neustálé prohlížení kočárků a tašek v hypermarketech...

463
24.1.06 17:18

neustálé prohlížení kočárků a tašek v hypermarketech...

Ahoj maminky,
dnes jsem se už asi po milionkráté rozčílila v hypermarketu…Konkrétně v Globusu,ale myslím,že je to všude stejné…Jelikož vím,že už mi tam asi 100krát u pokladny prohlížela košík v kočárku,tašky a já nevim co všechno…dnes jsem se tam nemínila dohadovat a celý kočár vyklidila,všechny věci dala do batohu,co jsem měla na zádech (nákup z drogerie,nějaké papání a pití pro malou,ubrousky na zadeček atd..) a šla jsem. V Globusu jsem něco potřebovala,to neměli,tak jsem koupila 1 sýr za 34Kč a šla k pokladnám.Celý nákup trval cca 3 minuty:o)…jenže opět u pokladny prohlídka kočárku-malá byla sklopená,spala v golfkách,takže do košíku pod ní nebylo vidět,což zřejmě paní pokladné ještě více naštvalo a prý ať jí ukážu,co mam v tom batohu! Tak jí říkám,že tam mám věci na plavání a nákup odjinud a že jí nemám důvod cokoliv ukazovat.A ona ať jí ukážu účtenky…ty byly v tom batohu.Do toho se mi udělalo špatně (jsem v 7tt) nejspíš z toho rozčílení a neměla jsem sílu se s ní dohadovat.Tak jsem jí to ukázala a řikám jí,že nechápu,kde na to bere právo.Chtěla pomalu i účtenky za 2 dny staré rohlíky,co měla malá na plavání ke svačině…A měla řeči,že prý mam povinost,pokud tam vnáším zboží ,které vedou si to nechat označit při vstupu apod…a povinost si schovávat všechny účtenky A že ona za to nemůže,že to dělat musí…To chápu,že ty pokladní za to nemůžou.Ale dost mě to uráží a nechápu,proč si mám nechávat označovat načaté ubrousky Pampers apod…???Holky,co na to říkáte vy?Dá se s tím něco dělat???Máte s hypermarkety stejné zkušenosti nebo jsem výjimka,která snad vypadá jako zlodějka?Neměli by raději chytat zloděje při činu,než potom kontrolovat mamky u pokladny…?Za mnou šla slečna sama bez dětí s batohem stejným jako já a tu nekontrolovala..Ptám se proč a prý měla ten batoh prázdnější…Omlouvám se za ten román,ale jsem rozčílená…
Dík za odpovědi.Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15
24.1.06 17:26

Ahojik

me jednou prohlizela pani pokladni tasku od kocarku a tez my bylo receno, ze bud ty veci mam nechavat nekde v aute nebo doma a nebo si je nechat oznacit. Oni si neuvedomujou kolik casu to zabere a vzdyt musi pocitat s tim, ze maminy takove veci maji. To jako kdybych male v krame davala dudlika a oni rekli ze ho musim mít oznacenej :o) no nevim jak bych reagovala nebo spis jak ten dudlicek nechat oznacit. Ale spis jak ve velkych obchodech me kontrolovali v mensim obchodech pořád za mnou chodila prodavačka po celou dobu nakupu a kdyz jsem male prilozila rolacek na sebe jestli ji bude tak na me krikla, ze toto se delat nesmi a pak u poklady me nechala vyklidit celou tasku ke kocarku. Jinak gratuluju k mimiskovi v brisku.

Pa peta a eliška 3,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
24.1.06 17:31

Já vím, proč do Globusu nelezu!!! Nakupuju v Tescu a tam se mi to jakživo nestalo. A musím říct, že by po mě mohli chtít vyklidit tašku, by viděli ten tanec, co bych jim tam předvedla. Vím, že je to těžké, zvlášť, když jsi těhotná. Všechno ti přijde líto, není ti mnohdy dobře. Držím ti palce, aby se ti to neopakovalo. Zkus změnit obchod!!! Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
24.1.06 17:32

To bude asi tím Globusem, tam nechodím, tak nevím.. Ale mně se to nikdy nestalo. Chodím do Plusu, Delvity a INtersparu a nikde žádný problém. Je fakt, že pokud tam jdu s nějakými věcmi, tak si je dávám do batohu, aby se to nepomíchalo s nákupem.
Jenom jednou jsem měla negativní zkušenost - šla jsem do hračkářství a několik prodavaček tam nahlas pronášelo, jak je to strašné, že ty maminky s kočárky tolik kradou.. Ale ani tam mi kočár nebo batoh nekontrolovali.
V Plusu myslím mají nějakou ochranku - detektiva v civilu. Dost mě při nákupu pozoruje, ale nikdy mi neřekl ani popel. V ostatních obchodem se mě myslím ani nikdo nevšímal. Tak zkus chodit jinam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
24.1.06 17:37

