Nevěra - Jak žít dál po nevěře ženy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30209
30.9.15 10:29
@Venetia píše:
bez toho bonusu je to na nic :mrgreen:

Nojo.. Jenže někomu ten bonus, začne po letech chybět. To je furt keců, že má člověk na sobě pracovat, pracovat na vztahu a plnit potřeby druhého. Takže miláčku, chybí mě po těch letech s tebou, zamilovanost, hormony euforie. Zapalujou se mě lejtka.. Nemám naplněnu potřebu bejt zamilovnej/zamlovaná. A to je dost past. To ti ten druhej po letech znova ani dát nemůže. A přitom vztah vlastně funguje na jedničku.. Ale ona/on si našel milence/milenku. Takže váš vztah vlastně nefungoval.. Ač se oba tak snaží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109251
30.9.15 10:35
@Honza 12 píše:
Nojo.. Jenže někomu ten bonus, začne po letech chybět. To je furt keců, že má člověk na sobě pracovat, pracovat na vztahu a plnit potřeby druhého. Takže miláčku, chybí mě po těch letech s tebou, zamilovanost, hormony euforie. Zapalujou se mě lejtka.. Nemám naplněnu potřebu bejt zamilovnej/zamlovaná. A to je dost past. To ti ten druhej po letech znova ani dát nemůže. A přitom vztah vlastně funguje na jedničku.. Ale ona/on si našel milence/milenku. Takže váš vztah vlastně nefungoval.. Ač se oba tak snaží..

bohužel, je to tak… nenaplněné potřeby jsou příčinou nevěry nebo rozchodu…s tím se nic nenaděla, nejsme stroje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
30.9.15 10:35

@káťa sypat popel na hlavu, no myslím, že je dobré přiznat si svůj díl viny na nefungujícím vztahu, ale zase prosit nevěrného chlapa aby se mnou zůstal, to mi přijde jako absolutní ztráta sebe samé a přesto to tu často na emiminu je psáno

chtěl být nevěrný tak byl, udělal blbost za kterou jsme svým způsobem zaplatili oba dva, myslím, že dřív jsem ho milovala opravdu hodně, takový princ na bílém koni, nevěra ukázala, že princ není princem a dokonce i ten kůň trochu kulhá :D
ale taky ukázala, že se dokážu odrazit ode dna a jít dál i sama, je to prostě životní zkušenost, sice cenná, ale opakovat si jí už nemusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
30.9.15 10:51
@jipo píše:
@sign45 Káťa má pravdu, že jeden ve vztahu miluje více a druhý méně. Akorát se musí najít ten rovnovážný stav, jinak to nedělá dobrotu. A význam literatury bych nepřeceňoval, někdy se to ani nedá číst, natož abych si z toho vzal nějaké ponaučení. Dále píšeš: „Prioritně partner být nevěrný nechce. Ale když mu ve vztahu něco chybí, tak to hledá jinde a většinou to řeší nevěrou.“ Takže v konečném důsledku nevěrný být chce a nějak mi to tvoje tvrzení prostě nesedí.

No, možná trochu víc chápat smysl psaného slova. V okamžiku sňatku nebo zamilování, tedy prioritně, asi nevěrný být nechce, až na vyjímky jak jsem psal. A to že hledá někde něco jiného vyplyne z ne zcela funkčního vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
30.9.15 10:54
@Venetia píše:
nechci s tebou nějak polemizovat, ale o tom, že ve vztahu jeden miluje víc, je závislejší jsem přesvědčená…aby to bylo oboustranně naprosto vyváženo je naprosto vyjimečné, jestli vůbec takový vztah existuje

Ale to je přeci Tvá volba. A o kom jseš ve Vašem vztahu přesvědčená, že miluje víc? O sobě? Já jenom říkám, že je to subjektivní domněnka a pokud jeden z partnerů takhle uvažuje, pak není ve vztahu vše v pořádku. Toť vše. Ale to je názor vycházející z mé filozofie a Ty si přeci můžeš žít jak chceš a mě nezbývá, než Ti přát, aby Ti to takhle fungovalo co nejdéle a byla jsi při tom šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30209
30.9.15 10:55
@sign45 píše:
No, možná trochu víc chápat smysl psaného slova. V okamžiku sňatku nebo zamilování, tedy prioritně, asi nevěrný být nechce, až na vyjímky jak jsem psal. A to že hledá někde něco jiného vyplyne z ne zcela funkčního vztahu.

Je ne zcela funkční vztah, když po letech začne chybět pocit zamilovanosti a chybí hormonální oblbnutí? Jestli ano, tak skoro všichni po dlouhých letch žijeme v ne zcela funkčním vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109251
30.9.15 11:07
@sign45 píše:
Ale to je přeci Tvá volba. A o kom jseš ve Vašem vztahu přesvědčená, že miluje víc? O sobě? Já jenom říkám, že je to subjektivní domněnka a pokud jeden z partnerů takhle uvažuje, pak není ve vztahu vše v pořádku. Toť vše. Ale to je názor vycházející z mé filozofie a Ty si přeci můžeš žít jak chceš a mě nezbývá, než Ti přát, aby Ti to takhle fungovalo co nejdéle a byla jsi při tom šťastná.

to je zkušenost, nikoliv domněnka..ale třeba takové vztahy existují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
30.9.15 11:12
@Honza 12 píše:
Miluje víc. To je otázka. Ale když jsem na někom závislej, tak to není láska. Ale slepá závislost. Když někoho hodně miluju, tak na něm nejsem závislej, a když on nemiluje mě, tak ho nechám jít aby byl šťastnej.

Souhlas. Vtah není o tom, kdo dá víc a kdo dá míň, nebo sledovat, kdo koli dává. To je kalkul, obchod, já jsem Ti dal a teť dáš ty. To není vztah, nebo alespoň ne rovnocenný vztah. Ten je o tom dávat a přijímat, ne něco za něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109251
30.9.15 11:17
@sign45 píše:
Souhlas. Vtah není o tom, kdo dá víc a kdo dá míň, nebo sledovat, kdo koli dává. To je kalkul, obchod, já jsem Ti dal a teť dáš ty. To není vztah, nebo alespoň ne rovnocenný vztah. Ten je o tom dávat a přijímat, ne něco za něco.

když to nebudeš sledovat, tak pak skončíš jako spousta lidí tady, kdy procitnou po několika letech, dětech při zjištění, že davají je oni a druhý se veze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
30.9.15 11:17
@chebskamaminka píše:
@káťa sypat popel na hlavu, no myslím, že je dobré přiznat si svůj díl viny na nefungujícím vztahu, ale zase prosit nevěrného chlapa aby se mnou zůstal, to mi přijde jako absolutní ztráta sebe samé a přesto to tu často na emiminu je psánochtěl být nevěrný tak byl, udělal blbost za kterou jsme svým způsobem zaplatili oba dva, myslím, že dřív jsem ho milovala opravdu hodně, takový princ na bílém koni, nevěra ukázala, že princ není princem a dokonce i ten kůň trochu kulhá :D
ale taky ukázala, že se dokážu odrazit ode dna a jít dál i sama, je to prostě životní zkušenost, sice cenná, ale opakovat si jí už nemusím :mrgreen:

Souhlas. To, že spolu partneři zůstanou má a musí být společné rozhodnutí obou založené na nějakém „chtění“. Zůstávat za kažtou cenu nebo „protože“ stejně nemůže dlouhodobě fungovat. Minimálně v takovém vztahu ebudou oba šťastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
30.9.15 11:19
@Venetia píše:
to je zkušenost, nikoliv domněnka..ale třeba takové vztahy existují

To je jedno, že tudomněnku považuješ za zkušenost. Vtah je takový, jaký si ho oba partneři udělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
30.9.15 11:20
@Venetia píše:
když to nebudeš sledovat, tak pak skončíš jako spousta lidí tady, kdy procitnou po několika letech, dětech při zjištění, že davají je oni a druhý se veze

Když to takhle sledovat budeš, tak se usleduješ a stejně nebudeš šťastná. Ve vztazích jsou jiné signály, než sledovat má dáti a dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30209
30.9.15 11:24
@Venetia píše:
když to nebudeš sledovat, tak pak skončíš jako spousta lidí tady, kdy procitnou po několika letech, dětech při zjištění, že davají je oni a druhý se veze

Nemusíš sledovat. Pf. Prostě si musíš říct o to co chceš.. Pak máš možnost žít spokojeně. Pokuď partner neplní tvé základní žádosti, tak je to o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30209
30.9.15 11:27
@Venetia píše:

Jen nechápu procitnutí po letech. Co k tobě partner cítí poznáš z toho, jak se k tobě chová. Mě spíš příjde, že se změní ten co procitne, a najednou porušuje zaběhnutá pravidla a jakejsi stereotip. Tím, že najednou procitne a teď chce to a nebo ono. A celá léta jako to nechtěl..? Divný model soužití..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
30.9.15 11:33

@sign45 znáš moje rčení - jeden vztah nikdy prostě nezachrání, musí chtít oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie