Nevděčná charita?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Nimie píše:no zníš trošku nakvašeně
Ale nejsem. Tahle diskuze má název Nevděčná charita?
Já víceméně jen reaguju na to, že „charita“ není nevděčná, prostě je na tom líp, než jsme zvyklí. A to je dobře. Lepší než kdyby čerpali ty prachy a krmili levnýma granule a zbytek rozfofrovali, to je jasné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl to ani nebylo na tebe ale právě co vim tak kolem vánoc jim dělají lidi slušný zásoby ale taky je otázka co jim vozí no a zase to bude útulek a útulek
Někdo jim doveze pytel granulí v akci za 200 10 kg a myslí si co jim nedal, kdyby jim dal ty 200 udělá lépe
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
Co vim tak útulky většinou řeknou čím krmí a ty marketovky nechtějí a ani se nedivim. psu to nic nedá a ten objem co z nich padá. Dávají průměrem zase nic extra jim nedávají, většinou brit. no aby psům rozhodily trávení že budou průjmovat to nikomu nepomůže, pokud bych chtěla přinést granule tak zavolám a zeptam se na co jsou psi zvyklíZa deky jsou si myslim rádi vždy
Ty marketovky jsou fakt strašný humus, 4% kdovíjakého masa, možná tak pro slepice, vždyt je to plné šrotu
Přesně tak. Ono když si to spočítají kolik času a financí pak utratí na to, aby dali do kupy skupinku psů, kterým se kvůli tomu udělalo špatně, začali nadměrně línat apod., tak se jim to ani nevyplatí. Akorát mají výhodu v tom, že se tam točí větší obnos peněz, takže se jim to vrátí. Když není ale z čeho čerpat, tak je jasné, že nepohrdnou ani polystyrénem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Ale nejsem. Tahle diskuze má název Nevděčná charita?
Já víceméně jen reaguju na to, že „charita“ není nevděčná, prostě je na tom líp, než jsme zvyklí. A to je dobře. Lepší než kdyby čerpali ty prachy a krmili levnýma granule a zbytek rozfofrovali, to je jasné.
Jasně, už to chápu jak to myslíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@Bábrdl to ani nebylo na tebe ale právě co vim tak kolem vánoc jim dělají lidi slušný zásoby ale taky je otázka co jim vozí no a zase to bude útulek a útulekNěkdo jim doveze pytel granulí v akci za 200 10 kg a myslí si co jim nedal, kdyby jim dal ty 200 udělá lépe
![]()
Jojo, o Vánocích je to šílenost. Ale ono to je dobře, že jsou lidi takhle ochotní, akorát je fakt, že od jisté doby už radši všem doporučuju, ať si najdou ty menší a jedou tam. Protože třeba taková pražská Troja každý rok už pak fakt musí odmítat, protože toho mají mnohem víc, že to pomalu ani nevědí kam dát. A ty malé tratí na tom, že o nich nikdo moc neví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie no právě někde budou rádi za cokoliv ale já bych asi zavolala a zeptala se čim krmí
. určitě nekrmí tim co kupuji já to by se asi nedoplatili takže nejspíš kupují slabší průměr pokud to jde
. Je to ale fajn že lidi se snaží pomoc, mě by asi bylo trapně jim tam přijít pytlem propesko a pod
ale co vim tak ani enjsou nadšení z extra nabušených, to psy většinou taky nesnesou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna dneska jsem řešily s kolegyněmi, že určitě před Vánocemi přijdou reklamní adventní kalendáře. Není to nic jedovatého, v některých je „kakaová pochoutka“, v jiných podprůměrná mléčná čokoláda. přesto o ně nebývá u nás nějak velký zájem, každý dítěti či vnoučeti raději koupí nějaký super duper kalendář.
Kolegyně navrhly, že než to tam nechávat, aby se to mlsalo ke kafi nebo se to vyhodilo, že je dají do azyláku. tak jsem zvědavá - já myslím, že je s tím pošlou do háje, že to není Lindt, Kinder nebo alespoň Milka…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl Tak „kakaová pochoutka“ není žádná pochoutka. My to házíme rovnou do koše. Jednou jsem do toho zkoušela přidávat kakao a chtěla vyčarovat aspoň čokoládovou polevu na cukroví. To cukroví se totálně zkazilo. A to jsem prosím hospodyňka, co pro pírko přes plot skočí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl tak u nás v azylaku by ti klienti utrhli za to ruce. Sladký se u nás moc nedává a když ano mají z toho radost jak malé děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl
Tak ono se to nedá jíst, takže že nad tímhle nikdo nezajásá mě nijak nepobuřuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna píše:
@Bábrdl Tak „kakaová pochoutka“ není žádná pochoutka. My to házíme rovnou do koše. Jednou jsem do toho zkoušela přidávat kakao a chtěla vyčarovat aspoň čokoládovou polevu na cukroví. To cukroví se totálně zkazilo. A to jsem prosím hospodyňka, co pro pírko přes plot skočí.
Však já vím, taky to nejím.
Ale lidi si to kupují, když mají hluboko do kapsy. Ale když to budeš chtít někomu dát, reakce bude přesně taková, takže na to celkem peču. Ještě poslouchat, jak někomu škodím… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@me2dova píše:
@Bábrdl
Tak ono se to nedá jíst, takže že nad tímhle nikdo nezajásá mě nijak nepobuřuje.
Já po nikom nechci, aby jásal. Když si to přečteš pořádně, já kolegyně od toho darování odrazuju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanča74 píše:
@Bábrdl tak u nás v azylaku by ti klienti utrhli za to ruce. Sladký se u nás moc nedává a když ano mají z toho radost jak malé děti.
Fakt? I za kakaovou pochoutku.
No, já jsem jim každopádně poradila, ať tam nejdřív zavolají, ať už si vyberou jakýkoliv „podnik“ a zdůrazní ji, že se nejedná o značkové kalendáře za tři stovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl jako fakt. Pracuju v azylovem domě a nizkoprahovem centru pro lidi bez domova. Nedávno byli bonboniery a málem snědli i me když jsem jim to rozdávala. A to byli úplně obyčejný bonbóny co měli od čokolády hodně daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Však já vím, taky to nejím.Ale lidi si to kupují, když mají hluboko do kapsy. Ale když to budeš chtít někomu dát, reakce bude přesně taková, takže na to celkem peču. Ještě poslouchat, jak někomu škodím…
No to je blbý, já nějak nevím, pro koho to dělají. Základní potravina to není, cukrovinky by měly být luxus, mňamka, co se zobe jenom občas a dělat šuntový luxus je zhovadilost. Mám známé, co opečovávájí chudé a soc znevýhodněné a dostávají od sponzorů i z potravinové banky pravé cukrovinky. Takže nevím, jestli by za tohle chudé děti utrhaly ruce. Děcka mají jazýčky na sladkosti tak zhruba stejně mlsné, bez ohledu na postavení rodičů. Asi v těch azylácích, kde by za to klienti utrhali ruce, mají nějaký horší management a nemají přístup ke zdrojům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!