Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunuAlespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?
Jeremiáš, Barnabáš, Lukáš (jen dvoj
), Leoš… Moc těch jmen není
![]()
@Bábrdl píše:
Ježiš, tak se hned nerozčiluj.
Proč se hned durdíš, když ti napíše někdo něco, co nevíš?Já kdybych chtěla dát jméno, které bude v generaci toho dítěte originální, volila bych třeba Lenka.
Vzpomela jsem si na rozhovor s Elijahem Woodem, divil se tomu, jak jeho jmeno cesi vyslovuji, obzvlaste divne kdyz to skandovali ve velkem
Protoze to vyslovovali jako Iljah a znelo jako alah.
@Papuchalka a jak se ten Elijah čte správně? Já říkám pro jistotu Frodo ![]()
@Banshee1234 píše:
@Papuchalka a jak se ten Elijah čte správně? Já říkám pro jistotu Frodo
Neumim to presne napsat foneticky, Ilajdža by mozna odpovidalo.
Tady je stranka s vyslovnosti u spousty jmen http://www.helpforenglish.cz/…-vyslovnosti
@A-nonym94 Láli,Lálinka, Laurinka, Lolinka, Loli, pritel ji obcas rekne Leelo, kdyz zlobi tak je to Lolek ![]()
Miuška, Miuš, Mia
Miu jsme volili kvuli prijmeni. Jmenuje se celym jmenem Laura Mia Gebauerová.
Doma mu říkáme jen Lío ![]()
A Charlotte nikdy nikdo neřekl Loty…všichni říkají buď Charlotte nebo Charlottko..tak jak to slyší od náš ![]()
Lionel a Leo jsou si hodně blízká jména…My Lionelkovi říkame Lío… Lionel znamena mladý lev a Leo, nebo i Leon je jen Lev…
Lionel Messi si taky říká bud Lio, Leo…To jméno se může skloňovat na oboje ![]()
@A-nonym94 píše:Tu už v rodině máme.. dokonce dvě, jak tak přemášlím
A kolik jim je?
Já jich taky mám v rodině plno. Proto si sázím, že v té „malé“ generaci jich bude málo.
@maracuja Kornelius Kobližek?
je dobře, že ti ho okolí neschvaluje
určitě najdete lepší ![]()
@A-nonym94 Břítelův brácha je taky Dominik a říkáme mu Dome a nebo Niku
Mě se to jméno líbilo, ale bylo nám zakázáno, že přece nebudou dva. Jinak u nás na Plzeňsku jsou dvě Lily v kraji, takže nevěřím tomu, že by se sešly ve škole. To třeba v Praze jich je 28, tak tam se o tom dá uvažovat, že se sejdou. Zase tak časté jméno to není. ![]()
Tak u nás (teda u tatínka) vede Eleonora (Eleanor), v závěsu Izabela. Doma máme Nelinku…za 11 týdnů mám porod a ještě nemáme ustálené jméno ![]()
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunuAlespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?
Jindřich. Nebo Bedřich. Kornelius Koblížek? To mi přijde jako jméno z Harryho Pottera. Co Pius? Kudrlinka a nemá tři slabiky. A holku Sylvičku.
@Junkyska Já četla za 11 měsíců a říkám si, to je nějaké divné
.