Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme příjmení Hakr/ová a holka bude Lily, kluk by byl Erik. Všichni nás od toho odrazovali, ale my si za tím stojíme, taky jsme chtěli aby se nesešli 3 stejná jména ve třídě, aby jméno nebylo tak časté a šlo zdrobnit a přitom bylo krátké a hodilo se k příjmení. Jinak mě se ještě líbí Valerie. Jinak Scarlett Heczko/vá si myslím že taky nezní nijak hrozně. Takže bych se toho nebála. My původně chtěli i u holky tu krátkou verzi příjmení(jen Hakr), ale když jsme viděli jaký problém byl u nás na matrice zapsat jenom jméno Lily, tak už jsme to radši neřešili ![]()
@neila Přesně
Někdy jsou to šílenosti.. I když je fakt, že zdání klame.. mě se vždy líbilo jméno Sebastián - teď jsem jednoho měla v práci a vůbec mi to nešlo přes pusu, takže jsem od toho ustoupila.. Naopak, když mi maminka sdělila jméno syna Justin, tak jsem si říkala pane bože, kam dali rozum a pak, když jsme si hráli a víc jsem ho oslovovala, tak se mi Justy vlastně začalo líbit.. Asi je to i o zvyku ![]()
@Ukulina Za mě Jindřich teda ne.. jednu dobu jsem randila s Jindřichem a vůbec jsem nevěděla, jak mu říkat ![]()
Já jsem žádného svého partnera nikdy neoslovovala jménem, ať ho měl sebeobyčejnější a sebelíp skloňovatelné. Prostě to neumím. Ale doma by Jindřichovi mohli klidně říkat Jindro ![]()
Mame doma Charlotte a Lionel ![]()
Jeste se mi libi Lilliene a Leon ![]()
Příspěvek upraven 15.01.16 v 10:38
@A-nonym94 Alexandra je nádherné jméno.
Saša brrrr. Jako samostatné jméno beru, ale jako zkrácenina Alexandry prostě brrrr. ![]()
Scarlett se mi líbí a k tomu příjmení sedí. ![]()
Mimochodem znáte knížku Robin od Frýbové? Tam se na konci Scarlett narodila, žel v pokračování z ní udělala Kari.:-)
@ivcii Tak nevím, ale myslím si, že dneska se právě Lilinky ve třídách sejdou… nebo aspoň já jich znám mraky už teď… Ale taky se mi to líbí
A Erik byl kdysi můj favorit, pak jsem poznala na škole kluka se stejným jménem a bylo po zalíbení ![]()
@A-nonym94 asi ano, na tom něco bude. Já se setkala jen s 3 jmény, které byly fakt extrém. Jedna byla Anne-Marie Wesserle (ok, ta zní cize, průšvih byl, že žili tady), druhá paní má dvě dcery, jmenovala se Zahradová a jedna dcera je Jessica a druhá Jennifer
Pak jsem ještě někde v diskuzi zahlédla jméno Angelina Sabrine Klobučníková, to už je fakt na odborníka ![]()
Vzdycky jsem chtela Alexandr / Alexandra, ale jak jste uz psaly, ta zkratka je desna. Libi se mi zkratka Alex, Lex, Lexi.
Jako mala bych dala cokoliv za originalni jmeno ![]()
@Correy Tak já taky svému říkám různě, ale přece jen, když jsme někde ve společnosti, tak na něj nebolám Pejsánku.. ale jménem ![]()
@Chaarlynecka Charlotte se mi moc líbí, ale mám strach z Lotky nebo podobné zkomoleniny
A Lionel…? Teď zrovna koukám na seriál, kde se jeden chlápek jmenuje Lio.. pěkné ![]()
@Flyingfrog Jojo.. je to hnus
A nečetla.. ani nevím co to je.. A jak ze Scarlett přišli na Kari to nechápu
Mě se moc líbí Letty… jako zkratka ![]()
@A-nonym94 píše:@Chaarlynecka Charlotte se mi moc líbí, ale mám strach z Lotky nebo podobné zkomoleniny
A Lionel…? Teď zrovna koukám na seriál, kde se jeden chlápek jmenuje Lio.. pěkné
Výslovnost „lio“ je v angličtině pro Leo
@neila To když jsem byla malá, jsem si říkala, že budu mít dvojčata Jennifer (Jenny) a Jessicu (Jessy)
Taky mě to přešlo
Jinak mě se hrozně líbí Angelika.. ale jak jí pak budeme říkat? Nijak
Takže nic..
@Papuchalka Mě se víc líbí teď moderna Alex… ale když jsem já Alexandra, tak by to bylo asi divné ![]()
@Bábrdl A kruci.. tak potom nevím, jak bych Lionelovi říkala… ![]()
@A-nonym94 píše:
@Bábrdl A kruci.. tak potom nevím, jak bych Lionelovi říkala…
U nás? Jasně, že klidně lio ![]()
Psala jsem to jako zajímavost.
@A-nonym94 píše:
@neila To když jsem byla malá, jsem si říkala, že budu mít dvojčata Jennifer (Jenny) a Jessicu (Jessy)Taky mě to přešlo
Jinak mě se hrozně líbí Angelika.. ale jak jí pak budeme říkat? Nijak
Takže nic..@Papuchalka Mě se víc líbí teď moderna Alex… ale když jsem já Alexandra, tak by to bylo asi divné
No jak, prece Markyza andelu
Ja bych Bianku asi zkracovala na Bi, trošku mi to pripomina jmeno Bree