Neustálé pošťuchování a otravování ostatních

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
20.12.12 18:15

Ted mě napadla vtipná odpvěd, ale opravdu to berte jako for jo, nechci tím rýt..
Ale k čemu je ti dobrý, že víš, proč to dělá, když se s tím nedá nic dělat.. :mrgreen:
Ted si představ tu rozzuřenou maminku, které by třeba náhodou vadilo, že váš kluk už posedmé otukává toho jejich kluka - myslím, že by jí bylo upřímně u zádele, že příčina je " pojd si hrát".. :mrgreen:

Přeji vám, aby z toho děti brzy vyrostli a nikdo z toho neděla větší vědu, než to je. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.12.12 18:20
@Lizbeth píše:
Ted mě napadla vtipná odpvěd, ale opravdu to berte jako for jo, nechci tím rýt..
Ale k čemu je ti dobrý, že víš, proč to dělá, když se s tím nedá nic dělat.. :mrgreen:
Ted si představ tu rozzuřenou maminku, které by třeba náhodou vadilo, že váš kluk už posedmé otukává toho jejich kluka - myslím, že by jí bylo upřímně u zádele, že příčina je " pojd si hrát".. :mrgreen:Přeji vám, aby z toho děti brzy vyrostli a nikdo z toho neděla větší vědu, než to je. :mavam:

A to je taky prapříčina rozcapených dětiček..jenom když si vzpomenu kolik už tady bylo diskuzí na téma: Sousedovic Andulka hází po našem Vojtíkovi kamení..a výsledek: odcházíme ze hřiště a Andulka hází vesele dál…
Tak to neexistuje..kdyby každý rodič to cizí dítko pořádně okřikl, tak si dá sakra pozor podruhé hodit…mám to tisíckrát vyzkoušené… :lol:
A nezajímá mě, že Andulka si hozeným kamenem vynucuje pozornost a dává tím mým dětem najevo aby si s ní šly hrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.12.12 18:20
@Lizbeth píše:
Ted si představ tu rozzuřenou maminku, které by třeba náhodou vadilo, že váš kluk už posedmé otukává toho jejich kluka - myslím, že by jí bylo upřímně u zádele, že příčina je " pojd si hrát".. :mrgreen:

No počkej :mrgreen: to jako nemělo vyznít tak, že když to dělá na hřišti cizímu dítěti, tak já na to jen tak koukám… to bychom šli ze hřiště, to je jasný, ale tak daleko už to nedochází, právě že už je velký…

To nejsou krizové situace, že by nebyl k zastavení - jde spíš o ten princip, víš? Jak mu vysvětlit, že to není v pořádku? Ne JAK HO DONUTIT… ale jak ho přimět, aby pochopil, že takhle se pozornost nezískává… Pochopí to sám, vyroste z toho? Já věřím, že jo, že si ho prostě děti srovnají… věřím tomu i proto, že ve školce s ním problémy nejsou, nestěžují si na něj, ani děti ani učitelky. Takže si ho asi dovedou srovnat… doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.12.12 18:22
@peggy.sl píše:
Já mám spíš takovou zkušenost, že dítě v záchvatu,,vzteku,, ti není schopné říct proč to dělá..a tříleté dítě už vůbec ne..

Mluvíme zřejmě pořád každá o něčem jiném. :nevim:

Se záchvaty vzteku si umím poradit víc než dobře… ale u těchto situací žádné vzteklé scény nejsou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.12.12 18:24
@peggy.sl píše:
Tak to neexistuje..kdyby každý rodič to cizí dítko pořádně okřikl, tak si dá sakra pozor podruhé hodit…mám to tisíckrát vyzkoušené… :lol:

Peggy, neber to ve zlém, ale opravdu vůbec nechápeš, o jakém problému tady mluvím. Nic takového, co popisuješ, vůbec není „na pořadu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.12.12 18:27
@BohunkaP píše:
Mluvíme zřejmě pořád každá o něčem jiném. :nevim:Se záchvaty vzteku si umím poradit víc než dobře… ale u těchto situací žádné vzteklé scény nejsou. :nevim:

Vždyt jsem dala vzteky do uvozovek!! :mrgreen: :mrgreen:
Tak tomu budeme říkat NÁHLÉ PUZENÍ NĚKOMU UŠKODIT…to je lepší, nee? :lol:

A i při tom,,puzení,, si myslím, že tříletý dítě nedokáže říct co ho k tomu vede..je to prostě: protože prostě proto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.12.12 18:31
@peggy.sl píše:
A i při tom,,puzení,, si myslím, že tříletý dítě nedokáže říct co ho k tomu vede..je to prostě: protože prostě proto…

No… jasně, že nedovede… kdyby to dovedl, nemusela bych to tady řešit, prostě bych věděla, proč to dělá a zařídila se podle toho… buď potrestala nebo se pokusila příčinu odstranit, zabránit tomu, aby se to v budoucnu stalo znovu.

