Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mowla píše:
Ano s tím souhlasím, že většina si chce jen užít a doma mít to jistý, ale nesouhlasím s tím, že jsou takhle spokojeni. Svoji partnerku berou jako matku a moc ji na ni nezáleží.
To nevím, já znám pár takových lovců, co svou ženu milují a nedají na ni dopustit a přesto mají potřebu to zkoušet na jiné. Ale jsou i tací, co to maji, jak píšeš ty. Ale vesměs si myslím, že u mužů moc nezáleží na tom, jakou partnerku mají, ale spíš na tom, jací jsou oni sami, je to prostě v nich, buď jsou věrní, nebo nejsou. U žen je to asi trochu jiné, tam si naopak myslím, že jejich věrnost hodně záleží na partnerovi a celkové spokojenosti ve vztahu, ale taky ne vždycky.
@Sonarka píše:
To nevím, já znám pár takových lovců, co svou ženu milují a nedají na ni dopustit a přesto mají potřebu to zkoušet na jiné. Ale jsou i tací, co to maji, jak píšeš ty. Ale vesměs si myslím, že u mužů moc nezáleží na tom, jakou partnerku mají, ale spíš na tom, jací jsou oni sami, je to prostě v nich, buď jsou věrní, nebo nejsou. U žen je to asi trochu jiné, tam si naopak myslím, že jejich věrnost hodně záleží na partnerovi a celkové spokojenosti ve vztahu, ale taky ne vždycky.
Aha, tak jestli si tedy nenamlouvají, že svou partnerku milují. Já nikoho takovýho teda neznám. Já si totiž myslím, že takoví ti záletníci, co to mají od přírody si najdou schválně nějakou puťku, aby si tohle mohli dopřávat a aby i ona jim nezahýbala. Ale jinak si tedy myslím, že těm nevěrníkům ve vztahu něco chybí. Já třeba od přírody vůbec nejsem monogamní, mám s tím hodně velký problém, ale manželovi jsem věrná a to jenom proto, jaký je, vážím si ho jako člověka. A to vzhledem jak jsem žila se svým ex. je hodně velké odpírání z mé strany.
@Honza 12 píše:
Já znám ještě jednu kategorii. Někteří když podvádějí, tak si sami zhnusí svého do teď skvělého partnera. A k mému údivu na něm začnou hledat chyby, začnou ho ponižovat a srážet, jako by si chtěli ospravedlnit nevěru tím, že partner je ten špatnej a já vlastně nic špatného nedělám, když podvádím toho hrozného člověka..
špatné svědomí
@sign45 píše:
Jak neovlivníš? Nepozornost nebo nezvládnutí řízení je jednoznačné zavinění řidičem. Dobře tedy, měl jsem na mysli nehodu ZAVINĚNOU. Omlouvám se za nedostatečnou formulaci. Já tím reagoval na tu „zásadovost“. A chtěl jsem tím naznačit, že je život složitější a není černobílý. A k té poslední větě, co jsi napsala. Jseš si tím tak jistá? Dříve sis také určitě myslela, že bys nevěru nikdy neodpustila.
Hele, tohle už trošku přeháníš, to už zavání fanatismem…
Já vím, že chceš stůj co stůj omlouvat nevěru své ženy, ale srovnávat nevěru s autonehodou ![]()
Autonehoda je sice zaviněné jednání, ale přeci proboha neúmyslné. Pokud by tedy nějaký blázen nesedl do auta a neřekl si - tak, a dneska chci způsobit autonehodu, tak schválně nedám přednost.
Nevěra je naproti tomu jednání naprosto úmyslné, člověk se rozhodne být nevěrný a jde si za tím. Zase samozřejmě s vyjímkou znásilněných žen…
To, že nevěra je velmi často nezjištěna a když už zjištěna, tak odpouštěna, je fajn, také bych nevěru dokázala za určitých okolností odpustit. Ale rozhodně bych neomlouvala partnera s tím, že byl nevěrný omylem, že nechtěl… ![]()
@mowla píše:
Aha, tak jestli si tedy nenamlouvají, že svou partnerku milují. Já nikoho takovýho teda neznám. Já si totiž myslím, že takoví ti záletníci, co to mají od přírody si najdou schválně nějakou puťku, aby si tohle mohli dopřávat a aby i ona jim nezahýbala. Ale jinak si tedy myslím, že těm nevěrníkům ve vztahu něco chybí. Já třeba od přírody vůbec nejsem monogamní, mám s tím hodně velký problém, ale manželovi jsem věrná a to jenom proto, jaký je, vážím si ho jako člověka. A to vzhledem jak jsem žila se svým ex. je hodně velké odpírání z mé strany.
Nevím jak to mají, ale je pravda, že záletník od přírody, těžko bude chtít mít doma to samé v ženském provedení a tací si asi opravdu spíše hledají ty hodné holky, co se o ně budou starat, protože jsou až moc chytří a jejich ego, by to parohy nesneslo, to smějí jen oni..já se s jedním takovým notorikem setkala, lovil mě a ještě x dalších a na facebook pak dával fotky svojí ženy a pěl tam na ni samou chválu a jak ji hrozně miluje a bla bla bla
A co vím, tak je pořád stejnej a pořád jsou spolu a on ji pořád hrozně miluje
Takže to je takový typický příklad notorického záletníka, kterému podle mě nic nechybí, zkrátka je jen veselejší
A další třeba můj kamarád, to samé, samá chvála na jeho manželku a jak by jinou nechtěl a pak mi píše, jak ho přitahuju a zve mě k sobě do bytu
Atd. atd. takových chlapů je
Je to prostě v nich, takoví ti alfasamci kolem sebe asi vždycky budou mít spoustu samiček, je to jejich přirozenost. A u žen je to víceméně o té spokojenosti, třeba ty, ač říkáš, že nejsi od přírody monogamní, tak přesto jsi svému muži věrná, protože ti s ním nic nechybí, vážíš si ho a protože víš, že by ti to za to nestálo, aby jsi ho ztratila.
@Sonarka Ano, jak píšeš, nebudu riskovat, že by se náš vztah měl pokazit. Navíc manžela milují moji rodiče, od těch bych to zchytala ze všeho nejvíc. To pořád slyším, buď na něj hodná, ne že budeš zlobit.
![]()
@Markéta80 urničku na poličku, ten tvůj chlap mě fakt baví
hele mám to stejně, říkám, že jsem dala druhou šanci, neřeknu, že jsem odpustila, protože odpuštění vnímám jako něco hlubšího významu a možná to ani nikdy nebudu umět, já mám sloní paměť totiž a nezapomínám
@Honza 12 tak čoveče pro mě to jde ruku v ruce s nevěrou, dost jsem si toho poslechla co jsem dělala špatně v té době už to samozřejmě táhnul s exmilkou, ale v podstatě ikdybych se rozkrájela, tak nic by mu nebylo dobré, nevím jestli si mě hnusil jak ty píšeš, nebo jak to měl, každopádně vše jsem dělala špatně, ale koukám, že něco v tom smyslu ti psala už i @Markéta80
@sign45 tak nehodu ikdyby zaviněnou nepozorností (vždy je nějaká příčina, počasí, nehoda, nepozornost, mikrospánek atd.),ale pořád je to něco do čeho nejdeš snad vědomě, je to nehoda, kdežto u nevěry máš třeba stovku záchraných brzd, ale je na tobě, jestli je zatáhneš
a k té poslední větě, znáš mě říkám, že nevěra není to nejhorší co se ve vztahu může stát, že jsou pořád i horší věci a věř, že kdyby mě muž mlátil, fetovat, chlastal, gembleřil, nebo mi nedbalostí zabil dítě, tak by opravdu druhou šanci nedostal ![]()
@chebskamaminka no jsem na něj koukala a klepala si na čelo
, za chvilku mu jdu připravovat svačinu na noční, prý ne moc velkou at se v práci může hýbat
![]()
@Sonarka píše:
Proč myslíš, že jen pár procent? Já bych řekla, že je naopak většina těch, co si jen chtěj užít bokem, ale přitom mít doma to své jisté. A myslím, že spousta nevěr má jen jedinou příčinu a sice to, že nejsme monogamní
Já si to ani tak nemyslím, ale vycházím z literatury, zabývající se touto problematikou, kterou napsali lidé, kteří se partnerskými vztahy a jejich řešením zabývají léta.
@káťa píše:
Hele, tohle už trošku přeháníš, to už zavání fanatismem…
Já vím, že chceš stůj co stůj omlouvat nevěru své ženy, ale srovnávat nevěru s autonehodou
Autonehoda je sice zaviněné jednání, ale přeci proboha neúmyslné. Pokud by tedy nějaký blázen nesedl do auta a neřekl si - tak, a dneska chci způsobit autonehodu, tak schválně nedám přednost.
Nevěra je naproti tomu jednání naprosto úmyslné, člověk se rozhodne být nevěrný a jde si za tím. Zase samozřejmě s vyjímkou znásilněných žen…To, že nevěra je velmi často nezjištěna a když už zjištěna, tak odpouštěna, je fajn, také bych nevěru dokázala za určitých okolností odpustit. Ale rozhodně bych neomlouvala partnera s tím, že byl nevěrný omylem, že nechtěl…
O nic míň, než Ty hájíš své subjektivní názory. A to, že je nevěra jednání naprosto úmyslné je také dost subjektivní názor, vycházející zřejmě z neznalosti celé problematiky.
@sign45 píše:
O nic míň, než Ty hájíš své subjektivní názory. A to, že je nevěra jednání naprosto úmyslné je také dost subjektivní názor, vycházející zřejmě z neznalosti celé problematiky.
A to, že nevěra je jako autonehoda, která se stane člověku omylem proti jeho vůli, jsi taky přečetl v těch moudrých knihách??? ![]()
@chebskamaminka píše:
@Markéta80 urničku na poličku, ten tvůj chlap mě fakt baví![]()
![]()
![]()
hele mám to stejně, říkám, že jsem dala druhou šanci, neřeknu, že jsem odpustila, protože odpuštění vnímám jako něco hlubšího významu a možná to ani nikdy nebudu umět, já mám sloní paměť totiž a nezapomínám
@Honza 12 tak čoveče pro mě to jde ruku v ruce s nevěrou, dost jsem si toho poslechla co jsem dělala špatně v té době už to samozřejmě táhnul s exmilkou, ale v podstatě ikdybych se rozkrájela, tak nic by mu nebylo dobré, nevím jestli si mě hnusil jak ty píšeš, nebo jak to měl, každopádně vše jsem dělala špatně, ale koukám, že něco v tom smyslu ti psala už i @Markéta80
@sign45 tak nehodu ikdyby zaviněnou nepozorností (vždy je nějaká příčina, počasí, nehoda, nepozornost, mikrospánek atd.),ale pořád je to něco do čeho nejdeš snad vědomě, je to nehoda, kdežto u nevěry máš třeba stovku záchraných brzd, ale je na tobě, jestli je zatáhneš
a k té poslední větě, znáš mě říkám, že nevěra není to nejhorší co se ve vztahu může stát, že jsou pořád i horší věci a věř, že kdyby mě muž mlátil, fetovat, chlastal, gembleřil, nebo mi nedbalostí zabil dítě, tak by opravdu druhou šanci nedostal
No, ono to, že jde někdo do nevěry naprosto vědomě, je také dost mýtus, protože až na notorické nevěrníky to vždy nějak tak vyplyne z nějaké situace, která tomu předchází. A to, ž Tebe, nebo ostatní tahle problematika nezajímá, a nebo, že na to máš vytvořený prostě svůj názor, ještě přeci neznamená, že to tak není.
@sign45 píše:
No, ono to, že jde někdo do nevěry naprosto vědomě, je také dost mýtus, protože až na notorické nevěrníky to vždy nějak tak vyplyne z nějaké situace, která tomu předchází. A to, ž Tebe, nebo ostatní tahle problematika nezajímá, a nebo, že na to máš vytvořený prostě svůj názor, ještě přeci neznamená, že to tak není.
Jsi odstrašujícím příkladem, do jaké demagogie až může zajít člověk, který si chce omluvit nevěru u partnerky.
Pokud byla tvoje žena příčetná a nebyla znásilněna, pak ti zahýbala z vlastní vůle a protože to tak chtěla.
Je fajn, že jsi jí odpustil a že vám to teď klape, ale nedělej ze sebe úplného blbečka zase, zůstaň rozumným chlapem ![]()
@káťa píše:
A to, že nevěra je jako autonehoda, která se stane člověku omylem proti jeho vůli, jsi taky přečetl v těch moudrých knihách???
Já jsem nenapsal, pokud by jsi byla schopna porozumět psanému slovu, ale asi jsem Tě přecenil, že je to to samé. Já jenom k jednomu lidskému selhání, k lidské chybě, postavil jiné selhání, jinou chybu. Bohužel jsem nedomyslel, že je to už mimo Tvou rozlišovací schopnost. Tak to se omlouvám.
Ano s tím souhlasím, že většina si chce jen užít a doma mít to jistý, ale nesouhlasím s tím, že jsou takhle spokojeni. Svoji partnerku berou jako matku a moc ji na ni nezáleží.