Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@greenplanet to to manžel hned odhalil
, tak zase s odhalenim se asi musí počítat. To je pak ten pravý adrenalin ![]()
Prošel jsem nevěrou ženy, dnes už je po cca roce vše OK. Ale hodně jsem o tom přečetl. Tak že, nevěra se týká cca 75-80% vztahů, je to tedy naprosto běžný jev a vy co jste to odhalili nebo jste byli přistiženi, jste tedy ty snad šťastnější, kteří vědí, na čem jsou. Teorie zatlokat je blud. Jak může fungovat vztah, kde si lžete? Alespoň pro mě bylo horší to lhaní a ztráta důvěry. Za další je třeba si uvědomit, že pokud se nejedná o notorického dě - holkaře a notorickou ku - milenku, čehož by si měli protějšky všinmout na začátku vztahu, jsou vždy na vině oba partneři. Partner, kterému ve vztahu nic nechybí, nehledá nic jiného. (Viz třeba kniha Pět jazyků lásky) Přitom myslet si, že si myslím, co partner vyžaduje, je blud. Musíte k těm svým vzájemným potřebám dospět otevřenou a upřímnou diskusí. Nedělat si žádné domněnky. Tak že si myslím, že ten, kdo hned odejde, není ochoten přiznat i svou chybu, svůj podíl a není ochoten hledat řešení, kompromisy. A ještě bych doporučil knihu Mýtus monogamie. Člověk od přírody není monogamní, je to určitý mýtus vytvořený různými náboženstvími a určitými dohodami, pravidly. Nicméně, není to přirozené.
Ja nevim spis bych se priklonila k tomu co oci nevidi… pokud to byl jen ulet naco vsechno znicit
@mimiii250 píše:
Ja nevim spis bych se priklonila k tomu co oci nevidi… pokud to byl jen ulet naco vsechno znicit
Otázkou zůstává, pokud to neudělá-li to znovu. Provedeš jednou.. Provedeš podruhé, protože si řekneš, zas tak strašné to nebylo… ![]()
Příspěvek upraven 30.04.15 v 11:29
@Anonymní píše:
Jak žít dál po nevěře ženy??? I když se nejednalo o vztah ale o jednorázové selhání. Manžel to ví. Odpustí to někdy??? Znáte někoho takového??
Nevera by mela byt trestny cin… ![]()
@Majk.ww píše:
Nevera by mela byt trestny cin…
Neblázni! To by byl skoro celý národ v base a kdo by pak na všechny vydělával??? ![]()
@káťa píše:
Neblázni! To by byl skoro celý národ v base a kdo by pak na všechny vydělával???
svatá pravdy, těch fakt věrných je hodně málo
![]()
@mimiii250 píše:
@Tom087 to je pravda pak uz je to o charakteru
Tak ten mnohým chybí…
Mám kamaráda, který zahnul své ženě. Táhl to s milenkou asi půl roku. Samozřejmě jí měl jen jako holku do postele, což ona ani netušila. Údajně jí o jeho rodině neřekl. Holka po tom půl roce, kdy spolu jen sexovali, chtěla něco víc. Tudíž to on utnul. Přestal se jí ozvývat, zablokoval kontakty. „Výhodu“ měl v tom, že to dělali jen u ní doma a navíc je on z místa, které leží cca 100km od ní.
Celkem ho to poznamenalo, jeho manželka nic nepoznala a dodnešního den to neví. Samozřejmě že se po pár měsících morální kocoviny se otřepal a opět se naskytla příležitost si vrznout někde jinde. Co myslíš? Je v tom opět a už bez takové obavy, protože, ututlal to jednou, ututlá podalší. Jenže s jídelm roste chuť a milenky má dvě.
Toliko o charakteru… Když je tu řeč o tom charakteru, mám se držet hesla Kelišový, že žalovat se nemá, ale hlásit se to musí.?
Dva postřehy k diskusi. Co je to za vztah, kde si partneři lžou a nejsou k sobě upřímní? Je to potom ještě vztah, nebo jenom soužití? Tedy dnes, po určité zkušenosti vím, že zatloukání nic neřeší. A co se týká té trestnosti, podle některých statistik postihne nějaká forma nevěry 75 - 80% partnerských vztahů.
Tak že lepší je vážit si toho co máme, nenechat vztah zevšednět a neustále na něm pracovat. (Kdyby mi tohle někdo radil před rokem, asi bych nevěděl o čem mluví a snad bych mu doporučil, ať se stará o své, že u nás je všechno OK. Nebylo) A rada nakonec. V naprosté většině něvěr hledejte chybu ve vztahu, tedy v obou partnerech, nejen v tom nevěrníkovi. Ono mu totiž s největší pravděpodobností ve vztahu něco chybělo a šel to hledat jinám.
@Tom087 kdyz mu to jednou nestacilo ty nervy a vubec tak to uz nejspis patri k zavrzencum.Spis lhat se nema ale nekdy se to jinak neda bohuzel v pripade ktery jsi popsal bych si tim tak jista nebyla ![]()
@Martiine píše:
Možná že vám příjdu jako naivní,ale nevěra se neodpouští. Aď si každý říká co chce, ale když ti je partner nevěrný, nemiluje tě. Tak proč trávit s nějým takovým život.
nemyslim, ze tohle je tak uplne pravda
@chebskamaminka píše:
svatá pravdy, těch fakt věrných je hodně málo![]()
A potom jsou za nejvetsi blbce a diky tomu zacnou podvadet taky…