Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Andromeda3 mne zase naskakuje Mácha: „Hynku, Viléme, Jarmilo“
. Je to hezke jméno a velké plus za me, jeste jsem malého Viléma nepotkala, známí ted dali Vítka (v tomto tvaru).
Dneska jsem se dozvěděla, že budeme mít chlapečka.
Je to trochu čára přes rozpočet - já počítala, že to bude holka - Emma, tohle jméno mám ráda už strašně dlouho…
No a pro kluka se mi líbí Timothy, co na to říkáte? Bude mít příjmení Pelech ![]()
Sice je to české příjmení ale bez háčků a čárek, takže si říkám, že se to k sobě docela hodí a navíc by měl stejné iniciály jako partner (ten je Tomáš) ![]()
Promiň, ale Timothy Pelech - to je strašné. ![]()
Docela se to hodí? Podle mě tak do nějaké parodie.
Omlouvám se za upřímnost.
No pokud to berete jen podle toho příjmení tak se nebude hodit skoro žádné jméno. ![]()
Mě se líbilo Adam, ale to je teď strašně časté jméno
@Aronoele píše:
No pokud to berete jen podle toho příjmení tak se nebude hodit skoro žádné jméno.
Jenže dát k tomuto příjmení podobnou exotiku jako Timothy, je to je pěst na oko. ![]()
Václav, Ondřej, David, Michal, Marek, Martin, Tomáš, Viktor.
Jo tak co jsem čekala tady v diskuzi že… to příjmení je neobvyklé, ale vyskytuje se i v zahraničí. Tam samozřejmě nemá ten vtipný význam a o to je to lehčí. Já prostě nechci další tuctové české jméno, zvlášť ne v dnešní době. Ale to je jedno, stejně si vybereme podle sebe…
@Aronoele píše:
No pokud to berete jen podle toho příjmení tak se nebude hodit skoro žádné jméno.
Daniel Pelech, Lukáš Pelech, Michal Pelech - prostě z těch klasických se k tomu hodí asi všechny.
Z tech mín tradičních? Co třeba Eduard Pelech? Šimon Pelech? Boris Pelech? Nebo Tibor Pelech - to se mi zdá podobné jako Timothy. ![]()
@ayra.5 Daniela už v rodině máme, ostatní co jste navrhla to je snad ještě horší než Timmy - Boris a Tibor? Eda - to je taky hrozný, toho jsme měli ve škole a dělali si z něj srandu. To už mi Tim přijde stokrát lepší. Jména s háčky a čárkami už jsem vyloučila úplně. Šimon je bratranec. V rodině mu říkají Šimi, což mi přijde děsný a v Rakousku kde žili s rodinou byl stejně pro všechny Simon. Tak nějak si říkám, že do budoucna je lepší mít víc mezinárodní jméno… Problém jsou češi no, prostě jinde ve světě se tohle tak neřeší. V zahraničí žije asi 5 chlapů co se jmenujou Timothy Pelech a pochybuju, že to někomu přijde divné.. i když samozřejmě tam to vyslovují trochu jinak a určitě to tam neznamená to co u nás.
@Aronoele Hele, tak proč to tady řešíš? Pokud jsi o Timothy Pelechovi přesvědčena, tak se neptej na názor ostatních. Zejména ne tehdy, pokud nejsi schopná přijmout, že ne všem se tohle spojení musí líbit.
@Aronoele no tak pardón
jen jsem dávala návrhy, nakonec si to stejně musí určit každý sám. Ale třeba mě se ty varianty, které jsem dala, zdají normálně použitelné, nic divného na nich nevidím… mě osobně se víc líběj měkká jména s ia ie ou (viz Daniel, nebo jak jsem tu psala Nataniel, Eduard, Samuel…) Ale k vašemu příjmení se mi zase pocitově spíš hodí tvrdší jméno, třeba ten Tibor ![]()
Co si myslíte o jménu pro holku Joline? (Jolín), žijeme v zahraničí, ale chci aby to nějak dobře znělo i v Čechach
děkuji ![]()
…Zvlášť byli všichni proti Olíkovi a Julči ![]()
Příspěvek upraven 23.11.24 v 16:43