Proto to řeším - protože mne zajímá, PROČ to dělá… a jestli to u někoho, kdo má s dětmi v tomto věku stejnou zkušenost, v pozdějším věku odeznělo… a pokud ne, JAK KONKRÉTNĚ to řešil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.12.12 18:33

Asi chápu, snad :lol:. Bohunce jde o to, že ona mluví o jemném upozorňování na sebe. Že malý na sebe strhává pozornost u druhých dětí, ale takovým způsobem, že nechce ublížit. Kdežto peggy mluví o cíleném ubližování ze strany (rozmazlených) dětí. Že ty děti, které má na mysli peggy dobře vědí, jak mohou ublížit a že to dělají s tímto cílem. Kdežto cíl těch Bohunkou myšlených dětí je jiný - cíl je bez úmyslu ublížení.
Jedna o koze a druhá o voze, takže i to kárání a vychovávání je v daných případech jiné. tedy mělo by být a rodič by měl takovéto úmysly rozlišit a následně nějak rozlousknout.
U naschválníků souhlasím s metodou peggy, u těch Bohunkou myšlených dětí já nevím, jak mu vysvětlit, že to se nemusí líbit všem.
Ale čtete se hezky :palec:
OT, zdravím své oblíbené kočky - Bohunku a Liz :hug: :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.12.12 18:34

@radúna, DĚKUJU!!!

Konečně to někdo formuloval přesně tak, jak jsem to myslela. :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.12.12 18:35

@BohunkaP
koukám, že každá mluvíme o něčem jiném, ale přece o stejné věci.. :mrgreen:

Dám ti příklad: ta kamarádky devítiletá dcera udělá třeba toto: Jsme na náměstí na rozsvícení Vánočního stromu, my dospělí se bavíme..naše děti stojí vedle nás a baví se spolu..Jenže S. už mají okouknutou a ví, že je,,jiná,, tak se s ní nebaví…no a ona přijde a začne dospělé šlapat po nohou a strkat do nich aby se s ní bavili…
Kdyby jí byly tři, tak to beru..ale u devitiletého dítěte to nejsem schopná pobrat, takže jí chytnu za,,flígr,, a dostane školení..
A její máma na ní akorát zakřičí at toho nechá, ale ona si z toho stejně nic nedělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
20.12.12 18:37

@radúna čau.. :mavam:

hele, ale já si myslím, že i v tom upozornování je ubližování a že je to ubližování, které si 3 leté dítě už uvědomuje..
Vůbec mu to nemám za zlé - je malé na to, aby se třeba 100% kontrolovalo a ovládalo se..jsou to jen děti..Je v tom asi i ten stud, promluvit : pojd si hrát..a pod…

Ono se to přece jen táhne dál..jako když kluci na základce tahaj za copánky a holky je mlátí přes hlavu atlasem.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.12.12 18:43

JJ, holky ahojík. :kytka:
Liz, já si právě myslím, že to tříleté to až tak moc nepobere - myslím ty následky svého pošťuchování. Kdežto třeba devítileté dítě to ví a vnímá následky. Nemluvě o tom, jakou silou to dítě dělá a s jakou odezvou od rodičů se to setká. U každého je to jinak a každý rodič to vyhodnotí jinak.
Já si prostě pořád myslím, že malé dítě nemyslí až tak zákeřně jako třeba devítiletá holčina.
Ale možná se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.12.12 18:45
@Lizbeth píše:
hele, ale já si myslím, že i v tom upozornování je ubližování a že je to ubližování, které si 3 leté dítě už uvědomuje..

Můj syn si uvědomuje hranice „ubližování“… podívej… dejme tomu, vezme tygra, šťouchne s ním ségru do ramínka a kouká, co ona na to. Ségra začne kňourat „mamííí, on do mě strká“… Já sedím na gauči, na celou situaci se dívám… on se na mě otočí s nevinným výrazem „tygl Helenku kousnul, ale jenom málo, plomiň, to nebolí, budeme si hlát na sežlanou“.

Když se takováhle situace stane doma, celkem snadno se vyřeší… když se to děje na hřišti s cizím dítětem, nastávají problémy.

Příspěvek upraven 20.12.12 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.12.12 18:49

@peggy.sl, nemám tak velké děti, takže si netroufám moc diskutovat o devítiletkách… ale tohle pokládám za rodičovské selhání. Devítileté dítě už je mentálně fakt jinde, moje pětiletka už debatuje na víc než rozumné úrovni, vysvětlit se jí dá prakticky všechno. Takovéhle chování bych taky neskousla.
Jenomže právě to je to, že s tříleťákem se to nedá srovnávat - u té velké je to spíš už o nevychovanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.12.12 18:49
@BohunkaP píše:
Můj syn si uvědomuje si hranice „ubližování“… podívej… dejme tomu, vezme tygra, šťouchne s ním ségru do ramínka a kouká, co ona na to. Ségra začne kňourat „mamííí, on do mě strká“… Já sedím na gauči, na celou situaci se dívám… on se na mě otočí s nevinným výrazem „tygl Helenku kousnul, ale jenom málo, plomiň, to nebolí, budeme si hlát na sežlanou“.Když se takováhle situace stane doma, celkem snadno se vyřeší… když se to děje na hřišti s cizím dítětem, nastávají problémy.

Tak třeba tyhle domácí,,kousnutí,, vůbec neřeším..to je potom lavinový efekt a není konce hádky…
Dělám, že to nevidím a neslyším a nechám je si to vyřešit mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí