Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla jsem Stellu, ale nakonec jsme s manželem vybrali jiné jméno. Takže za mě ano!
Nevidím na tom jménu nic špatného, klidně ho dejte… To bylo řečí, když jsme řekli, že budeme mít Ditu a dnes si nikdo nevzpomene, že se jim to nelíbilo.
Stela je hezke jméno, tvrdé mi tedy nepřijde vůbec, sklonovani v pohode, dokonce ma spoustu zdrobnelin (typicky další námitka, „jak ji budete oslovovat“). Chapu, ze je neprijemne poslouchat, ze jméno, které jste vybrali je spatne. Po nasi zkušenosti s rodinou manžela, uz bych jméno pouze oznámila po porodu (taky jsme si vyslechli, ze je hrozne, tchyně nás bombardovala alternativními návrhy, uz si zvykli a nikdo to neřeší). Za me Stela
.
Nikoho jsme se neptali a po narození všem oznámili, že máme dceru Elianu. Když už je dítě na světě, nikomu nezbyde, než si zvyknout
Teď má přes půl roku, všichni si zvykli a jsou rádi, že v záplavě Sofinek a Emiček máme originální „Elišku“, Elu, Elču, Elinku
My mame Stellu. V Cechach s tim jmenem nikdy nikdo problem nemel, vetsina lidi spis rekne, ze ma krasne jmeno. ![]()
Kamarádka má Alexe a Stelu..pořád si na Stelu nemůžu zvyknout, ale ne že by se mi nelíbilo..Prostě se mi nehodí k miminku ani teenegerovi..spíš ke starší usedlé paní no..ale jak říkám, tvrdé se mi nezdá, ale nějak hrozné.. ![]()
@Ukulina píše:
Redaktorum Novy se zda divne jmeno Živa
a tobě ne? ![]()
Možná ještě Ziva..( to je z nějakého seriálu ), ale Živa? no promin ![]()
Me se libi, trochu bych mela problem s jmenovkyni rostlinného tuku, ale Kazimira by mi prisla horsi, nebo Eleanora coz dala znama loni… A navic ji rikaji Laylo, jako. s jmenuje moje fena
pry, ze je to krasne jmeno pro psa, tak i pro dite
![]()
Vybrali jste s partnerem krásné jméno.
Frfňání okolí byl jeden z důvodů, proč jsme jména předem nesdělovali.
Mně se nelíébí. Na druhou stranu, tvrdé mi nepřijde, skloňovat se dá taky normálně. dejte jméno, jaké se líbí vám a na ostatní kašlete.
My jsem chtěli taky, ale psáno Stella.
A nemyslím si, že nenajdeš pěkné tvary.
Vymyslíte si sami, až jí uvidíte, samo to naskočí
Je to moc hezké, líbí se mi, ale je pravda, že když jsem ho zkoušela nadhodit u první dcery, tak přes manžela vůbec neprošlo a okolí se taky na to moc netvářilo, nechápu proč. Dáte Stelu s jedním L? Já to zdvojování písmen nemám ráda, je v tom pak zmatek, jak to napsat (Ema x Emma, Elen x Ellen atd.), ale zrovna Stella se mi tak líbí víc ![]()
Znám malé Stely dvě (jedna je teda Stella), za mě je to moc pěkné jméno, s jedním „L“ se mi líbí víc.
Mně teda vždycky naskočí „ještěže se nejmenuje Hera“, no.
Ale to jen z legrace. Stela je hezké jméno, nepřipadá mi nijak divé.
Ale to mi nepřipadal ani náš Gabriel a okolí mě dost vyvedlo z omylu.
A co se tvrdosti týče, tak u nás jedna babička tvrdila, že je Gabriel hrozně tvrdé a druhá, že je to zženštilé jméno. Pak si vyber ![]()
Musím se přidat, Stela je hezké jméno, my máme Dianku a taky nám ji rodina neschvalovala, prý co nám to dítě udělalo, že ho tak trestáme
dneska ji každý říká Didi, Dijuš a zvykli si. Stela byla taky moje alternativa, ale nakonec Diana vyhrála a teď čekáme kluka a já už každému říkám že to bude Melichar, aby mi dali pokoj, že to bude Honzík se taky dozví až potom, a ať se s tím každý popere po svém
nenechte si do toho kecat, je to vaše rozhodnutí ![]()