Terez,
jak to čtu tak to ve mě vře taky…todle já taky nesnáším.Nevím, jak je to přesně s právem pokladních kontrolovat, co má dotyčný u sebe, ale každopádně si nenech líbit nějaké jejich poučování, jaké a jakou dobu si máš schovávat účtenky. To by bylo něco. Pokud má zmíněná „paní pokladní“ potřebu kotrolovat celý kočár nechť zvedne pr… zadek, obejde si pás a do košíku kočárku nahlédne sama. Vím, že to řeším tak, že při vstupu do takového hypermarketu ukážu zboží,co jsem jinde už nakoupila a co by tam mohli mít taky, přímo na vstupu u takového pultíku, oni to označí a pustí mě. Např. zapečetí celou igelitku, pokud jsou to drobnosti, dohadování na pokladně je pak snažší. Ale bojuju s tím taky. Nevím, jakou máš možnost výběru jinýho obchodu, ale pokud jsou někde nepříjemní, vícekrát tam nejdu - a to na 100% nejsou všechny v daném obchodě tak „aktivní“.

Tak už jen klidné nakupování.

Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
24.1.06 17:46

Ahoj holky,
já bych i chodila jinam…stalo se mi to tedy jednou i v Carrefouru,ale my tady nemáme hypermarket žádný a Globus je ještě tak nejblíž a prostě se tam vyskytuju nejčastěji..jezdím tam i plavat nedaleko…Ale toto mě opravdu štve a uráží…nejraději bych si někde stěžovala,ale má to cenu???Zajímalo by mě,jestli na to opravdu mají právo nebo ne…já se v tom zase tolik nevyznám,ale myslim si,že ne…To jako když nebudu mít účet na ubrousky,který už vozím v kočárku týden,tak na mě zavolají policii?Jsem rozhodnutá jim příště ten batoh neukázat a zjistit,jak potom dál postupují,ale jestli tím něco zmůžu…to těžko:o( jenže on tam člověk musí jít připravený a rozhodnutý,jak se zachová,ono Vám to v tu chvíli všechno nedojde a ještě tam ukazujete batoh jak blbci…ach jo.
 Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
24.1.06 17:55

Pracovník ostrahy obchodu podle mě nemá vůbec žádné právo vlézt ti do tašky nebo do kočáru. To může pouze policie a za podmínky, že vysloví podezření, že jsi něco ukradla. A to ne jenom tak, jako že my si myslíme. Ukázala bych jim velký kulový a ještě bych si stěžovala. Globus je přeci řetězec, musí mít někde ředitelství. Možná to k ničemu nebude, ale alespoň si vybiješ vztek. Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.06 17:57

Teda holky, to je fakt příšerné. Já ještě mimčo nemám, ale když mám normálně batoh a v něm třeba nákup odjinud, tak se mi nikdy nestalo, že by mě kontrolovali a chtěli vidět účtenky.
Vůbec by mě nenapdalo, že se něco takového děje, kde na to berou pravo? Přece jestli to máš v batohu, tak ti to nemají co prohledávat, leda že by tě přímo viděli, jak si tam něco dáváš.
Terez, chápu tě, že sis to nechala „líbit“. Taky bych z toho byla tak vykolejená, že bych na něco kloudného přišla až zpětně.
Držím palce, ať už žádné takové zkušenosti nemáte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni

Omlouvám se, to jsem byla já - Maartik (nejde mi přihlásit se)

• Citovat
  • Upravit
2901

Já myslím, že šacovat tě nikde nemůžou! Správně by měli zavolat Policii, nebo tak něco - a jenom ta tě může prohlídnout. I když si tam píšou cedulky, že máš povinnost předložit tašky k nahlédnutí …
Stálo by za to zjistit si to od právníka nebo v nějaké právní poradně a příště, až tě někde budou chtít buzerovat, tak se ohnat nějakým paragrafem!!!
Tohle se mi v supermarketu chválabohu nestalo - ale strašně mně štve, když si v nějakém obchodě chci v klidu vybrat zboží - a za zadkem mám neustále prodavačku, která na mě zírá!!
Přitom během posledních 14 dnů se mi dvakrát stalo, že mě pyramidálně okradla právě prodavačka u kasy:(((( Asi by to chtělo do obchodu chodit nahý - a s kalkulačkou!

Jestli zjistíš, jak je to s tím šacováním, tak to sem prosím hoď - taky by mně to zajímalo.

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
24.1.06 18:00

Ahoj Ivčo,nejspíš si stěžovat budu…protože to nebylo poprvé a už mě to opravdu vytočilo…jenže mám obavy,že to opravdu k ničemu nebude…řekla bych,že ty pokladní za to nemůžou,sedí tam za pár korun a ještě jim dávaj takovýhle „úkoly“,v:,–(im se,že každej pátej člověk se tam s nima dohaduje…jenže se bojim,aby to opravdu neměli nějak „právně ošetřený“,protože jinak by si to asi nemohli dovolit…nevim…Ale příště jim už opravdu nic neukážu.A uvidíme…co se mi mají cizí ženský hrabat v tašce…jak říkáš bez jakéhokoliv podezření,že jsem něco ukradla…jen jestli tam nemám něco,co oni prodávají…(což je skoro všechno,co běžně sebou člověk nosí)
 Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
24.1.06 18:01

manžel dělal dřívávějc na Policii a tvrdí, že mě nikdo šacovat nesmí!!! Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.1.06 18:08

Teda holky, po me chtit nekdo neco takoveho, tak by teda videl. A to teda rozhodne ne vnitrek meho batohu, ale poradny tanec!!!! Vim o cem mluvim, jednou se mi to stalo a garantuji vam, ze priste si me radeji okazale nevsimali :)
Holky, ostatni se k nam chovaji pouze tak, jak jim sami dovolime. Ovsem uznavam, ze to neni snadne, je treba znat sva prava - a take sve povinnosti a tvrde si je hajit.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505

Na Slovensku má pracovník bezpečnostnej služby právo vás legitimovať, ale nemá právo robiť osobnú prehliadku. Lenže v prípade podozrenia z krádeže vás môže zadržať v miestnosti na to určenej až do príchodu polície!!! (a tá si dáva načas) a policajti môžu urobiť osobnú prehliadku. Nedávno bol podobný prípad medializovaný a vyjadrovali sa k tomu aj právnici a riaditeľstvo marketu. Predpokladám, že u vás je to podobné.

Ja teda radšej ukážem tašku, ako keby som mala trčať niekde v maličkej miestnosti pol dňa a potom podstúpiť potupnú prehliadku. Ale pokladníčka na to právo určite nemá! Tá v prípade podozrenia musí zavolať pracovníka strážnej služby a ten koná. Takže keď bude nabudúce vyskakovať, treba ju uzemniť. A pri vstupe do marketu je lepšie si nechať nákup označiť, alebo si ho odložiť do zamykateľnej skrinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545

Zatím se nám to nestalo nikde a že taham kočár a batoh pěkně naloženej. Je pravda, že jak lezu do krámu s nákupem odjinud, já automaticky chodím buď k pokladní a řeknu jí to (např. Delvita a jsme na to zvyklí ještě co jsem byla mladší), nebo tam bejvá nějaká „ochranka“, která označuje. Když mam pár kousků, vyndam a necham označit, když víc, tak jsem to dala do tašky a oni ji zapečetili (interspar).
Jen snad nedávno jsme byli v Humanicu v Metropoli a tam hrozně nenápadně chodila prodavačka, málem se uběhala, byla fááákt zábavná:)
No jinak. Nevim, jak dalece na to maj právo, neni to určitě příjemný, mě se to teda ani v globusu nestalo, i když častěji jezdíme do Tesca a většinou si cestou v autě rozdělim, co mam odjinud.
Nikdy si neberu košíky, zá:,–(ně nákupy dávám do košíku pod kočárem a zatím jsem teda p roblémy neměla.
Je to opravdu nechutný. Kamarádku nechtěli pustit do Alberta s tím, že jim maminky s kočárama kradou, tak se nas… a nechala tam nákup a šla. Nedivím se.
Na druhou stranu, myslim, že se nám nic nestane, když nejdřív zajdem někam na informace (obvykle bejvaj u vstupu) a nahlásíme. Krom toho Sparu se mi nikde nestalo, že by chtěli koukat do věcí, s tačilo jen to říct. Samo je pak otázka dohadování, ale právě proto, ež mam kočár, tak to většinou prošlo všechno bez mrknutí oka.
Já vim, třeba na to právo nemají, na druhou stranu protože jsou nákupy prakticky na denním pořádku, proč se denně dohadovat, když tomu možná můžem zabránit pár slovy? No a jinak kdyby mě někde šacovali, napsala bych stížnost a už chodila jinam.
Neni to dneska lehký.
No a trochu se zkusme vžít do jejich situace. Ono to asi taky neni sranda. Já vim, jen ás 99%, který jsme slušný, jenže na čele nikdo nemá napsáno zloděj.
Jak řikam, myslim, že nám pusa neupadne, když řeknem, že nákup máme. Myslím, že jsou to pak menší potíže než když se to řeší při odchodu u kasy.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky