Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Stelu (mozna Stellu) jsem kdysi chtela, je to krasne, vzdyt je to Hvezda
Sice jsem zmenila nazor u nas, hlavne teda s prijmenim, co jsem vyvdala, to je des bes, ale jmeno se mi dal libi, takze ja hlasuji pro ![]()
My máme Stellu a to jméno se dá říct na milion způsobů. Stella, Stellinka, Stelluška, Stellča…miluju to jméno a jsem ráda, že jsem v rodině a v okruhu kamarádek rodila první, teď to to chtějí všichni…
@cokkina píše:
Musím se přidat, Stela je hezké jméno, my máme Dianku a taky nám ji rodina neschvalovala, prý co nám to dítě udělalo, že ho tak trestáme![]()
dneska ji každý říká Didi, Dijuš a zvykli si. Stela byla taky moje alternativa, ale nakonec Diana vyhrála a teď čekáme kluka a já už každému říkám že to bude Melichar, aby mi dali pokoj, že to bude Honzík se taky dozví až potom, a ať se s tím každý popere po svém
nenechte si do toho kecat, je to vaše rozhodnutí
Také jsme vedli pracovní jména
Synovec byl Vendelín, syn Řehoř a dcera Hedvika - ta jediná dostala pracovní jméno, které by se nám i líbilo, ale nebylo to „to vono“ ![]()
Stela je tvrde jmeno a spatne se sklonuje? Aha. Tak to bych ty kritiky rada videla, pekny blabol.
My máme doma holky Dianu a Danielu a kluky Dominika, Dalibora a Darka. O jednoho chlapečka jsme přišli, měl to být Damián.
A kdybych měla ještě holčičku, jmenovala by se Donika.
@Anonymní píše:
Ahoj, čekáme každým dnem miminko a máme již vybraná jména.. první syn ( 7 let ) se jmenuje Filip. A pro dívku máme vybráno: Stela.
Jenže ; ještě jsme se nesetkali s tím že by jméno někdo pochválil.. prý je to tvrdé jméno, není dobře skloňováno a atd.. pardón ale já si myslela že ta Stela a Filip se k sobě hodí.. a obecně ; žádné jiné jméno se nám prostě nelíbilo.. jaký máte názor na tu Stelu vy?
Přiznám se, že jsem čekala něco jiného, opravdu katastrofálního. Ale Stela je hezké jméno. Předpokládám, že se hodí k příjmení, nic jiného bych neřešila, pokud jste se jako rodiče na jméně shodli. Z tohoto důvodu jsme jména před porodem nikomu neříkali a jméno jsme oznámili až po porodu.
@Kelliee píše:
Vždyť Stela se skloňuje naprosto pravidelně. Jak „ne dobře skloňováno“
Já je mám sice v šuplíku „nevadí mi“, pořád se mi však vybavuje ten tuk, ale je to dnes jméno velice oblíbené.
Mě se jako první vybaví Stela Zázvorková ![]()
@Icestar píše:
Také jsme vedli pracovní jménaSynovec byl Vendelín, syn Řehoř a dcera Hedvika - ta jediná dostala pracovní jméno, které by se nám i líbilo, ale nebylo to „to vono“
My jsme u prvního dítka (dcera) měli pracovní názem Atila Titus, pak když pořád tchánovci naléhali jak se bude mimčo jmenovat, tak jsme říkali že buď Xenie nebo Vilibald ![]()
Stela je úplně v pohodě, můj favorit to není, ale je to normální hezké jméno.
Já bych klidně dala (pokud jde o jméno samotné), ale psala bych Stella.
Ale teda je fakt, že teď je hodně in. Asi tak jako Mia nebo Tea (v různých verzích). To by pro mě bylo zásadní mínus.
Mně se Stela líbí
Stelinka, Stelí.. ale nelíbí se mi teda tvar Stelka/Stelča.. ![]()
Já chci Lailu, když to bude holčička. V hebrejštině to znamená NOC a mě se to hrozně líbí.
Jedna moje kamaradka ceka Felixe
. Je to krasny jmeno a u nas celkem neobvykle a moc se nedava cca 30× za rok. Teda zdrobneliny mi pres pusu zatim moc nejdou, ale zakladni tvar jmena se mi libi.
@hankacd píše:
My máme doma holky Dianu a Danielu a kluky Dominika, Dalibora a Darka. O jednoho chlapečka jsme přišli, měl to být Damián.
A kdybych měla ještě holčičku, jmenovala by se Donika.
nemáte v těch Dčkách trochu guláš?
![]()
Kdybych měla Alexandru říkala bych jí ** Sašetka **, jako ve šmoulech
Hrozně se mi to líbí