Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Papuchalka
15.1.16 09:58

Scarlett jsem holcicce chtela dat, ale pak jsem si uvedomila, ze i v USA by to bylo na hrane :D Takze mam pro budouci deti vybrana u nas atypicka, ale v cizine bezna jmena a o to mi slo :)

• Citovat
  • Upravit
Gianela
15.1.16 09:58

Syn je Artur

• Citovat
  • Upravit
2527
15.1.16 10:01
@Tersuita píše:
@A-nonym94 Netradiční jména neletí a když moc letí, přestávají býti netradiční :D Scarlett bych nedala, mám raději neobvyklá jména, která ale znějí česky (byť původem většinou česká nejsou)…ovšem pokud už bych chtěla Scarlett, nechala bych k tomu nepřechýlené příjmení Heczko, pak by mi to znělo docela hezky. :)

Pod toto se podepisuji. Nenapsala bych to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8919
15.1.16 10:05

A mně zase zní hezky Scarlett Heczková.. Je fajn, že to není typicky české příjmení, takže se k tomu to cizí jméno může dát.. Ale osobně bych takový extrém taky nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:05

@Papuchalka A jaké tedy máte?
@LennaZS @Tersuita Mě ta Scarlett prostě přirostla k srdci, nevím… stejně jako kdysi Sofie nebo Valentýna… jenže těch je všude kolem spousta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.1.16 10:07

@A-nonym94 to vaše příjmení se čte „Hečko“? Pokud ano, tak zas tak neobvykle nezní a nejsem si jistá, že se k němu bude hodit třeba Scarlett. Asi bych hodně přemýšlela, abych s tím dítě nevytrestala… Mě by k němu pasovalo spíš jméno Sára, Sandra, Melisa…něco takového :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:07

@Correy Dneska je to těžko, chci něco kde se pak nepotkají 3 ve třídě… a scarlett mi právě nepříjde zase tak „cizí“ jako Jessica nebo podovně.. ani nijak brutální jako nevím Theodora nebo tak… Navíc zkratka Letty je krásná a jednoduchá.. ale to asi vidím zkresleně, když jsem teď momentálně do toho jména tak zblázněná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.1.16 10:08

Mne to přijde jak od kolotocu :lol: k takovému příjmení bych spíše volila neco klasictejsiho, aby se to trochu srovnalo. Třeba Ester - to neni tak časté, ale nerve to uši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:09

@neila Melisa je taky pěkné… to máte pravdu.. Sárinka taky, ale tu už v rodině máme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.1.16 10:09
@Correy píše:
A mně zase zní hezky Scarlett Heczková.. Je fajn, že to není typicky české příjmení, takže se k tomu to cizí jméno může dát.. Ale osobně bych takový extrém taky nedala

Tak nějak to mám taky. Raději Scarlett Heczková. Heczko by mi přišlo už moc a jako touha po světovosti. :) Podívejme se na Scarlett Wilkovou z MF, jako malá exotka, teď to nikomu nepřijde, všichni si zvykli. Scarlett pro mě je „normálnější“ než Jessika, přestože ta je častější. U jmen je to ale těžké, je to velmi subjektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
15.1.16 10:10
@A-nonym94 píše:
@Papuchalka A jaké tedy máte?
@LennaZS @Tersuita Mě ta Scarlett prostě přirostla k srdci, nevím… stejně jako kdysi Sofie nebo Valentýna… jenže těch je všude kolem spousta…

Jeste nemame to dite, ale chlapecek bude James - Jimmi a holcicka Kassandra/Cassie/Cassidy nejaka takova alternativa :) Mame cizi prijmeni ale ti lidi jsou v CR pouze dva, tak se mi nechce psat. Ta Scarlett porad u toho navrhu lezi v zavorce, mozna jako druhe jmeno? Nevim :D
Jsem v tomhto ujeta a partner me podporuje, jeho navrhy jsou horsi, v dobrem rozmaru saha k fakt silenym staroceskym jmenum.

• Citovat
  • Upravit
931
15.1.16 10:11

Mame Lauru Miu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:12

@Ukulina Mě se líbí spousta jmen, jen vždycky přemýšlím nad tím, jak tomu dítěti potom říkat… a hned se seznam zkrátí… Někdy jsou jména krásná, ale zdroběliny či zkratky strašné - můj názor… (např.. Agáta - Aguš, hrůza)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 10:14

Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..

A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunu :-D Alespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?

• Citovat
  • Upravit
283
15.1.16 10:15

@Papuchalka Jo… tak můj přítel se zamiloval do Ryana… no nevím :D to mi přijde ještě šílenější než Scarlett :D (my taky zatím žádné dítko na obzoru nemáme) Jinak Jimmy je taky pěkné, ale zase… jak mu budeš říkat zdrobělinou?
@marketa0211 Lauru má sestřenice, krásné, ale jak takové holčičce říkáte?? A Miu má kamarádka psa a teď se druhé kamarádce narodila holčička… Taky se mi to líbí, ale opět… jak jí říkáš? Ty zkratky a zdroběliny potom, to je oříšek, ať to nezní hnusně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze