Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, zakladam tady toto tema jelikoz jsem nic nenasla.. Prosim Vas o nazor - nebo mozna zkusenosti. S pritelem jsme absolvovali IVF s PGS kde jsme meli zdraveho kluka a holcicku..Zaveden klucik (holcicka ted v mrazaku)..testy - silici duchy az carka, ale najednou se rozjela MS - coz me samozrejme semlelo.. byla to hatchujici blastocysta kvality AA - hormonalni podpora : 1-1-1 Estrofem, 4-0-4 Utrogestan.. Utrogestan casem zpusobil kvasinky..MS jsem mela tyden - rekneme zpozdenou..Chapu, ze nemate kristalovou koulu ale rada bych znala Vas nazor proc to neklaplo kdyz byl malej absolutne zdravej.. Nase genetika, imuno, hematologie, hormonalni profil a vse kolem naprosto v poradku.. jen pro info - celkove potracim na zacatku (biochemicke gravidity potvrzene vzdy z krve) a jedno mimodelozni tehotenstvi.. Uz zacinam byt mirne zoufala a v haji, ze se nam to nikdy nepovede a budeme muset resit vec jako nahradni matku, adopci nebo neco podobneho.. Muzete mi prosim napsat Vase zkusenosti a pohled na danou vec?
Dekuji Vam mockrat a preji hezky den ![]()
@Maria37 jsme objednani na 18.6. a nevim co ted s tim.. v srpnu jedu do lazni a doufam, ze pak se uklidnim..ale nevim kdo me presvedci o tom, ze to klapne.. uz tomu moc neverim ![]()
Me nevyšlo ivf s pds uz po treti. Nejak ani nemam silu tam jit znovu. jeste mame dva mrazacky. Kam chodite do caru? My do gennetu a pohlavi embryi nam odmitli rict.
@Reaskiller Ahoj, zkoušeli jste hysteroskopii a odběr děložní sliznice?
@Reaskiller já mám za sebou 3× zamklé těhotenství také vždy po PGD vyšetření
proč to ti bohužel nikdo neřekne… pohlaví jsem vědět nikdy nechtěla, protože případný neúspěch by pro mě byl moc konkrétní a víc bolestivý ![]()
Vyšel nám až čtvrtý KET a to nevyšetřené, neexpandující blastocysty ![]()
@karkarka My do Reprogenesisu, nas se ptali jestli chceme vedet.. ja jsem up mirne z toho nestastna protoze jsem si rikala „jooo genetika by u nas mohla byt problem“…mimina vysetrena a stejne nic.. taky uz nemam silu jit na dalsi ikdyz tam mame jeste nasi Freyu..ale skocim si do lazni a snad se povede nacerpat nove sily..nechces do lazni? ![]()
@markyj Gratuluji!
no.. ja doufam, ze jednou nacerpam nekde silu a pustime se do dalsiho pokusu.. po tech hormonech jsem tak v haji, ze se jeste ted srovnavam
co Ti budu rikat, znas to sama..
@edika85 hysteroskopii mi delali vloni v lete a vse prej v poradku.. ale premyslela jsem, ze bych dala ERA vysetreni.. chtela jsem i endometrial scratch ale to se prej u nas nedela ![]()
@Reaskiller Já jsem právě minulý cyklus podstoupila ERA a čekám na výsledky, tak pak ti můžu řict, jestli nás to v něčem posunulo dál. Doteď nám totiž taky nezjistili příčinu, až na nějaké maličkosti, které u IVF nemají žádný význam. O tom scratching jsem slyšela, že to může pomoct k uhnízdění, ale ty píšeš, že testy máš pozitivní, tak asi v uhnízdění problém nebude. Bereš nějaké kortikoidy na imunitu? Mě na imuno nic nezjistili, ale doktorka mi i tak napsala do zprávy doporučení podání nízké dávky kortikoidů před transferem.
@edika85 Neberu, jde o to, ze mam Crohna v klidu a nechteji ho tady tim moc drazdit.. To bys byla hodna kdybys mi dala vedet - kdy je asi tak budes mit? Imuno mam prave hodne v pohode, byli jsme u prof. Ulcove - Gallove a Ta vyslovene rekla „Dneska jsem vypsala uz dvoje adopcni papiry, ale ani jeden neni Vas, pujde to v pohode“.. Ale myslis, ze bych se stejne mela zeptat - ikdyz doktor v CARu rekl, ze to neni potreba?
@Reaskiller Aha rozumím. Myslíš zeptat se na to ERA? No mě to doktor doporučil, protože máme za sebou všechna možná vyšetření a žadné z nich neobjasnilo, proč se u mě kvalitní embrya nechytí, ale u tebe je problém trochu jiný, tak nevím. Každopádně ti dám vědět, jen co mi pošlou výsledky. Ono to chvíli trvá, protože ty vzorky posílali do jiné laboratoři, u nás totiž tyhle testy nedělají.
@edika85 No, my mame podobny problem.. nikdo nevi proc se neudrzi.. je to proste na budku..Dekuji, jses hodna ![]()
@Reaskiller ahoj, tak konečně mi dnes doktor volal s výsledkama z ERA a nakonec nic nezjistili. Oba dny testování byla sliznice v pořádku, takže další vyšetření, které nám nevysvětlilo důvod naši neplodnosti. Jinak tím, že se u tebe embrya chytí, tak si myslím, že naše případy jsou trochu jiné. U mě se nikdy nechytí, nemám na testu ani ducha, proto jsme nechali vyšetřit tu dělohu a sliznici.
@edika85 Ahojka, dekuji za info.. tak to je zvlastni teda.. co navrhl dal?