Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
283
15.1.16 10:18
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunu :-D Alespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?

Tak mě se moc líbí Bianka, ale opět problém tady u nás.. zkrácenina nebo zdrobělina? Není prostě :D nebo bude škaredá… Za mě teda buď Sofi nebo k vašemu přijímení ta Vendulka - pěkné moc :) A kluk… nesplňuje kritéria, ale kamarádka má Fabián a je to fakt moc pěkné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8919
@A-nonym94 píše:
@Ukulina Mě se líbí spousta jmen, jen vždycky přemýšlím nad tím, jak tomu dítěti potom říkat… a hned se seznam zkrátí… Někdy jsou jména krásná, ale zdroběliny či zkratky strašné - můj názor… (např.. Agáta - Aguš, hrůza)

Taky mě zdrobněliny odradily od spousty jmen.. Třeba můj partner - Jaroslav.. Krásné staročeské jméno :-) Ale Jarda? Jára? Slávek? :zed: Hrůza.. A to samé já.. Karolína - super jméno, na které bych si v životě nestěžovala.. Ale nesnáším oslovení Kája a říká mi tak samozřejmě 99% lidí.. Takže taky u dítěte hodně přemýšlím o tom, jak se mu pak bude říkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
@A-nonym94 píše:
@Ukulina Mě se líbí spousta jmen, jen vždycky přemýšlím nad tím, jak tomu dítěti potom říkat… a hned se seznam zkrátí… Někdy jsou jména krásná, ale zdroběliny či zkratky strašné - můj názor… (např.. Agáta - Aguš, hrůza)

Chápu. Tak jsem to tak měla. Jsou krásná jména, ale nejde je zdrobňovat a to já potřebuju, mluvím česky, žiju v Česku, jsem Češka, tak chci své dítě oslovovat ne jen základní formou jména, kterou tada používám taky ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
15.1.16 10:19
@A-nonym94 píše:
@Papuchalka Jo… tak můj přítel se zamiloval do Ryana… no nevím :D to mi přijde ještě šílenější než Scarlett :D (my taky zatím žádné dítko na obzoru nemáme) Jinak Jimmy je taky pěkné, ale zase… jak mu budeš říkat zdrobělinou?
@marketa0211 Lauru má sestřenice, krásné, ale jak takové holčičce říkáte?? A Miu má kamarádka psa a teď se druhé kamarádce narodila holčička… Taky se mi to líbí, ale opět… jak jí říkáš? Ty zkratky a zdroběliny potom, to je oříšek, ať to nezní hnusně…

Jimmy je zdrobnelina jmena James :) Partner navrhuje jmena typu Valburga a tak (okej to neni ceske, ale nemecke) Ja obecne male deti nazyvam „prcek“ nemuzu si pomoci, segra se hrozne dlouho rozcilovala :D
Ryan je super!

• Citovat
  • Upravit
283
15.1.16 10:21

@Correy Přesně… Já jsem třeba Alexandra - krásné, vznešené a neobvyklé jméno… ale co… všichni mi říkala Saša… hnus… a těžko to teď všechny přeučovat na Alex.. Je pravda, že pár jedinců mi říká Alex, Alexo nebo Alexíno, ale ta Saša je prostě zaběhnutá a je to strašné.. Když mě něco osloví Saši, tak to ještě jde, ale jakmile je na konci to O, tak umírám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527

Já tomuto moc neholduji. Jednou jsme Češi a máme krásná jména. Třeba u nás má holcina Theodoru a Fabiána. Krásné. Ale jak už tady bylo zmíněno, je to subjektivní. Když už, tak se mi moc líbí Abigail.Snad to píšu správně, znám to jen z mluvy..ale zas. Scarlet Heczko/vá nezní nijak hrozně. Je to jedna z těch hezcich variant, občas tady čtu fakt hrůzy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunu :-D Alespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?

Kornelius - no, proč ne. :think: Ale nijak mě to nezaujalo, nic mi to neříká. Ko - Ko nemusí být takový problém, pokud příjmení není třeba Kokta. To by byla pěst na oko. :lol:

Jindřich - hezké, mužné, jde zdrobnit, není tak časté. Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@A-nonym94 píše:
Tak mě se moc líbí Bianka, ale opět problém tady u nás.. zkrácenina nebo zdrobělina? Není prostě :D nebo bude škaredá… Za mě teda buď Sofi nebo k vašemu přijímení ta Vendulka - pěkné moc :) A kluk… nesplňuje kritéria, ale kamarádka má Fabián a je to fakt moc pěkné…

Bianka je krátké samo o sobě :-) Nevadilo by mi říkat jí jenom tak.. A děkuju za názor, Vendulka je taky taková moje :srdce: Ale ve výsledku se prostě vážně nemůžu rozhodnout

• Citovat
  • Upravit
15225
15.1.16 10:23
@A-nonym94 píše:
@Correy Přesně… Já jsem třeba Alexandra - krásné, vznešené a neobvyklé jméno… ale co… všichni mi říkala Saša… hnus… a těžko to teď všechny přeučovat na Alex.. Je pravda, že pár jedinců mi říká Alex, Alexo nebo Alexíno, ale ta Saša je prostě zaběhnutá a je to strašné.. Když mě něco osloví Saši, tak to ještě jde, ale jakmile je na konci to O, tak umírám…

Jo, to znám. Nemám ráda, když mě oslovují zdrobnělinou, ideální je základní varianta. Rodina, kamarádi pak používají domácí podobu mého jména, která je velmi specifická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:24

@Ukulina Přesně tak.. navíc já jí můžu stokrát říkat já nevím Konstanc, ale ve školce stejně bude Konstancka a podobně :roll: Je to tak, měli by lidé přemýšlet i nad tímto, když vybírají jména..

@Papuchalka Aaaaha :D Tak to mě nenapadlo :oops: :mrgreen: No tak ten Val něco to už je extrém :D Asi jako u mě v práci se jedna holčička jmenuje Oriona.. no fakt prima :D Jinak Ryan je krásné, ale zase a opět.. jak mu pak budeme říkat? Ryaenku? No prostě hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 10:26
@Ukulina píše:
Kornelius - no, proč ne. :think: Ale nijak mě to nezaujalo, nic mi to neříká. Ko - Ko nemusí být takový problém, pokud příjmení není třeba Kokta. To by byla pěst na oko. :lol:Jindřich - hezké, mužné, jde zdrobnit, není tak časté. Ano.

No příjmení je Kobližek, jak už jsem psala u holky.
Díky :-)

• Citovat
  • Upravit
15225
15.1.16 10:26
@Anonymní píše:
Bianka je krátké samo o sobě :-) Nevadilo by mi říkat jí jenom tak.. A děkuju za názor, Vendulka je taky taková moje :srdce: Ale ve výsledku se prostě vážně nemůžu rozhodnout

Bianka - krásné jméno. Nemusí se zdrobňovat. A další tvary přijdou časem, až bude na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
15.1.16 10:29
@A-nonym94 píše:
@Ukulina Přesně tak.. navíc já jí můžu stokrát říkat já nevím Konstanc, ale ve školce stejně bude Konstancka a podobně :roll: Je to tak, měli by lidé přemýšlet i nad tímto, když vybírají jména..@Papuchalka Aaaaha :D Tak to mě nenapadlo :oops: :mrgreen: No tak ten Val něco to už je extrém :D Asi jako u mě v práci se jedna holčička jmenuje Oriona.. no fakt prima :D Jinak Ryan je krásné, ale zase a opět.. jak mu pak budeme říkat? Ryaenku? No prostě hrůza

Vsak chlapovy navrhy neberu v potaz :D Podporuji ho ve vsem co dela a rada slysim jeho nazor (ve spouste ustoupim), ale do neceho proste mluvit nebude :D

Ja jsem naucena, ze jmeno je cele a zdrobnelinu vnimam divne a to je me jmeno pomerne tvrde. Jak nekde od nekoho slysim zdrobnělinu, dumam jestli se zname od detstvi nebo co dava tomu člověku opravněni mi tak rikat :D Vyjimkou je partnerova rodina, jsou fajn a jsou starsi, tak mohou.

• Citovat
  • Upravit
283
15.1.16 10:29
@LennaZS Abigail jsem měla ve školce… taky pěkné jméno i zdroběliny.. Abi, Abinka.. mě se taky moc líbí :) A Fabiána má kamarádka a to je super.. moc hezké.. :)
@Ukulina Za mě Jindřich teda ne.. jednu dobu jsem randila s Jindřichem a vůbec jsem nevěděla, jak mu říkat :D
@Anonymní píše:

No to sice jo, ale ve školkách, školách si tu zkráceninu/zdrobělinu stejně nějakou udělají…

@Ukulina No právě… ale pokud jsi Karolína, tak se mi nejvíc nabízí Karol.. Kája je špatné… opět z krásného jména udělaná zombie :D (bez urážky :kytka: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.1.16 10:30
@A-nonym94 píše:

svatá pravda! Ty zdrobněliny jsou smrt… já kolikrát přemýšlím, jak se chudák děcko vůbec jmenuje, když rodiče vytáhnou nějakou příšernou zkratku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze