Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prostě nepij - nějak nechápu tu tvoji poznámku, že v dnešní době nepít není jednoduché… Není to o době, je to o vůli a o ničem jiném.
Pokud se necítíš na to všem říct, že prostě abstinuješ, objednej si na baru nealko mojito apod. a ostatním prostě neříkej, že je nealko.
@Lavergne kolem mě je v podstatě jen jeden abstinent, ze zdrav. důvodů.
Myslím to tak, že střízlivý s pripitym si moc nerozumí, znám to z těhotenství..
A nealko mojito na baru
bydlím menším městě, takže se nechodí do hospody, ale spíš střídavě my a dvoji kamarádi grilujeme, že abstinuju se říct nebojím, prostě nemám zaklopku, tak jiná cesta nevede..
@Anonymní píše:
@viky23 máš pravdu, další den člověk jen pretrpi..budu abstinovat, moc chci..Btw:šlo ti to bez problémů? ze dne na den abstinent?
tak ja nikdy alkohol nemusela mit, ze by mi chybel, proste bylo treba leto a tak jsme si s kamoskou daly, nebo kdyz jsme nekam sly. Po prvnim tehu jsme se opily pak az kdyz dcera mela dva,,parkrat a pak jsem otehotnela podruhe a dlouho kojila a pak jsem mela parkrat symbolicky sklenicku vina, kdyz jsem nekojila, ale uz jsem nemela takovy ten stav,,ze chytnu slinu a sliju se do nemoty
Akorat jsem po te sklenicce dvou nemohla spat, busilo mi srdce, tak jsem dosla na to, ze lepsi vubec nepit, ze mi to nic nedava. Ted jsemm zase tehotna. Ale jako pak, si treba sklenicku nekdy dam, az nebudu kojit a tak. Ale proste maximalne 3 a zadny raus a urcite ne nekolikrat do mesice. Uz mi to nic nedava, nepotrebuju to
@Ou moc děkuju za příspěvek, mrknu na to..vypovědět to někomu nezaujatemu, kdo ale zároveň tu problematiku zná, by bylo asi potřeba..na mapku kouknu, opravdu díky ![]()
@Žena Vlk děkuju za tipy, mám pocit, že teď bude zapotřebí úplná abstinence a až si sama sobě dokážu, že to mám pod. kontrolou, tsk třeba…ale mě samotné víno ani pivo nechutná, tvrdý nepiju vůbec, takže to víno ředim spritem a tak
takže si myslím, že na. kvalitním džusu si ve finále pochutnam víc ![]()
Prosím tě, neber tohle nějak zle, ale není tohle na promluvu s odborníkem? Kvartální alkoholik je tuším definice (nejsem si jistá???).
Vždyť jsi mi právě vypsala důvody, proč pít a vlastně svoje pití obhajuješ.
Tak prostě pokud si jako střízlivá s připitým moc nerozumíš, najdi si jinou aktivitu. Pokud chceš abstinovat, tak tě stejně nebude bavit sedět kdekoliv v hospodě a budeš muset svůj zajetý styl změnit.
A pokud takhle grilujete s přáteli, tak je mnohem jednodušší, udělat si nealko drink a vydávat ho za alko…
Taky nepiju a vůbec bych neřekla, že je to v dnešní společnosti problém… to je jen výmluva ![]()
Taková nealko Bohemka nebo rychlý špunty
![]()
@Lavergne to je konstatování faktu, ne výmluva.
A kde jsi vzala, že vysedavam po hospodách? jsem především máma a dětem se věnuji, do hospody jdu dvakrát do roka.
Problém to pro me už je, proto jsem se rozhodla to vyřešit tskhle radikálně, když to neumím korigovat sama..
@Salorka nealko bohemka je super, už jsem to sem psala, to bude pro me na grilovacky asi nej volba..
Zakl.
@Anonymní píše:
@Salorka nealko bohemka je super, už jsem to sem psala, to bude pro me na grilovacky asi nej volba..
Zakl.
Já si ji dávám, když je příležitost a fakt je vynikající. Ale nepohrdnu ani rychlými špunty ![]()
Tak ti fandím, jestli jdeš do abstinence
Myslím, že to zvládneš v pohodě, když piješ nárazově. Já jsem nikdy neměla problém abstinovat, ale s mírou jsem problém měla, jak píšeš. Ještě moje tipy - samo ti nemusí vyhovovat, prostě pro inspiraci
- mám ráda pití, která mě „zahřejí“, proto i ten alkohol. Když jsem to vzala dle téhle logiky, normálně jsem si dávala v hospodě čaj
Vím, že to asi není úplně typické, ale já jsem čajová, a takhle mi to vyhovovalo. Také zbožňuju kávu, takže čaj, káva, a pak jak píšeš, džusy, ty také miluju! A když si budeš chtít povyrazit, tak nealko koktejly, jsou super!!
Nejhorší je asi takový ten hec okolí, ale jak člověk překoná to prvotní a zapadne „do atmosféry“, tak je to pohoda. Občas lidi nemohli uvěřit, že jsem nic nepila, asi jsem trochu střela i za střízliva
Ať se tedy daří, ale jinak bych si nedělala vrásky, žes to někde přepískla, to fakticky nejsi sama.
P. S.: A také mi pomáhalo, že jsem celkově nasadila zdravější životní styl - mladý ječmen, čistící čaje, hodně zeleniny atd… pak mi bylo jakoby líto zkazit to opilostí!
@Anonymní píše:
@Heivka měla jsem nealko bohemku, je moc dobrá, lepší než alko..Teď budou zase grilovacky, tam je na mě, co si obstarám k pití..takže voda a.na.chuť třeba to nealko sano..
Zakl.
Problém nealko Bohemky je že jí nemají všude a dát si jí k obědu v restauraci by se dost prodražilo ![]()
A v jaké fázi u tebe nastupuje takové to „teď už je mi to jedno, leju dokud nepadnu“?
Pokud třeba až po třech, čtyřech drincích, tak si prostě říct jeden a dost. Přes to nejede vlak, prostě se stopnout dřív, než to sklouzne
Cucat ten drink třeba i celý večer
, nechat si doplnit led, když by to teplalo. Pak můžeš mít drink v ruce celý večer, neposlouchat narážky, dát si a zároveň držet míru.
Ale pokud zjistíš, že ani tohle nefunguje, tak pak opravdu jedině abstinence ![]()
Nejlepší je nepít.. Mám s tím svoje zkušenosti z minulosti
Tak ono je opravdu lepší se zkusit bavit bez alkoholu, než si pak sypat popel na hlavu a vzpomínat co se vlastně stalo
Pak je lepší se vyhýbat lidem co se na tebe dívají skrz prsty, když si nedáš alkohol.. Já jsem to přesně tak vyřešila a je mi už delší dobu mnohem lépe ![]()
Měla jsem to stejné a po prvním otěhotnění je to už 6 let co nepiju. A to mám kolem sebe lidi co pijí velice často a moje rodiče pijí celý život a když vidím co dokáže alkohol s nima a já nemám klapku tak raději nepiju. Samozrejme že začátek byl děsnej každej mě nutil atd ale nedala jsem si. A když jsem si jen cucla tak mě stejně pálila Zaha.do společnosti chodím, ale můj problém je že se mi hnusy opilý lidi. Prostě mám děti a musím fungovat a ne být máma na plech to mě donutilo jako první.