Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Marcam píše:
Markéta už se také nedává, co?
Moc ne, ale znam jednu triletou.
@Stevia píše:
Jinak z tech jmen pro holky se mi moc libi Marianka, ale v dnesni době bych to holce nemohla udelat
Nastesti mam kluky a zadny dire uz miz nebudu, tak me to netrapi
Co je na Mariane „zavadneho“? Normal jmeno, ne? ![]()
@Ukulina píše:
Co je na Mariane „zavadneho“? Normal jmeno, ne?
nejspíš narážka na slangové označení marihuany.
@pe-terka, @Silvie86 jj… jsem to já ![]()
To jméno naprosto nesnáším. Ne proto, že by se teď moc nedávalo. Mám to tak od dětství, přestože v té době se občas vyskytlo. Na ZŠ jsme dokonce byly 2 Jarmily ve stejné třídě. Nemám ráda ani jeho další tvary… Jarmilka (cvička), Jarma (karma) a úplně alergická jsem na Jarča a Jaruš. Mám k němu tak silně negativní vztah, že se do telefonu nikdy nepředstavuji celým jménem, přestože řada mých kolegů to dělá. Dokonce i v mailech přátelům se podepisuji jen jako J.
@Seren chápu tě. Jen jsem zvědavá, jak tu změnu zrealizuješ v praxi, mám na mysli v zaběhlých mezilidských kontaktech. Jarmila a Laura je docela odlišné jméno, jak to řekneš těm, co tě běžně znají jako Jarmilu?
Rozhodně ti fandím a tvou motivaci chápu
Ale v praxi to bude asi zpočátku zvláštní. I když - známí si zvyknou.
@pe-terka Přesně tak… známí si zvyknou. Většina přátel, se kterými jsem to probírala, mi už teď říká Lauro. Jedna kámoška si mě tak dokonce uložila i do telefonu
Nejhorší by to asi bylo v práci, protože dělám v celkem velké firmě. Tak by trvalo, než by si zvykli všichni, se kterými jsem tam v nějakém kontaktu. Ale jelikož budu měnit zaměstnání, říkám si… nová práce, nové jméno… nový život
![]()
@Seren tak to máš dobrou přejmenovávací strategii
Tak hodně štěstí, (skoro) Lauro
!
Taky je zvláštní, že dřív jsem se se jménem Laura téměř vůbec nesetkávala při žádné příležitosti. A teď každou chvíli. Druhý den poté, co jsem ho vybrala, pustím facebook a jako první příspěvek úplně nahoře vidím video z youtube z America's Got Talent, kde byla nějaká holčička jménem Laura. Nedávno jsem začala sledovat seriál, kde se tohle jméno poměrně často zmiňuje. V pondělí opakovali Ženy v pokušení a přestože jsem to viděla už několikrát, až teď jsem zaregistrovala, že dcera hlavní hrdinky se jmenuje Laura. Před pár dny jsem četla na netu rozhovor s nějakou psycholožkou jménem Laura… Prostě na mě tohle jméno poslední dobou hrozně často vyskakuje ze všech stran. Že by znamení? ![]()
@pe-terka Děkujiiiii
Rozhodnutí změnit jméno přišlo jako první. Práci jsem měnit nechtěla, ale zaměstnavatel se rozhodl pro organizační změny ![]()
Tak my mame tradicky afriku 1.dcera Osinachi Perpetua 2.dcera Nneka Vivian
![]()
@Seren Držím palce ať okolí tolik neřeší a hlavně tobě ať s novým jménem ztotožníš
Jinak změna jména je důležitá v tom, že se ti změní celý život a doufám, že hlavně k lepšímu
![]()
@Silvie86 Moc děkuji
Nedávno jsem se dívala na charakteristiku jmen a ačkoliv na tyhle věci moc nejsem, stejně mi to zůstalo v paměti. Laura je prý vyloženě pozitivní jméno, přináší nositelkám štěstí. Jarmila je přesný opak, může život ovlivnit negativně. Tak třeba se i na mě aspoň trochu usměje štěstí ![]()
@Seren Ještě i Liliana, Silvie, Anastázie… No je jich víc pozitivních než negativních
![]()
@Silvie86 To je. A zrovna já jsem musela vyfasovat negativní
![]()
@Seren Drzim palce, at ti zmena prinese stesti v zivote! Ja cely druhy stupen ZS tvrdila, ze se prejmenuju, ale nakonec jsem se se jmem smirila a jsem ted na nej hrda.