Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
Tohle bych nedala, ještě se s milenkou kamarádit tak to už vůbec
Taky s ním nekamarádím, jednou jsme se potkali a nedopadlo to dobře.
@sign45 píše:
K tomu začátku. Ono je to trochu složitější, než jak to popisuješ, ale respektuji to jako Tvůj pohled na svět.No a dále. Moje žena mi mockrát opakovala, že jediné, co by mi neodpustila, by byla nevěra. Nakonec byla nevěrná sama. Důvěra se těžko obnovuje. Ale je možné na to koukat pouze ze Tvého pohledu. A nebo se na to podívat tak, že partner prostě pochybil. Jsme lidé, nejsme neomylní. Pokud to pochybení dá oběma nějaké ponaučení, pak to má smysl. Na závěr bych jen dodal, že okamžitý rozchod je nejjednodušší a nejpohodlnější řešení. Nejsem si zcela jist, zda procházet životem tou nejsnazší cestou je nejlepší řešení.
no upřímně zase jen proto, že někdo už nechce bojovat za něco, čím je zklamán není nutně srab, nebo pohodlný, někdy prostě v něm umře láska a rozchod je nakonec dobré řešení pro oba
@jipo
zavolej mu a jděte na pivo ne
@chebskamaminka tak co manžel, nezlobí?
jak tak o tom přemýšim tak vlastně manžel by to měl složitý
, náš společný známý co tetuje mu už před lety říkal že jméno ženský nerad tetuje a manžel že je mu to jedno a domů došel s mym jménem přes celý břicho
, no za ty roky to jméno se ještě zvětšilo
pak tam má vytetovaný obličeje dětí a i muj a dneska přišel opět s obrázkem dalšího výročí co nás čeká za pár měsíců
To jméno jsme mu řekla jestli to byl dobrý nápad že až se rozvedeme, to byl pohled že jsem raději byla zticha
![]()
@Markéta80 to mě pobavilo s tím tetováním tvého chlapa, to je risk a ksicht se přetetuje do něčeho jiného těžko
![]()
co mažel no bude to dva a půl roku a zatím nezlobí, on moc dobře ví, že kdyby překročil moje mantinely tak je konec, osobně si myslím, že dostal životní lekci, exmilka se prostě vybarvila, náš vztah to zlepšilo, mě osobně to někdy ještě zabolí, když se objeví vzpomínka, ale je to prostě životní zkušenost, jinak manžel se pořád snaží a asi i díky tomu, že se tak změnil právě ukládá našeho druhého syna do postýlky, tak asi tak
![]()
@chebskamaminka
tak to je fajn a tvoje velkorysost že jsi dala další šanci. No já když to viděla poprvé tak jsem se ptala jestli se nezbláznil
, to jméno je prostě fakt velký, písmeno cca 10cm velké
. Já mu řekla že jméno bych si nedala, co kdyby že jo
jediné co mam je společné svatební tetování ale tam jméno ani datumy nejsou. Na od od 10 výročí si číslo s nějakym obrázkem tetuje, nevim jestli tohle chce dělat každý rok a bylo mě trapně když mě ukazoval 11 výročí a já mu řekla že to bych spíš pochopila 10 jako kulaté a on se podíval a ukázal na č 10
jo můj ksicht teda na obrázku jsme já a nejstarší když mu byl rok ale na tom lýtku by to asi ani nešlo zamaskovat, to břicho už vůbec ne a on tam má hodně věcí co se točí kolem rodiny no
Tatér ho varoval že ty jména téměř vždy pak předělává ale to je jméno na pár cm a manžel řekl když už tak at to je vidět na dálku, chudák tchýně když se jí tim šel pochlubit
![]()
@chebskamaminka píše:
no upřímně zase jen proto, že někdo už nechce bojovat za něco, čím je zklamán není nutně srab, nebo pohodlný, někdy prostě v něm umře láska a rozchod je nakonec dobré řešení pro oba
No tak srab jsem snad až nenapsal, ale vědět dopředu, že bych o vztah nechtěl bojovat je pohodlnost, protože je to nejlehčí cesta. Prostě to vypustit. Něco jiného je, pokud o ten vztah nechtějí nebo nemohou bojovat, ale tu variantu jsem také uvedl. Ale pkud tam ta možnost je a přesto ji nezkusí, více méně z trucu, proč bojovat o vztah s chlapem (ženskou( který byl (byla) nevěrný (á). Ono urazit se, šprajcnout se, jak já říkám nafouknout hubu je opravdu nejjednodušší. A kdyby člověk vzdal, všechno, co ho v životě alespoň jednou a alespoň trochu zklame, tak by se za chvíli neměl čím zabývat. Kolikrát nás v životě zklamou děti. A nepřestanu je mít rád a nepřestanu jim pomáhat. Takhle by se dalo pokračovat.
@sign45 srab jsem napsala já, no tak ty víš, že já jsem se rozvádět chtěla a muž mě do té druhé šance uprosil, ale kdybych se rozvedla, tak bych to fakt nevnímala jako truc, šprajc, to zase vidíš až příliš složitě, někdo prostě nechce vědomně žít s někým kdo ho takhle zklamal ![]()
@Markéta80 tak uprosil mě, já mu jí dala a zatím mi nedal záminku abych si myslela, že zlobí, naopak občas se bojí abych nezlobila já, on si je vědom toho, že já už bych neprominula žádný ze svých mantinelů a odešla
hele ale zajímavý, alespoň jeden z mála chlapů co nezapomíná na výročí
![]()
@sign45 jenže proč bojovat pokud tě ten člověk až tak moc zklame, já už bych neměla důvod. byla bych z něj tak zhnusená a ještě bojovat, to fakt ne. Bojovala bych max za alimenty
a nebudu zachranovat vztah, ano o vztah bych bojovala v době když by přišel a řekl co mu ve vztahu vadí ale ne když se tváří že je vše ok a pak zasune jinde a ještě se mě tim pochlubí
. A on se vykecá je ok a já se budu trápit a ještě na něj koukat ne a hrát si na štastnou rodinku
. Srovnávt to s dětma nejde, to je úplně něco jiného. To si měl rozmyslet ten co podvádí že tim zničí celou rodinu
A ve výsledku já bych na tom byla nejlépe, 2 víkendy v měsíci bez dětí to by byl klídek a ticho, jen nevim jak by se to líbilo milence, manžel dělá na směny a víkendy v měsíci má 2 a pak 3× alimenty, to by mu asi moc nezůstalo ale oni by přece žili tou zamilovaností pokud by ho hned nekopla do zadku
![]()
@chebskamaminka
to je dobře že se poučil a snad mu to vydrží. jo manžel si pamatuje, taky každý rok nadává že byl blbej nápad se brát v prosinci že to jsou pak jen samé dárky, to byl ale můj výmysl aby to bylo v prosinci a je fakt že už mě nedošlo že v případě rozvodu bych měla prosinec zkaženej
ale takhle je to super, 14. výročí takže dárek a za 10 dní ježíšek
. manžel na datumy má pamět narozdíl ode mě
, já jen vždy řeknu že to je strašná doba co se známe
![]()
@Markéta80 snad vydrží a když ne, tak holt konec, to je život, myslím, že nevěra sice bolí, ale není nejhorším problémem v partnerství a ani rozvod není to nejhorší co se může v životě stát, navíc ikdyby to mezi námi nedopadlo pořád máme naše skvělé kluky a ty jsou pro nás nejdůležitější
no takhle v prosinci to bych asi taky nevěděla co nadělovat pak pod stromeček
já vymýšlím už letos a nejjednodušší jsou fakt ty děti, ostatní nevím ![]()
@chebskamaminka jo pro děti se vymýšlí dobře, vali chce panenku s vlasama, růžové oblečení a aby měla boty
, pro manžela taky nic nevim navíc on vždy že nic nechce když nevydělávam ![]()
@Markéta80 no z materske se taky hodlame umirnit, to jsem zvedava oc si napise starsi synator ![]()
@chebskamaminka nejstarší loni dost překročil limit tak jsme zvědavá letos co si vymyslí. ještě věří tak prý když je to zadarmo
![]()
Tak já bych se v případě zjištění nevěry partnera taky asi možná odmilovala. Takže bych neviděla důvod „bojovat“. Zrovna tak kdyby přišel partner na nevěru mojí, zaimponoval by mi víc, kdyby se na měl chtěl vyprdnout/popř. vyprdnul než kdyby hodil vinu na sebe a snažil se to vehementně vědecky rozebírat.
Jít jednodušší cestou není žádná zbabělost.
Já mám ráda jednoduchá řešení, jednoduché lidi (ne ve smyslu hloupé, ale kteří jsou přímí a nezáludní), jednoduché situace. V jednoduchosti je krása.
Proč bych se měla přemáhat číst knihy o nevěře, vyhledávat odborníky, aplikovat jejich rady, nervovat se a „bojovat“ za vztah s člověkem, který je stejně okouzlen jinde, když bych nemusela???
Nemyslím si, že složitější cesta je vždy ta správná, mnohdy naopak.
Ale je to hrozně individuální. Někdo se po odhalení nevěry tak bojí o partnera, že se od milence odmiluje jedna dvě a už to nikdy nezopakuje, někdo si prostě druhého neváží a ten může ve vztahu dělat co chce, třeba kotrmelce a dávat další a další šance, trápit se a rozebírat vše dokola, ale stejně bude podváděn a dost často nakonec i opuštěn. Nedá se to paušalizovat, je to „kus od kusu“.
@chebskamaminka píše:
@sign45 srab jsem napsala já, no tak ty víš, že já jsem se rozvádět chtěla a muž mě do té druhé šance uprosil, ale kdybych se rozvedla, tak bych to fakt nevnímala jako truc, šprajc, to zase vidíš až příliš složitě, někdo prostě nechce vědomně žít s někým kdo ho takhle zklamal![]()
@Markéta80 tak uprosil mě, já mu jí dala a zatím mi nedal záminku abych si myslela, že zlobí, naopak občas se bojí abych nezlobila já, on si je vědom toho, že já už bych neprominula žádný ze svých mantinelů a odešla
hele ale zajímavý, alespoň jeden z mála chlapů co nezapomíná na výročí![]()
![]()
![]()
A Ty zase víš, že já zastávám názor, že je to prostě volba každého, protže všechno, co děláme, je ovlivněno nějakými kodexy, výchovou, a „vlastním virtuálním viděním“. Nicméně, hledět na celou situaci pouze ze svého pohledu, nehledat a nechtít hledat příčiny a hned se rozhodnout pro rozvod považuji za snazší cestu. Protože nikdo nejsme neomylní a chybovat je normální a lidské. A to, že spousta z nás považuje nevěru za fatální chybu, je jen tím, jak jsme byli vychováni, jakou „hodnotovou soustavu“ jsme byli ochotni přijmout atd..