Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunuAlespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?
Kornelius Koblížek? To jako really? Hele, fakt ne. K tomuhle příjmení bych dala nějaké jméno, co „netahá za uši“. Z holek tu Vendulu, Marii, z kluků třeba Radovan, Dalibor, nebo ten Jindřich, prostě nějaké jméno, co je „normální“, ale ne úplně obyč. (S těma třema slabikama to nechápu, v čem je problém.)
@A-nonym94 píše:
@neila To když jsem byla malá, jsem si říkala, že budu mít dvojčata Jennifer (Jenny) a Jessicu (Jessy)Taky mě to přešlo
Jinak mě se hrozně líbí Angelika.. ale jak jí pak budeme říkat? Nijak
Takže nic..@Papuchalka Mě se víc líbí teď moderna Alex… ale když jsem já Alexandra, tak by to bylo asi divné
No ono moc nejde naplánovat a ovlivnit, že budeš mít dvojčata
Ale jinak představa pěkná ![]()
@Bábrdl Ooo.. oživení, děkujeme
A nějaký návrh jména by nebyl? ![]()
@Correy píše:
@Ukulina Za mě Jindřich teda ne.. jednu dobu jsem randila s Jindřichem a vůbec jsem nevěděla, jak mu říkatJá jsem žádného svého partnera nikdy neoslovovala jménem, ať ho měl sebeobyčejnější a sebelíp skloňovatelné. Prostě to neumím. Ale doma by Jindřichovi mohli klidně říkat Jindro
Hele, máme nějak hodně společného. Já chlapy taky neumím oslovovat jménem.
Max základní varianta jde, zdrobněliny néééé! ![]()
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunuAlespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?
Na toho Kornelia pozor.. je to postava z planety opic a aby se mu pak nesmáli
Mám kamaráda, kterýmu říkají Kornel/Kornelius, protože trochu vypadá jak opičák..
To je jen můj postřeh.. ![]()
@Slečna Ferka píše:
Kornelius Koblížek? To jako really? Hele, fakt ne. K tomuhle příjmení bych dala nějaké jméno, co „netahá za uši“. Z holek tu Vendulu, Marii, z kluků třeba Radovan, Dalibor, nebo ten Jindřich, prostě nějaké jméno, co je „normální“, ale ne úplně obyč. (S těma třema slabikama to nechápu, v čem je problém.)
Jo už to vidím. Příjmení je Koblížek
Tak to teda Kornelius určitě NE!
@Papuchalka Radši nee… díky ![]()
@Slečna Ferka Nebo mě napadlo pěkné jméno Dominik… české, hodí se k příjmení a je takové jakoby vznešené a přitom má spoustu variant… ![]()
@Correy Tak tehdy jsem z toho neměla rozum ještě ![]()
@A-nonym94 Když si napíšeš Skarlet, tak Kar, Kari. ![]()
Alex, Lexi, to je fajn.:-)
@A-nonym94 píše:
@Bábrdl Ooo.. oživení, děkujemeA nějaký návrh jména by nebyl?
Ježiš, tak se hned nerozčiluj.
Proč se hned durdíš, když ti napíše někdo něco, co nevíš? ![]()
Já kdybych chtěla dát jméno, které bude v generaci toho dítěte originální, volila bych třeba Lenka.
@Slečna Ferka Nebo mě napadlo pěkné jméno Dominik… české, hodí se k příjmení a je takové jakoby vznešené a přitom má spoustu variant…
Já teda rostu, když slyším volat „Domčo!“ Brrr Ale to mám s variantou „ča“ u včech jmen (Valča, Janča, Helča, Romča…)
@Flyingfrog No jasně.. už to vidím
Tak to je nebezpečně blízko ke Karin potom.. Jo Lexi se jmenuje jeden pejsek tady od nás ![]()
@Bábrdl Počkat, počkat.. já to nemyslela zle..! Ale.. opravdu jako oživení diskuze..Možná jsem měla zvolit jiného smajlíka
Ale vážně to nebylo myšleno zle..
Tu už v rodině máme.. dokonce dvě, jak tak přemášlím ![]()
@Ukulina Tak já to teď mám asi z Rychle a zběsile, když se mi strašně líbilo, jak jeho říkají Dom, Dome.. A nebo to může být Nik.. taky jsem už zažila
Jinak Domča je děs, to máš recht..
Jak tak čtu ty svoje příspěvky po sobě, tak koukám, že píšu úplně nesmysly (přemášlím, jeho říkají apod…) Omlouvám se, to jak píšu rychle, tak to pak komolím a nečtu to po sobě…
@A-nonym94 píše:
@Ukulina Tak já to teď mám asi z Rychle a zběsile, když se mi strašně líbilo, jak jeho říkají Dom, Dome.. A nebo to může být Nik.. taky jsem už zažilaJinak Domča je děs, to máš recht..
Když slyším Dom, tak mi automaticky nabíhá Dom Perignon
![]()
@Petrolka píše:
Když slyším Dom, tak mi automaticky nabíhá Dom Perignon![]()