Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Tersuita píše:
@A-nonym94 Netradiční jména neletí a když moc letí, přestávají býti netradičníScarlett bych nedala, mám raději neobvyklá jména, která ale znějí česky (byť původem většinou česká nejsou)…ovšem pokud už bych chtěla Scarlett, nechala bych k tomu nepřechýlené příjmení Heczko, pak by mi to znělo docela hezky.
Pod toto se podepisuji. Nenapsala bych to jinak.
A mně zase zní hezky Scarlett Heczková.. Je fajn, že to není typicky české příjmení, takže se k tomu to cizí jméno může dát.. Ale osobně bych takový extrém taky nedala
@Papuchalka A jaké tedy máte?
@LennaZS @Tersuita Mě ta Scarlett prostě přirostla k srdci, nevím… stejně jako kdysi Sofie nebo Valentýna… jenže těch je všude kolem spousta…
@A-nonym94 to vaše příjmení se čte „Hečko“? Pokud ano, tak zas tak neobvykle nezní a nejsem si jistá, že se k němu bude hodit třeba Scarlett. Asi bych hodně přemýšlela, abych s tím dítě nevytrestala… Mě by k němu pasovalo spíš jméno Sára, Sandra, Melisa…něco takového ![]()
@Correy Dneska je to těžko, chci něco kde se pak nepotkají 3 ve třídě… a scarlett mi právě nepříjde zase tak „cizí“ jako Jessica nebo podovně.. ani nijak brutální jako nevím Theodora nebo tak… Navíc zkratka Letty je krásná a jednoduchá.. ale to asi vidím zkresleně, když jsem teď momentálně do toho jména tak zblázněná ![]()
Mne to přijde jak od kolotocu
k takovému příjmení bych spíše volila neco klasictejsiho, aby se to trochu srovnalo. Třeba Ester - to neni tak časté, ale nerve to uši
@neila Melisa je taky pěkné… to máte pravdu.. Sárinka taky, ale tu už v rodině máme ![]()
@Correy píše:
A mně zase zní hezky Scarlett Heczková.. Je fajn, že to není typicky české příjmení, takže se k tomu to cizí jméno může dát.. Ale osobně bych takový extrém taky nedala
Tak nějak to mám taky. Raději Scarlett Heczková. Heczko by mi přišlo už moc a jako touha po světovosti.
Podívejme se na Scarlett Wilkovou z MF, jako malá exotka, teď to nikomu nepřijde, všichni si zvykli. Scarlett pro mě je „normálnější“ než Jessika, přestože ta je častější. U jmen je to ale těžké, je to velmi subjektivní.
@A-nonym94 píše:
@Papuchalka A jaké tedy máte?
@LennaZS @Tersuita Mě ta Scarlett prostě přirostla k srdci, nevím… stejně jako kdysi Sofie nebo Valentýna… jenže těch je všude kolem spousta…
Jeste nemame to dite, ale chlapecek bude James - Jimmi a holcicka Kassandra/Cassie/Cassidy nejaka takova alternativa
Mame cizi prijmeni ale ti lidi jsou v CR pouze dva, tak se mi nechce psat. Ta Scarlett porad u toho navrhu lezi v zavorce, mozna jako druhe jmeno? Nevim ![]()
Jsem v tomhto ujeta a partner me podporuje, jeho navrhy jsou horsi, v dobrem rozmaru saha k fakt silenym staroceskym jmenum.
@Ukulina Mě se líbí spousta jmen, jen vždycky přemýšlím nad tím, jak tomu dítěti potom říkat… a hned se seznam zkrátí… Někdy jsou jména krásná, ale zdroběliny či zkratky strašné - můj názor… (např.. Agáta - Aguš, hrůza)
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..
A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunu
Alespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?
@Papuchalka Jo… tak můj přítel se zamiloval do Ryana… no nevím
to mi přijde ještě šílenější než Scarlett
(my taky zatím žádné dítko na obzoru nemáme) Jinak Jimmy je taky pěkné, ale zase… jak mu budeš říkat zdrobělinou?
@marketa0211 Lauru má sestřenice, krásné, ale jak takové holčičce říkáte?? A Miu má kamarádka psa a teď se druhé kamarádce narodila holčička… Taky se mi to líbí, ale opět… jak jí říkáš? Ty zkratky a zdroběliny potom, to je oříšek, ať to nezní hnusně…
Scarlett jsem holcicce chtela dat, ale pak jsem si uvedomila, ze i v USA by to bylo na hrane
Takze mam pro budouci deti vybrana u nas atypicka, ale v cizine bezna jmena a o to mi slo