
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Přemýšlíme nad jménem pro naše dítě které čekáme v srpnu. Bude to holka buď Ellen Kučerová, Nicol Kučerová, nebo Zoe ( Zoi) Kučerová. Líbí se mi i Nina a Anežka. Poradíte prosím které se hodí nejvíc? Děkuji
popřípadě se nechám inspirovat i jinými jmény.
@renat83 Ke Kučerové nejlíp Anežka, pak Nina.
Ostatní nebrat. Nicol nebo Ellen Kučerová (nebo Zoe s anglickou výslovností), to je jak Jessica Vopršálková - echt cizí křestní, echt české příjmení.
Pokud by byla hokčička Nikola nebo Elena, tak taky cajk, ale ty Tvoje formy teda ne.
Souhlasím se @Slečna Ferka, hlavně ta „Zouí“ Kučerová je divná. Pokud nechceš českou variantu Elena nebo Nikola (což se mi oboje líbí a hodí se to), tak z tvého výběru se mi hodně líbí Nina.
@renat83 Mne osobne se libi Ellen Kucerova a nebodat treba Nikol Kucerova, s K ![]()
@renat83 Kučerová je jako Nováková. Buďte při zemi s těmi jmény. Mě by se líbila NIKOL, ale s K, nebo ELEN s jedním L. Ta Anežka taky.
@renat83 píše:
Přemýšlíme nad jménem pro naše dítě které čekáme v srpnu. Bude to holka buď Ellen Kučerová, Nicol Kučerová, nebo Zoe ( Zoi) Kučerová. Líbí se mi i Nina a Anežka. Poradíte prosím které se hodí nejvíc? Děkujipopřípadě se nechám inspirovat i jinými jmény.
Proboha, proc vymyslite takova jmena k ceskemu prijmeni? Zoe? To by nemohla byt Zoja? Ne ze by to znelo skvele, ale lip rozhodne.
@mroe píše:
Proboha, proc vymyslite takova jmena k ceskemu prijmeni? Zoe? To by nemohla byt Zoja? Ne ze by to znelo skvele, ale lip rozhodne.
Jen pro zajímavost - v roce 2015 se narodilo 108 dívek jménem Zoe, ale jen 4 se jménem Zoja. A ty roky okolo je to podobné.
Takže ve své generaci bude mnohem víc vyčnívat jako Zoja, než jako Zoe.
To je, když slyším o „takových“ jménech.
@Bábrdl píše:
Jen pro zajímavost - v roce 2015 se narodilo 108 dívek jménem Zoe, ale jen 4 se jménem Zoja. A ty roky okolo je to podobné.Takže ve své generaci bude mnohem víc vyčnívat jako Zoja, než jako Zoe.
To je, když slyším o „takových“ jménech.
Ale tady prece nejde o to, jestli bude vycnivat, ale ze se to nehodi k prijmeni…Vycnivat bude s takovym jmenem k prijmeni v kazdem pripade. Mne jen neni jasne, proc lide voli takova jmena k echt ceskemu prijmeni… ![]()
Mě Zoe Kučerová vůbec uši netrhá a klidně bych jí říkala Zoe, Zoui, Zoji…