Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@fajnpokec84 Ahoj, jak to prosim dopadlo? Jaky je vyvoj? Mam pocit jak kdybych cetla sve problemy, tak krom dvou veci to sedi na stopro. Ten kontaktni email nevidim.
@Helča H. Ahoj, jaký je vývoj, jak jsi na tom? Mám plno obtíží a i tukani ve svalech ( fascikukace) já tedy mám borelu v krvi potvrzenou, v moku pryyyy není…tomu nevěřím. Trpím lehkou nestabilitou a závratěmi. Jak jsi dopadla. O lékařích se zmiňovat nebudu, ty patří praštit klackem po hlavě.
Ahoj. Jak jste dopadli?
Jakobych četla o sobě!
Před asi 5 měsíci mi začali brnět nohy, pak ruce, někdy jakoby vybruju celá. Je to pocit na zbláznění. Přicházi hlavně večer, nebo v klidovém stavu. Do toho se přidalo tuhnutí, křeče a bolesti prstů na rukou, bolest kolen hlavně vnoci! A jakoby odumírání různých částí tela. Které se ovšem ráno vrátí k sobě. Hrozná slabost během dne. V pondělí jdu na lumbálku. Krev neukázala nic i když nevím zdali mi dělali přímo na borélie.
Co u vás?
@Nikis83 Jakpak jste prosím dopadla? Mám podobne příznaky, brnění, bolest kloubů a zejména to tuhnutí rukou, prstů na rukou
@Bebinka29 Ahoj já mám výsledky z lumbalni punkce hraniční boreliozu, potíže mám každý den silné bolesti hlavy, teď už i horečky, paleni bodani tepani v hlavě, ale nikdo s tím nic nedělá, takže preju ať vše dobře dopadne…dnes někteří doktoři nefungují jsk mají a hodně věcí podceňují..trpím takhle už čtyři měsíce a nikdo nic
@Helča H. před pár lety jsem měla stejné příznaky. Mravenčení končetin, hlavně nohou, obrovská únava už od rána, návaly horka, atd. Na nic se nepřišlo, vůbec na nic. Možná kdysi prodělaná nepřeléčená borelioza. Ty potíže vznikly po zvýšené fyzické námaze a bídném odpočinku, tak to tělo asi nevydrželo a takto stávkovalo. Drželo se mě to celý rok. Chodila jsem do práce, chodila na vyšetření a hlavně se bála, že je to něco špatného. Druhý rok to velmi postupně opravdu samo zmizelo. Jakoby tělo posílilo, nervy či klidně i psychika se zase uzdravila. Brala jsem magnézko, jinak nic.