Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5544
21.3.18 08:59

Dobrý den poradí někdo arabske jméno pro holčičku? nemůžeme vybrat :,( Laylu už doma máme díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
21.3.18 09:02
@Alficek píše:
Dobrý den poradí někdo arabske jméno pro holčičku? nemůžeme vybrat :,( Laylu už doma máme díky :srdce:

Teda arabské neznám :think: Layla je pěkné ale taky jsem nevěděla, že arabské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
21.3.18 09:09

@Alficek
Líbí se mi Jasmina/Yasmine, arabské, ale mezinárodní. Jeste třeba Zahra, gratuluji k miminku :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
21.3.18 16:14

@Alficek

@Alficek
Mne se libi Zara, Lina a jiz zminovana Yasmine/Jasmine, ktere jsou arabske ale pritom mezinarodni.

My mame ted mame ve skolce holcicku s arabskym jmenem Farah, mne se to jmeno na ni moc libi. Nevim jak se to vyslovuje v arabstine, ale u nas v Anglii to vyslovuji Fara a to prvni „a“ je dlouhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
21.3.18 16:15

Souhlasím s Jasminkou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.3.18 16:20
@Alficek píše:
Dobrý den poradí někdo arabske jméno pro holčičku? nemůžeme vybrat :,( Laylu už doma máme díky :srdce:

Jasmína je moc pěkné, i když to je teda perské, nikoliv arabské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.4.18 13:20

Syn mel ve skolce arabskou spoluzacku, krasnou s krasnym jmenem Sana :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.18 19:22
@Alficek píše:

Proč arabské? Žijete v cizině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.18 13:01

@Aronoele Ahoj, docela mě překvapilo, jak negativní názory tu vzbudilo uvažované jméno Timothy. Já osobně si myslím, že k vašemu příjmení to není žádná hrůza, nejsou tam háčky, čárky, za mě je to v pohodě. My máme taky syna jménem Timothy, příjmení sice německé, druhé křestní má anglicko německé a moc se nám to líbí. V porodnici z toho byli auf, pořád to řešili, na vítání občánků mu jméno celé zkomolili, ale za takových dvacet let tady už doufám budou lidi otevřenější a ne tak zoufale zkostnatělí ve svých názorech.

• Citovat
  • Upravit
611
6.5.18 13:06

Jasmínka se mi taky líbí a taky jsem o ní uvažovala. Jenomže ještě předtím jsem navrhla Miu a té se tatínek tak chytil, že už vlastně žádné jiné jméno nemá šanci. Takže u nás bude Mia - kdysi dost neobvyklé, ale dneska už poměrně běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148701
6.5.18 13:09
@Alficek píše:

Fatima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.18 11:59
@Alficek píše:

Gita, Mína (znamená nebe), Zora, Bára, Alia, Amalie, Amelie („Amal znamená "naděje“), Aida, Dana (znamená moudrá), Hala, Hana, Hania, Ja®mila, Janan, Lina

Lula, Malika, Marjam, Mona, Muna, Nadja, Lilith, Runa, Sabrina, Salma, Samija, Šahrazad, Líban, Líba, Šárka (možná pochází ze slova šarane)

Arja, Ava (znamená zvuk), Darja (znamená moře), Elah, Laleh (znamená tulipán), Neda, Roxana, Samira, Širin (znamená sladká), Šiva (znamená kouzelná), Vida (znamená viditelná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
7.5.18 15:44

.

Příspěvek upraven 16.05.18 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
13.5.18 20:42