Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
580
30.1.18 08:17

Chtěla jsem Stellu, ale nakonec jsme s manželem vybrali jiné jméno. Takže za mě ano!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
30.1.18 08:18

Nevidím na tom jménu nic špatného, klidně ho dejte… To bylo řečí, když jsme řekli, že budeme mít Ditu a dnes si nikdo nevzpomene, že se jim to nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
30.1.18 08:22

Stela je hezke jméno, tvrdé mi tedy nepřijde vůbec, sklonovani v pohode, dokonce ma spoustu zdrobnelin (typicky další námitka, „jak ji budete oslovovat“). Chapu, ze je neprijemne poslouchat, ze jméno, které jste vybrali je spatne. Po nasi zkušenosti s rodinou manžela, uz bych jméno pouze oznámila po porodu (taky jsme si vyslechli, ze je hrozne, tchyně nás bombardovala alternativními návrhy, uz si zvykli a nikdo to neřeší). Za me Stela :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
30.1.18 08:22

Nikoho jsme se neptali a po narození všem oznámili, že máme dceru Elianu. Když už je dítě na světě, nikomu nezbyde, než si zvyknout :mrgreen: Teď má přes půl roku, všichni si zvykli a jsou rádi, že v záplavě Sofinek a Emiček máme originální „Elišku“, Elu, Elču, Elinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
30.1.18 08:24

My mame Stellu. V Cechach s tim jmenem nikdy nikdo problem nemel, vetsina lidi spis rekne, ze ma krasne jmeno. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.1.18 08:28

Kamarádka má Alexe a Stelu..pořád si na Stelu nemůžu zvyknout, ale ne že by se mi nelíbilo..Prostě se mi nehodí k miminku ani teenegerovi..spíš ke starší usedlé paní no..ale jak říkám, tvrdé se mi nezdá, ale nějak hrozné.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
30.1.18 08:31
@Ukulina píše:
Redaktorum Novy se zda divne jmeno Živa :nevim:

a tobě ne? :mrgreen:
Možná ještě Ziva..( to je z nějakého seriálu ), ale Živa? no promin :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5894
30.1.18 08:37

Me se libi, trochu bych mela problem s jmenovkyni rostlinného tuku, ale Kazimira by mi prisla horsi, nebo Eleanora coz dala znama loni… A navic ji rikaji Laylo, jako. s jmenuje moje fena 8o :roll: pry, ze je to krasne jmeno pro psa, tak i pro dite :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
30.1.18 08:45

Vybrali jste s partnerem krásné jméno.
Frfňání okolí byl jeden z důvodů, proč jsme jména předem nesdělovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
30.1.18 08:47

Mně se nelíébí. Na druhou stranu, tvrdé mi nepřijde, skloňovat se dá taky normálně. dejte jméno, jaké se líbí vám a na ostatní kašlete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.1.18 08:51

My jsem chtěli taky, ale psáno Stella.
A nemyslím si, že nenajdeš pěkné tvary.
Vymyslíte si sami, až jí uvidíte, samo to naskočí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14618
30.1.18 08:59

Je to moc hezké, líbí se mi, ale je pravda, že když jsem ho zkoušela nadhodit u první dcery, tak přes manžela vůbec neprošlo a okolí se taky na to moc netvářilo, nechápu proč. Dáte Stelu s jedním L? Já to zdvojování písmen nemám ráda, je v tom pak zmatek, jak to napsat (Ema x Emma, Elen x Ellen atd.), ale zrovna Stella se mi tak líbí víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
30.1.18 09:06

Znám malé Stely dvě (jedna je teda Stella), za mě je to moc pěkné jméno, s jedním „L“ se mi líbí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.18 09:06

Mně teda vždycky naskočí „ještěže se nejmenuje Hera“, no. :oops: Ale to jen z legrace. Stela je hezké jméno, nepřipadá mi nijak divé.
Ale to mi nepřipadal ani náš Gabriel a okolí mě dost vyvedlo z omylu. :think: A co se tvrdosti týče, tak u nás jedna babička tvrdila, že je Gabriel hrozně tvrdé a druhá, že je to zženštilé jméno. Pak si vyber :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
656
30.1.18 09:10

Musím se přidat, Stela je hezké jméno, my máme Dianku a taky nám ji rodina neschvalovala, prý co nám to dítě udělalo, že ho tak trestáme :roll: :zed: dneska ji každý říká Didi, Dijuš a zvykli si. Stela byla taky moje alternativa, ale nakonec Diana vyhrála a teď čekáme kluka a já už každému říkám že to bude Melichar, aby mi dali pokoj, že to bude Honzík se taky dozví až potom, a ať se s tím každý popere po svém :lol: nenechte si do toho kecat, je to vaše rozhodnutí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze