Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
15.1.16 10:48
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunu :-D Alespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?

Kornelius Koblížek? To jako really? Hele, fakt ne. K tomuhle příjmení bych dala nějaké jméno, co „netahá za uši“. Z holek tu Vendulu, Marii, z kluků třeba Radovan, Dalibor, nebo ten Jindřich, prostě nějaké jméno, co je „normální“, ale ne úplně obyč. (S těma třema slabikama to nechápu, v čem je problém.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8919
@A-nonym94 píše:
@neila To když jsem byla malá, jsem si říkala, že budu mít dvojčata Jennifer (Jenny) a Jessicu (Jessy) :D Taky mě to přešlo :D Jinak mě se hrozně líbí Angelika.. ale jak jí pak budeme říkat? Nijak :D Takže nic..@Papuchalka Mě se víc líbí teď moderna Alex… ale když jsem já Alexandra, tak by to bylo asi divné :D

No ono moc nejde naplánovat a ovlivnit, že budeš mít dvojčata :jazyk: :-D Ale jinak představa pěkná ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283

@Bábrdl Ooo.. oživení, děkujeme :D A nějaký návrh jména by nebyl? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
@Correy píše:
@Ukulina Za mě Jindřich teda ne.. jednu dobu jsem randila s Jindřichem a vůbec jsem nevěděla, jak mu říkat :DJá jsem žádného svého partnera nikdy neoslovovala jménem, ať ho měl sebeobyčejnější a sebelíp skloňovatelné. Prostě to neumím. Ale doma by Jindřichovi mohli klidně říkat Jindro ;-)

Hele, máme nějak hodně společného. Já chlapy taky neumím oslovovat jménem. :think: Max základní varianta jde, zdrobněliny néééé! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
15.1.16 10:49
@Anonymní píše:
Holky tak teď já.. Pro holku mám tyto favority a nemohu se rozhodnout: Heidi, Bianka, Sofie, Sylvie, Vendula a Marie (Příjmení Kobližková)..A kdo mi vymyslí jméno pro kluka podle mých kritérií, ten má u mě korunu :-D Alespoň jedna „kudrlinka“ (-ius, -iáš, -eáš, -iel…), ale ne trojslabičné (takže jich odpadá většina -Matyáš, Tadeáš.. Všechno má tři slabiky).. Zatím mi to splňuje Maxmilián, ale to se mi nelíbí, Sebastián, to ale taky není ono a Kornelius, kterého bych brala všema deseti, ale neschvaluje mi to okolí a moc se nehodí k příjmení (Ko- Ko-).. Takže zaprvé - co říkáte na Kornelia? Zadruhé - napadá někoho něco dalšího? A za třetí, když upustím od kritérií, líbí se mi Jindřich - co vy na to?

Na toho Kornelia pozor.. je to postava z planety opic a aby se mu pak nesmáli :think: Mám kamaráda, kterýmu říkají Kornel/Kornelius, protože trochu vypadá jak opičák.. :D To je jen můj postřeh.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.1.16 10:50
@Slečna Ferka píše:
Kornelius Koblížek? To jako really? Hele, fakt ne. K tomuhle příjmení bych dala nějaké jméno, co „netahá za uši“. Z holek tu Vendulu, Marii, z kluků třeba Radovan, Dalibor, nebo ten Jindřich, prostě nějaké jméno, co je „normální“, ale ne úplně obyč. (S těma třema slabikama to nechápu, v čem je problém.)

Jo už to vidím. Příjmení je Koblížek 8o Tak to teda Kornelius určitě NE!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:51

@Papuchalka Radši nee… díky :D

@Slečna Ferka Nebo mě napadlo pěkné jméno Dominik… české, hodí se k příjmení a je takové jakoby vznešené a přitom má spoustu variant… :palec:

@Correy Tak tehdy jsem z toho neměla rozum ještě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
15.1.16 10:51

@A-nonym94 Když si napíšeš Skarlet, tak Kar, Kari. :-)

Alex, Lexi, to je fajn.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.1.16 10:52
@A-nonym94 píše:
@Bábrdl Ooo.. oživení, děkujeme :D A nějaký návrh jména by nebyl? :P

Ježiš, tak se hned nerozčiluj.
Proč se hned durdíš, když ti napíše někdo něco, co nevíš? :nevim:

Já kdybych chtěla dát jméno, které bude v generaci toho dítěte originální, volila bych třeba Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.1.16 10:53

@Slečna Ferka Nebo mě napadlo pěkné jméno Dominik… české, hodí se k příjmení a je takové jakoby vznešené a přitom má spoustu variant… :palec:

Já teda rostu, když slyším volat „Domčo!“ Brrr Ale to mám s variantou „ča“ u včech jmen (Valča, Janča, Helča, Romča…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:54

@Flyingfrog No jasně.. už to vidím :D Tak to je nebezpečně blízko ke Karin potom.. Jo Lexi se jmenuje jeden pejsek tady od nás :D

@Bábrdl Počkat, počkat.. já to nemyslela zle..! Ale.. opravdu jako oživení diskuze..Možná jsem měla zvolit jiného smajlíka :think: Ale vážně to nebylo myšleno zle..

Tu už v rodině máme.. dokonce dvě, jak tak přemášlím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:56

@Ukulina Tak já to teď mám asi z Rychle a zběsile, když se mi strašně líbilo, jak jeho říkají Dom, Dome.. A nebo to může být Nik.. taky jsem už zažila :) Jinak Domča je děs, to máš recht..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.1.16 10:57

Jak tak čtu ty svoje příspěvky po sobě, tak koukám, že píšu úplně nesmysly (přemášlím, jeho říkají apod…) Omlouvám se, to jak píšu rychle, tak to pak komolím a nečtu to po sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
15.1.16 11:04
@A-nonym94 píše:
@Ukulina Tak já to teď mám asi z Rychle a zběsile, když se mi strašně líbilo, jak jeho říkají Dom, Dome.. A nebo to může být Nik.. taky jsem už zažila :) Jinak Domča je děs, to máš recht..

Když slyším Dom, tak mi automaticky nabíhá Dom Perignon :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.1.16 11:08
@Petrolka píše:
Když slyším Dom, tak mi automaticky nabíhá Dom Perignon :mrgreen: :mrgreen:
:lol:
Dom, další varianta, která mi zní blbě. Já si přestavím nějakého robota :nevim:
  • načítám...
  • Citovat