Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1563
15.1.16 11:10
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunu :-D Alespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?

Jeremiáš, Barnabáš, Lukáš (jen dvoj :mrgreen: ), Leoš… Moc těch jmen není :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
15.1.16 11:12
@Bábrdl píše:
Ježiš, tak se hned nerozčiluj.
Proč se hned durdíš, když ti napíše někdo něco, co nevíš? :nevim:Já kdybych chtěla dát jméno, které bude v generaci toho dítěte originální, volila bych třeba Lenka.

Vzpomela jsem si na rozhovor s Elijahem Woodem, divil se tomu, jak jeho jmeno cesi vyslovuji, obzvlaste divne kdyz to skandovali ve velkem :D Protoze to vyslovovali jako Iljah a znelo jako alah.

• Citovat
  • Upravit
684
15.1.16 11:16

@Papuchalka a jak se ten Elijah čte správně? Já říkám pro jistotu Frodo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
15.1.16 11:21
@Banshee1234 píše:
@Papuchalka a jak se ten Elijah čte správně? Já říkám pro jistotu Frodo :D

Neumim to presne napsat foneticky, Ilajdža by mozna odpovidalo.

Tady je stranka s vyslovnosti u spousty jmen http://www.helpforenglish.cz/…-vyslovnosti

• Citovat
  • Upravit
931
15.1.16 11:30

@A-nonym94 Láli,Lálinka, Laurinka, Lolinka, Loli, pritel ji obcas rekne Leelo, kdyz zlobi tak je to Lolek :mrgreen:
Miuška, Miuš, Mia
Miu jsme volili kvuli prijmeni. Jmenuje se celym jmenem Laura Mia Gebauerová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
15.1.16 11:51

@Bábrdl

Doma mu říkáme jen Lío :)
A Charlotte nikdy nikdo neřekl Loty…všichni říkají buď Charlotte nebo Charlottko..tak jak to slyší od náš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
15.1.16 11:56

@A-nonym94

Lionel a Leo jsou si hodně blízká jména…My Lionelkovi říkame Lío… Lionel znamena mladý lev a Leo, nebo i Leon je jen Lev…
Lionel Messi si taky říká bud Lio, Leo…To jméno se může skloňovat na oboje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.16 11:57

Teodor :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.1.16 11:59
@A-nonym94 píše:Tu už v rodině máme.. dokonce dvě, jak tak přemášlím :)

A kolik jim je? :lol: Já jich taky mám v rodině plno. Proto si sázím, že v té „malé“ generaci jich bude málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.16 12:00

@maracuja Kornelius Kobližek? :D je dobře, že ti ho okolí neschvaluje :)) určitě najdete lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
15.1.16 12:01

@A-nonym94 Břítelův brácha je taky Dominik a říkáme mu Dome a nebo Niku :) Mě se to jméno líbilo, ale bylo nám zakázáno, že přece nebudou dva. Jinak u nás na Plzeňsku jsou dvě Lily v kraji, takže nevěřím tomu, že by se sešly ve škole. To třeba v Praze jich je 28, tak tam se o tom dá uvažovat, že se sejdou. Zase tak časté jméno to není. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
15.1.16 12:02

@dortiky.ostrava :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To asi nemělo být na mě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
15.1.16 12:54

Tak u nás (teda u tatínka) vede Eleonora (Eleanor), v závěsu Izabela. Doma máme Nelinku…za 11 týdnů mám porod a ještě nemáme ustálené jméno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
15.1.16 13:37
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunu :-D Alespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?

Jindřich. Nebo Bedřich. Kornelius Koblížek? To mi přijde jako jméno z Harryho Pottera. Co Pius? Kudrlinka a nemá tři slabiky. A holku Sylvičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
15.1.16 13:39

@Junkyska Já četla za 11 měsíců a říkám si, to je nějaké divné :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze