Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kacule586 píše:
My budeme mít Laurinku, dnes už to zas tak netradiční není.
U dcery ve školce byly Laury tři.
Ale je jasné, že nejde paušalizovat.
Laura je krásné jméno.
Laura mě taky už přijde profláklé, ale každé ho věc… Ale pěkné jméno
![]()
Chci se zeptaz zda je netradiční dát holce nebo klukovi cizí jméno??
@Silvie86 Osobně žádnou Lauru neznám a i kdyby jo, nebudu to řešit. Důležité pro mě je, jestli se mi jméno líbí a je mi jedno, kolik jeho nositelek běhá po světě
A jak píšete… je to pěkné jméno a všichni, se kterými jsem to konzultovala, mi řekli, že se na mě hodí ![]()
@Seren Vy jste Laura? Mám sestřenku a od kámošek a známých dcery… Mě se osobně líbí, ale už máme v rodině
… Jen píšu, že je profláklé kvůli tomu, že nebudete IN ( doufám, že pochopíte jak to myslím
)… Se tu všichni předbíhají kdo dá jaké jméno
… Mě se líbí jméno co frčelo tak ve 20., 30. a 40. letech, ty známější… Ale třeba se mě začalo moc líbit jméno Tekla, ale to už je opravdu úlet a asi by ani neprošlo
![]()
@Silvie86 Nejsem, ale doufám, že brzy budu
Jen chci o svém rozhodnutí předem informovat rodiče a jelikož nebydlíme ve stejném městě, nevídáme se tak často, jak bych chtěla. Sice jsme téměř v každodenním telefonickém kontaktu, ale tohle chci udělat osobně ![]()
Jasně, chápu, jak jste to myslela
Zrovna na mě by se hodně netypické a extravagantní jméno nehodilo, nejsem typ člověka, který by rád nějak moc vyčníval. A taky je určitě rozdíl dát netradiční jméno malému dítěti, mezi jehož vrstevníky nebudou podobná jména zas až tak nezvyklá, nebo dospělému člověku, který by s ním poutal hodně pozornosti.
@Seren Nejsi ty ta Jarmila nebo Jaroslava? Mám pocit, že jsem tu už v nějaké diskusi na někoho takového, kde se plánuje přejmenovat, narazila…
@Marcam Markétku má kamaradka, je ji 5.(Markétce
,) za mě moc hezké jméno…
@Marcam píše:
Markéta už se také nedává, co?
málo…Malé znám dvě, každá z jiného kraje.
@pe-terka Taky sem si teď co to čtu, že to možná bude ta Jarmila @Seren
… Jo no to je právě to, že se teď už nepoužívá, ale mě se přitom moc líbí ![]()
Jinak z tech jmen pro holky se mi moc libi Marianka, ale v dnesni době bych to holce nemohla udelat ![]()
Nastesti mam kluky a zadny dire uz miz nebudu, tak me to netrapi ![]()
@Stevia Mariánku znám jednu a té je tak 35 let a Markéty znám 3 dospělé a teĎ jednu 2 měsíční ![]()
@Stevia A co víš? Třeba se ještě rozhodnete a bude to Mariánka nebo Markétka ![]()